Oriflame EcoBeauty, Smoothing Day Cream (Wygładzający krem na dzień)

• 25 listopada 2016 o 18:36
    Świetny
    Zalety: - ma bardzo przyjemną konsystencję, jest rzadka ale bardzo szybko się wchłania - nadaje skórze miękkość - dobrze wygładza, nawilża skórę - hipoalergiczna formuła - dobrze nadaje się jako podkład po fluid, makijaż - lekki roślinny zapach, jest hipoalergiczny Wady: - opakowanie się zacina, ta pompka czasem sie zapycha - jest problem z wyciągnięciem kosmetyku gdy produkt się kończy - wysoka cena - ok 50zł
  • 4 stycznia 2015 o 18:57
    dość dobry
    Wchłania się błyskawicznie jeśli nie nałożymy go za dużo, jeśli natomiast nałożymy za dużo, skóra nie chce go przyjmować i jest kłopot ze wsmarowaniem, dość gęsty, a buzia jest gładka po nałożeniu. Jak cała seria mają specyficzny trawiasty zapach. Przy kremie na dzień zauważyłam, że matuje cerę, więc jest to dla mnie na plus. Duży plus też za pompkę, jest to bardzo higieniczne rozwiązanie, szczególnie w kremach do twarzy (według mnie powinno być częściej stosowane). Warto powiedzieć też że seria nie zawiera żadnych konserwantów, parabenów. Jest to jedyna naturalna seria w Oriflame. Używam tego produktu od: kiedyś używałam Ilość zużytych opakowań: jedno
    pacuszi
    22 stycznia 2014 o 19:52
    świetny krem
    Krem dostajemy w nieprzezroczystym, plastikowym opakowaniu z pompką. Opakowanie jest dość trwałe, nie trzeba się obawiać, że rozleci się przy kontakcie z podłogą. Plusy: - naturalny skład, - higieniczne opakowanie (brak kontaktu z palcami, powietrzem), - trwałe opakowanie, wygodny dozownik dozujący odpowiednią, nie za dużą ilość kremu, - delikatny, nienachalny zapach, - wchłania się bardzo szybko, nie pozostawiając tłustego filmu, - dobrze się rozsmarowywuje, - jest bardzo wydajny, wystarczył mi na ok. 2,5 miesiąca codziennego stosowania, - MATUJE strefę T na długie godziny! Używałam już różnych kremów, ale żaden, absolutnie żaden tego nie potrafił, - nadaje się pod makijaż, - nie spływa z twarzy, nie roluje się, wnika jakby wgłąb skóry, a nie pozostaje na jej powierzchni, jak większość kremów, - wygładza skórę, - wyrównuje koloryt skóry, cera wygląda dużo zdrowiej, piękniej, - mam wrażenie, że reguluje wydzielanie sebum. Minusy: - cena, trzeba czekać na promocję (bez promocji kosztuje ok. 70 zł), - mógłby lepiej nawilżać, - dostępność (jeśli kończy się krem, trzeba liczyć się z tym, żeby go wcześniej zamówić). Dla niektórych minusem może być opakowanie, ja jestem zadowolona z takiej formy, wolę takie rozwiązanie, niż np. kremy w słoiczku naszpikowane konserwantami. Czułam, że krem się kończy, opakowanie robiło się lżejsze. Kiedy się skończył, nie miałam uczucia, że w tym plastiku zostało sporo kremu, wręcz przeciwnie, miałam wrażenie, że zużyłam go do końca.
  • 21 października 2013 o 20:13
    Dobry
    To mój 1 krem eko. Kupiłam z ciekawości. Nie żałuję + nie powoduje podrażnień mam wrażliwą skórę, swego czasu cała twarz była czerwona nawet po wodzie - udało mi się zaleczyć, ale zostały mi takie 2 czerwone placki na policzkach - zniknęły kiedy zaczęłam go używać. Choćby dlatego warto go kupić ponownie :d + fajnie nawilża, nie pozostawia tłustego filmu na skórze + brak kompozycji zapachowej - pachnie tak jak użyte w nim składniki + dobrze się na nim trzyma makijaż +- fajnie, estetyczne opakowanie typu airless - z pompką - co zapobiega dostawaniu się bakterii do środka - niestety nieprzeźroczyste więc nie mam kompletnie pojęcia ile go tak naprawdę już zużyłam +- po nałożeniu na twarz troszkę ściąga skórę, ale po chwili to uczucie znika Używam tego produktu od: 2 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    onaaa88
    15 lutego 2013 o 11:21
    bardzo dobry
    Krem dostałam razem z wersją na noc w prezencie i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona :-) bardzo przypomina mi krem Flos Lek BeECO Bio - certyfikowany krem głęboko nawilżający na dzień - podobny zapach, konsystencja, wchłanianie i nawet opakowanie biało-zielone :-p Ecobeauty ma bardzo dobry skład. Mam mieszaną cerę i spełnia on wszystkie moje oczekiwania. Ma przyjemną, szybko wchłaniającą się konsystencję, delikatny "ekologiczny" zapach, zmniejsza widoczność porów i ładnie wygładza skórę. Jak dla mnie dobrze nawilża i odżywia skórę. Po nałożeniu na twarz matuje skórę, szkoda tylko, że nie na długo (jednak nie należy tego od niego wymagać, bo nie jest to krem matujący). W moim przypadku krem należy wmasować w skórę i nie wklepywać, ponieważ przy wklepywniu zaczyna się rolować. Polecam do cery mieszanej :-) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego