Dermika Witamina P, Żel na naczynka obkurczająco-wzmacniający

• 19 lipca 2013 o 9:54
    Zadowolona
    Naprawdę byłam zaskoczona, żelowa konsystencja jest super dla cery mieszanej i tłustej, nie zapycha porów buzia się nie błyszczy, szybko się wchłania. Żel przynosi ulgę piekącym, czerwonym policzką. Po dłuższym stosowaniu troszkę zmiejsza zaczerwienienia. Żel nie nawilża jest do równoczesnego stosowania z innym kosmetykiem. Ja używałam go rano, chwilkę czekałam aż się wchłonie i nakładałam na twarz krem dermiki z seri aqua optima intensywnie nawilżający, a wieczorem na po żelu nakładałam dermikę vitamina P do cery naczyńkowej nawilżający. Efekty naprawdę zadowalają. :) Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    Olamly
    24 września 2010 o 16:19
    Skuteczny
    Uważam, że jest to kosmetyk godny polecenia, ponieważ rzeczywiście jest skuteczny. Rozjaśnił u mnie naczynka i zmniejszył rumień. Zaznaczam, że stosowałam go systematycznie rano i wieczorem Pierwsze efekty zauważyłam już po tygodniu stosowania. Żel jest bardzo wydajny, a opakowanie higieniczne. Dlaczego tylko 4 gwiazdki? Po dłuzszym stosowaniu wysuszył mi skórę. Zaznaczam że mam cerę mieszaną, ze skłonnością do przesuszonych policzków i suchych skórek. Używam tego produktu od:wiele tygodni Ilość zużytych opakowań:1
  • 21 stycznia 2010 o 11:39
    A mi pomógł !
    Cóż, mi pomógł mimo, że przeraziłam się czytając recenzję poprzedniczek, gdyz kupiłam go w ciemno. Mojej cerze pomógł, mniej się czerwieni mimo że zima mrożna jak nigdy, po wejściu do ciepłego pomieszczenia nie mam efektu "okularów" na nosie. W ogóle cera jakaś jaśniejsza, uspokojona po nim, jestem zadowolona. Nie mam praktyki i porównania z tego typu kosmetykami na naczynka, bo to mój pierwszy tego rodzaju,ale u mnie się sprawdził. Może nie dla każdego jak wszystko, ale niektórym pomaga !Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań:1.
  • 24 listopada 2008 o 21:27
    a ja jestem miło zaskoczona!
    Czytając recenzję Poprzedniczek, z nieśmiałością sięgnęłam po ten produkt. I jestem naprawdę miło zaskoczona.... Konsystencja wodnisto-gumiasta mi nie przeszkadza, bo stosuję go zawsze jako bazę pod inny krem, regularnie 2 razy dziennie. Nie roluje się pod makijażem, a wchłania się szybko i nie zatyka. Niewiele nawilża, więc trzeba coś jeszcze nałożyć. Skóra po nim jest gładsza, uspokojona i rzeczywiście mniej się czerwieni (wiem, że to po nim, bo pozostałe kremy są stałym elementem i nie mają działania antynaczynkowego). Czuję, że moja buzia go lubi. Opakowanie, inne niż na zdjęciu, bardziej praktyczne i gustowne w postaci buteleczki z aplikatorem w stylu "Avene". Używam tego produktu od:2 miesięcy Ilość zużytych opakowań:ciagle pierwsze
    Szeptem
    24 sierpnia 2008 o 22:29
    Pogorszył tylko sprawę
    Poleciła mi go kosmetyczka mówiąc, że jej klientki bardzo go sobie chwalą. Ponieważ to był mój pierwszy specyfik na naczynka, nie wiedziałam, czego mogę się po nim spodziewać. Uzbierałam z mojej studenckiej kasy kwotę potrzebną na żel (strasznie dużo, jak na taką jakość...) i czekałam na cud. Tymczasem żel podrażnił skórę, wyskoczyły mi krostki... Dopiero wtedy okazało się, jak bardzo potrzebuję czegoś na naczynka. Od tej pory są moja zmorą. Dziś, gdy mam już za sobą wiele kremów do skóry naczynkowej, wiem, że powinnam była go odstawić jak najszybciej. Za taką kasę można mieć lepsze. Konsystencji i innych wrażeń ze stosowania nie pamiętam, bo używałam go 2 lata temu. Był wtedy w innym opakowaniu, ale od kosmetyczki dowiedziałam się także, że choć zmienili opakowanie, to już o ulepszenie składu nie zadbabli. Używam tego produktu od: 2-3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1