Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Avon, Planet Spa, Mediterranean Olive Oil with Orange Flower, Whipped Body Cream (Nawilżające masło do ciała)

Średnia ocena użytkowników: 4,5 /5

Kategoria
Marka
Pojemność 200 ml
Cena 33,00 zł

Kremowe masło do ciała zapewni skórze jedwabistą miękkość, gładkość oraz 24-godzinne nawilżenie. Kosmetyk przynosi natychmiastowe ukojenie nawet bardzo suchej skórze. Po zastosowaniu skóra będzie dogłębnie odżywiona, jędrna i pełna energii. Swoje dobroczynne działanie masło zawdzięcza formule opartej na bazie naturalnych składników. Oliwa z oliwek, wchodząca w skład produktu, właściwie zadba o utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia skóry. Natomiast ekstrakt z kwiatu pomarańczy, wykazując działanie odświeżające i łagodzące, zagwarantuje skórze przyjemne uczucie komfortu i świeżości. Regularne stosowanie produktu widocznie poprawia kondycję skóry, a także przywraca jej młodszy wygląd. Zaletą delikatnie pachnącego masła jest również jego bogata, szybko wchłaniająca się konsystencja.

Recenzje 35

Średnia ocena użytkowników: 4,5 /5

Najlepszy z najlepszych

Najlepiej nawilża
gładkie ciałko
piękny zapach zwłaszcza ta pomarańcza
opakowanie wygodne-można do końca produktu wszystko wykorzystać
Jednak masła są o wiele lepsze niż balsamy-tak ja uważam :)
Cena ok.19,99

Używam tego produktu od: ok.3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie

Super

Masełka już dawno nie ma w ofercie - wielka szkoda! Przeglądając każdy katalog, liczę na jego powrót...

Ogólnie nie lubię stosować mazideł do ciała, ale pamiętam, że ten krem był super - szybko się wchłaniał, pięknie pachniał, dobrze nawilżał. Kiepsko było chyba tylko z wydajnością, ale dla mnie to dobrze, bo lubię zmieniać kosmetyki. Wróć! :(

Używam tego produktu od: używałam kilka miesięcy

Używa produktu od: miesiąc

Ocena szczegółowa:

Dla wielbicielek świeżych zapachów :)

Zakupu dokonałam przy okazji jednej z licznych promocji. Jest to jedno z lepszych mazideł do ciała jakie miałam.

Główne zalety:
- piękny, świeży zapach który utrzymuje się dość długo na ciele,
-realne nawilżenie,
- fajna konsystencja, niby gęsta a wchłania się w moment,
- ładne i wygodne opakowanie w formie słoiczka,
- ukojenie podrażnionej skóry, nawet bezpośrednio po depilacji,

Jednyne minusy produktu to jak dla mnie:
- irytujące drobinki często pozostające na skórze,
- kiepska wydajność, 3 tygodnie i po rozpieszczaniu :(

Niemniej polecam, i ot taka ciekawostka dla przeczulonych jak ja - skład wolny od parafiny :D

Używam tego produktu od: miesiąc temu
Ilość zużytych opakowań: 1 całe

mało wydajne

Masełko zakupiłam w promocji, w cenie regularnej mocno bym się nad nim zastanowiła ponieważ teraz wiem że jest mało wydaje. Zaznaczam że używałam go codziennie w normalnej ilość.

Opakowanie wygodne, zapach przyjemny choć mnie jakoś nie urzekł ale ok, konsystencja fajna, całkiem przyzwoite nawilżenie a jestem pod tym względem wymagająca. Masło wystarczyło mi na jakieś 8 dni, czasami używałam go dwa razy dziennie na wybrane partie ciała. Wchłania się dobrze ale strasznie irytowały mnie zawarte w masełku drobinki czegoś tam, które po prostu zostawały gdzieniegdzie na skórze.
Ogólnie zastanowię się nad ponownym kupnejm, choć w atrakcyjnej promocji bym nie odmówiła.

Używam tego produktu od: skończyłam miesiąc temu
Ilość zużytych opakowań: zużyłam jedno opakowanie

4 /5 HIT!

bardzo dobrze nawilża

miałam go jakieś 2 lata temu, kupiłam w promocji dwa wybrane kosmetyki w cenie 37zł czy jakoś tak. z niecierpliwością czekałam na dostawę. i jak się do niego dorwałam, tak i nie mogłam oderwać. wspaniały balsam do skóry. świetnie nawilża, pięknie pachnie, przyjemna konsystencja choć czasem te zielone drobinki mnie drażniły, bo zostawały na skórze. podoba mi się opakowanie, bo mogę za jednym zamachem nabrać tyle ile potrzebuję. nie jest za bardzo wydajny no i drogi, dlatego odjęłam gwiazdkę. ale poza tym bez zarzutu. chętnie do niego kiedyś wrócę.

Używam tego produktu od: dwa lata temu
Ilość zużytych opakowań: 2 całe

Najlepszy jaki spotkałam

Na początku swojej kariery w Avon zaczęłam z promocją za 1zł z produktem SPA, był to olejek
Zachęcona promocją kupiłam te oto masło

- FAktycznie bardzo nawilża i odzywia skóre
- daje skórze jędrność
- fajny zapach, który długo utrzymuje sie na skórze
- wygodna aplikacja, świetna konsystencja
- fajny słoiczek

Minusy - nie zauważyłam

Polecam wszystkie produkty linii SPa od AVON

Używam tego produktu od: miesiąca

fajne masełko

Plusy:
- zapach przyjemny, utrzymujący się na długo skórze,
- ładnie nawilża, skóra pozostaje gładka i mięciutka nawet kilka dni,
- za długotrwałym efektem idzie też wydajność produktu.
Minusy:
będę tu porównywać do mego faworyta z serii Planet Spa jakim jest " Tajski kwiat lotosu"
- konsystencja bardziej toporna,
- na skórze pozostaje tłusta powłoka,
- regularna cena.

Używam tego produktu od: 2 m-ce
Ilość zużytych opakowań: 1 (200 ml)

dobre

Fajne opakowanie łatwe w uzyciu.ładny choc nieco dziwny zapach,ktory dlugo sie utrzymuje.Bardzo miłe w uzyciu,skora pozostaje dlugo nawilzona,delikatna konsystencja.Minusow nie widze.SPA w nazwie sprawiło ze poczulam sie luksusowo.

Używam tego produktu od: 2 tygodni

idealny

Kosmetyk towarzyszy mi od kilku lat. Mimo, że nie jestem amatorką kosmetyków Avon, ten jeden produkt sprawia, że nie skreślam firmy definitywnie ;)

Pierwsze masło poleciła mi koleżanka, więc w końcu kupiłam po promocyjnej cenie, a i tak byłam zła, bo nigdy nie byłam zadowolona z kosmetyków Avonu. No i się zaczęło :)

Masełko bosko pachnie, poczułam się naprawdę jak w SPA i cała łazienka wypełniła się tą cudowna wonią. Kosmetyk fantastycznie się rozprowadza na skórze dając uczucie relaksu. Moja skóra dosłownie w oczach miękła :)

Kosmetyk jest dosyć wydajny, chociaż trudno mi obiektywnie to stwierdzić, ponieważ nadużywam tego specyfiku (smaruje się po każdym prysznicu i kąpieli jak tylko akurat mam go na stanie:P )

Po dłuższym stosowaniu poprawia się poziom nawilżenia skóry. Idealny na zimę kiedy skóra łatwo się przesusza.

Acha, zapach długo się utrzymuje na skórze, a w moim przypadku to ogromna zaleta.

Polecam :D

Używam tego produktu od: kilka lat
Ilość zużytych opakowań: oooo a może i więcej ;)

Faworyt wśród Planet Spa :D

+ zapach - idealna kompozycja oliwek z kwiatem pomarańczy
+ jak dla mnie jest wydajny, mimo że używam go co drugi dzień
+ konsystencja, bardzo gęsty
+ bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę
+ nadaje się na nałożenie po depilacji
+ opakowanie pozwala na wydobycie resztek
+/- cena na promocji jest do przełknięcia ;))

- jako "-" muszę przyznać to, że Avon chyba zapomniał o tej serii... - baaaaaardzo rzadko widuję go w katalogach AVONu i mimo, że jestem konsultantką to nie mam do niego dojścia ;/

Używam tego produktu od: 1 roku
Ilość zużytych opakowań: 4 całe opakowania

Bardzo przyjemne masło, ale wystarczyło mi na całe 5 dni użytkowania

Masełko pięknie pachnie, prawdziwe spa się robi, w calym domu unosi się przyjemny aromat.

Konsystencja bardzo zbita, ale łatwo wchłanialna. Pomimo zawartości oleju mineralnego, nie pozostawia tłustej warstwy i nie zapycha skóry, nie powoduje wyprysków itp.

Bardzo polubiłam ten kosmetyk, ale zużyłam go w 5 dni !!!
W związku z powyższym, cena poza promocją jest nie do przyjęcia, bo wydajność jest skandaliczna. Ważę ok 60 kg, zatem nie mam jakoś szczególnie ogromnej powierzchni ciała do posmarowania, zwykłe gabaryty przeciętnej kobiety o niezbyt przesuszonej skórze. Ot tyle co wiadomo: zima, mrozy , kaloryfery... każdy potrzebuje czegoś do ciała.

Myślę, że tak słaba wydajność wynika z bardzo zbitej konsystencji, jak weźmiemy odrobinkę, to posmarujemy niewielki kawałek skóry, bo przez gęstość masła nie jesteśmy w stanie rozsmarować go na większej powierzchni.

Kiedyś chętnie je jeszcze zakupię, bo już za nim tesknię, było takie aksamitne i ten zapach...

Używam tego produktu od: kilku dni
Ilość zużytych opakowań: jedno całe 200 ml

niby dobry z małym ale

Zaczne od tego iż moja skóra jest normalna więc na jakimś przesadnym nawilżeniu mi nie zależy ale to masło w tym aspekcie sobie radzi.Zapach rzecz gustu ten jest słodko pomarańczowy ja wole bardziej odświerzające ale nie jest złe.Ma bardzo gęstą konsystencje przez co bardzo topornie się rozprowadza i to jest jego największa wada.

Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Najaktywniejsze recenzentki