Schauma Krem i Olejek, Szampon do włosów łamliwych i rozdwajających się

agateq
    22 kwietnia 2016 o 14:05
    kolejna pyszna doskonałość od Schaumy.
    Długie lata podchodziłam do szamponów Schaumy jak do jeża, z czasem przekonałam się do nich - być może sami zmienili formułę swoich kosmetyków... ale teraz stosuję do codziennego mycia włosów tylko produkty tej marki i jestem niezmiennie zadowolona bez względu na rodzaj szamponu. Moje włosy są z natury cienkie i chociaż nie mam problemu z rozdwajaniem, do zakupu tego konkretnego szamponu zachęcił mnie cudnie słodki zapach, a to już kolejny słodko pachnący produkt do włosów Schaumy, w którym się zakochałam. Szampon ma lejącą się delikatnie, subtelnie ciągnącą się konsystencję i jest bardzo wydajny. Przy moim codziennym myciu włosów opakowanie 400 ml wystarcza na naprawdę kilka tygodni, a pomimo wydajności nie żałuję sobie podczas kąpieli i prysznicu, bo uwielbiam zapach, który wtedy się roztacza w łazience... Włosy po umyciu są świeże, lekkie i pachnące. Niejednokrotnie w ciągu dnia odczuwam zapach szamponu, a to dla mnie ogromny plus. Kosmetyk nie jest drogi, w czasie wielokrotnie zdarzających się promocji można go upolować na śmieszną cenę.
    Drogeria Natura
    SLAYERA
    1 kwietnia 2016 o 19:41
    Efekt po umyciu tragiczny.
    Moja recenzja w całości pokrywa się z recenzją Mithrillian! Wrażenia i efekt po zastosowaniu tego kosmetyku miałam bliźniacze. Od siebie tego szamponu nie polecam. Dostałam duży łupież, włosy oklapnięte, suche jak siano. Natomiast dla mojej Mamy do włosów farbowanych okazał się idealny.
  • 7 lipca 2015 o 11:37
    W porządku. :)
    Zacznę od tego, że zawiodłam się zapachem. Uwielbiam aromat wanilii, dlatego jej zapach na włosach byłby cudowny. Jednak w rzeczywistości nie czuć ani trochę wanilii, pachnie brzydko, sztucznie... Niby zapach nie jest najważniejszy, ale ja lubię po umyciu czuć tę przyjemność. To jedyny minus. + wlosy po nim są gładsze niż po odżywce z tej serii + wydajny, niewielka ilość bardzo dobrze się spieni na włosach + łatwo rozczesać po nim włosy + cena, bardzo przyjazna, ja kubiłam na promocji 400ml/5zł Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: połowa
  • 13 października 2014 o 12:56
    Bardzo dobry
    Po wielu poszukiwaniach odnalazłam swój szampon. Przy nie dużej ilości bardzo dobrze się pieni, pięknie pachnie i przede wszystkich NIE WYSUSZA skóry głowy. Wcześniej miałam duży problem bo prawie każdy szampon powodował u mnie swędzenie głowy i łupież. Na minus jest to że troszkę plącze włosy, dlatego odejmuje za o poł gwiazdki. Ale jak wspomniałam dla mnie najważniejsze jest to ze jest łagodny. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 3
  • 18 lipca 2014 o 13:02
    Szału nie ma
    Spodziewałam się czegoś lepszego, jednak ten szampon jest raczej kiepski. Włosy po jego użyciu plączą się, są matowe, trudno się je rozczesuje, bez odżywki ani rusz. Miał zapobiegać rozdwajaniu się końcówek, ale tego nie zauważyłam. Cena ok 9 zł to sporo jak na tak kiepski produkt, wolę dodać 1-2 zł i kupic coś lepszego Używam tego produktu od: miesiąc temu kupiłam Ilość zużytych opakowań: z trudem jedno opakowanie