Phenomé Sustainable Science, Purifying Hair Mask Oczyszczająca maska do włosów

errola
    6 lutego 2017 o 22:16
    bardzo dobra maska
    Zalety: + gęsta, kremowa konsystencja + cudownie oczyszcza skórę głowy z wszelkich zanieczyszczeń + po aplikacji włosy są czyste i bardzo byszczące + włosy są miękkie i gładkie w dotyku + pomaga w walce z łupieżem + świetnie sprawdza się w okresie zimy
  • 20 stycznia 2017 o 21:52
    Dobra maska
    Świetna maska oczyszczająca z bardzo dobrym składem, co cenie w produktach. Maseczka ma bardzo ładny, przyjemny zapach, uwielbiam tego typu produkty, produkty, które spełniają obietnice producenta, tym przypadku oczyszcza i to bardzo dobrze. Niestety troszkę gorzej z wydajnością na moich długich włosach, bo za taką kasę mi się nie opłaca, dla krótkich włosów owszem polecam.
    Sorra
    3 grudnia 2014 o 15:58
    Rewelacja
    Właśnie czegoś takiego szukałam i znalazłam kilka miesięcy temy w salonie Phenome. Spełnił swoje zadanie i moje oczekiwania. Doskonale oczyszcza skórę głowy ze wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń. Od razu czuć że skóra oddycha i jest oczyszczona. Włosy również korzystają z jej dobrodziejstwa. Polecam Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 14 września 2014 o 20:53
    Bajerancki ;)
    Lubie kosmetyki "nieoczywiste" z jakimś efektem OMG. A ten właśnie taki jest. Peeling do skóry głowy???? hmmm. A jednak zakochałam się. \\n \\nPachnie raczej ziołowo, to akurat mnie nie powala. Ale działanie - super. Oczyszcza skórę głowy. Ma dużo drobinek, które usuwają martwe komórki, regulują wydzielanie się sebum. Szampon, który potem nakładam az "piszczy" na włosach. Są potem lekkie i odbijają się od skóry głowy. \\n \\nKosmetyk z serii dziwnych, ale fantastycznych.
  • 18 listopada 2012 o 12:59
    świetna na skórę głowy
    Początkowo nie byłam zadowolona - stosowałam maskę na włosy, co miało je oczyszczać, dodawać lekkości i "przygotowywać do dalszych zabiegów". Nie widziałam najmniejszego efektu, może włosy były, nazwijmy to, odświeżone. Ale gdy użyłam tego tylko na skalp - rewelacja! Z czystym sumieniem polecam wszystkim o włosach przetłuszczających się, czy z jakimiś drobnymi skórnymi problemami. Peeling tymi drobinkami raz na jakiś czas doskonale oczyszcza skórę głowy, a jak przychodzi do zmycia produktu szamponem - okazuje się, że szampon też działa cuda [; Włosy się mniej przetłuszczają, a i skóra głowy na tym korzysta - zdarza mi się mieć łupież czy jakieś krostki, a po użyciu maski nie ma po nich śladu. Drobinki łatwo się wypłukują, nie miałam nigdy z tym problemu. Stosując tę maskę, warto ją zostawić na kilka dłuższych chwil, nie zmywać od razu - gwarantowane uczucie świeżości, jak w niektórych reklamach past do zębów [; Włosy są mniej oklapnięte, błyszczące. Poza tym bardzo ładnie pachnie. Naturalnie, cytryną, trawą. Zaczęłam drugie opakowanie i ten zapach mnie oczarował - nie pamiętam żeby pierwsze moje opakowanie tak pachniało, więc może zapach po prostu szybko się ulatnia. Niedawno też miałam taką sytuację, że myłam włosy normalnie, a ciągle czułam się "brudna", włosy były tłuste, nieświeże. Maseczka oczyszczająca i włosy wydają się czyściutkie, dłużej wytrzymały bez mycia - myślę, że była to kwestia nadmiernego obciążenia skóry i włosów filmem, pozostałościami kosmetyków nawilżających i do układania. Maseczka oczyszczająca - niezbędna w takiej sytuacji. Jest też świetnym produktem na początek "hair spa" [; ta maska, szampon, maseczka nawilżająca - mam wrażanie, że położenie maski na tak oczyszczone włosy dopiero sprawia, że może ona w pełni zadziałać. Minus oczywiście za cenę (poluję na zniżki, jak dla mnie 60-70 zł to przyzwoita cena, produkt jest tyle warty), do tego można dorzucić średnią wydajność - jak się chce zrobić peeling na całą głowę, idzie dosyć sporo produktu bo jest "tępy", ciężko go rozprowadzić naraz na większej powierzchni głowy i co i raz trzeba sięgać do słoiczka... Używam tego produktu od: paru miesięcy, nieregularnie Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego