The Body Shop Strawberry Hand Wash (Truskawkowy żel do mycia dłoni)

3 na 51 opinię

Odylena
    16 kwietnia 2012 o 21:03
    Przydatny, przyjemny.
    Zawsze dobrze jest mieć w łazience przyjemny w użyciu i nie szkodzący dłoniom kosmetyk do codziennego, częstego mycia dłoni. Przy okazji zakupów w The Body Shop skusiłam się na ten specyfik zachęcona wizją cudnego zapachu truskawek. Poza tym, bardzo cenię sobie ekologiczność produktów TBS. Kosmetyk ma konsystencje płynno-żelową i jest koloru przezroczystej czerwieni. Udało mi się kupić go w promocyjnej cenie, z tego co pamiętam około 13 złotych. Moje dłonie na co dzień są w dobrej kondycji, bez problemów, dlatego do ich codziennego mycia potrzebuję czegoś zwykłego, co nie pogorszy ich dobrego stanu oraz będzie fajnie zmywało nieczystości i bakterie. Zalety: *produkt jest niezwykle wydajny, przy codziennym użytkowaniu od 3 miesięcy zużyłam dopiero około 1/6 opakowania, do jednorazowego, porządnego umycia dłoni wystarcza zaledwie pół pompki *konsystencja dobrze współgra z wodą, żel świetnie i przyjemnie się pieni *dobrze oczyszcza i przyjemnie odświeża dłonie *bardzo wygodne opakowanie - niewielka, plastikowa buteleczka z dobrze działającą pompką *świetny zapach, to prawdziwy hit dla miłośniczek truskawek - słodziutki, letni, świeży, bardzo naturalny *po umyciu dłoni zapach na skórze pozostaje jeszcze długo *jak na taką wydajność cena w promocji jest niska *minimalistyczna szata graficzna opakowania jest bardzo w porządku *zawartość naturalnych składników: olejek z truskawek, olejek z liści rozmarynu Wady: *mimo, że moje dłonie na co dzień nie są przesuszone czuję napiętą skórę dłoni po użyciu tego żelu, nie jest to jakiś druzgocący efekt wysuszenia, ale jednak nie powinno go być wcale (jak na brak zawartości mydła) *regularna cena, jak przystało na TBS, jest dość wysoka *wymienione wyżej naturalne składniki znajdują się w składzie na szarym końcu (i gdzie ten miód w składzie? ja się nie doczytałam...) Właściwie ten produkt nie jest zły, lecz ja od jakości Body Shopu wymagam nieco więcej ze względu na ceny produktów oraz medialną propagandę na temat jakości i naturalności tych kosmetyków. Na pewno zużyję go do końca, ale czy skuszę się jeszcze kiedyś na te truskaweczki to ciężko powiedzieć. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 opakowania