Real Techniques Core Collection 01403 Zestaw pędzli z pokrowcem

Real Techniques Core Collection Zestaw 4 pędzli

GaBW
    5 stycznia 2017 o 18:42
    Bdb
    Kupiłam w TKmaxx za 79.99zł. Używam ich teraz codziennie do makijażu. Warto go kupić dla trzech pędzelków Buffing brush i Contour brush oraz Detalier brush. Pointed foundation brush wedłog mnie jest zbędny. BB: - na początku używałam go do podkładu, ale odkąd kupiłam sobie pędzel z RT. EFB, tego używam do pudru. Porównując go do H50S z Hakuro ten jest minimalnie większy, bardziej zaokrąglony, troszkę mniej zbity i bardzo mięciutki. CB: -używam do bronzera, dla niektórych może być mały bo on jest minimalnie większy od H13 z Hakuro. Można go też użyć do pudrowania korektora pod oczami. PFB: -niby do podkładu, ale ja go używam do korektora. Płaski, języczkowy , średnio sztywny, kończący się delikatnie w szpic. DB: -czyli mały pędzelek, ja go używam do korektora na wypryski, pomadki, rozświetlacza w wewn. kąciki oczu. PLUSY: -pędzelki dają bardzo naturalny efekt, nanoszą bardzo cienką warstwę produktu -idealne blendują produkty czy podkład czy bronzer -są idealne dla początkujących, bo nimi ciężko jest zrobić plamę, oczywiście otrzepując pędzel z nadmiaru produktu, ja zawsze miałam z tym problem. -włosie nie wylatuje, jest bardzo miękkie -jeżeli chodzi o BB i o nakładanie nim podkładu, pędzel nie zżera go dużo, daje bardzo cieniutką warstwę i bardzo naturalny efekt MINUSY: -cena i dostępność, czasami są dostępne w TKmaxx, są tańsze niż na internecie o ok. 50zł (na internecie od115zł- 130zł +koszty przesyłki)
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
  • 3 stycznia 2017 o 13:26
    przereklamowane
    Nie polecam tego zestawu. Bardzo długo napalałam się na niego, tak jak większość, głównie z uwagi na pędzel Buffing Brush, który też się okazał rozczarowaniem. Ja kupiłam swój zestaw dosyć tanio w TK Maxxie, w którym czasie pędzle tej marki się pojawiają, szczególnie właśnie zestawy są znacznie tańsze, niż gdzie indziej. Kosztował coś koło 70-80 zł, już nie pamiętam. Powiem tak, za tą cenę, lepiej kupić sobie 2-3 pędzle Hakuro np. Znana youtuberka, Maxineczka, miała rację mówiąc o tych pędzlach, że zamawiając jakieś chińskie tego typu z Aliexpress otrzymamy to samo, co oferuje Real Techniques, czyli tandete krotko mowiac. Pędzel języczkowy jest kompletnie zbędny, kto czegoś takiego w ogóle dziś uzywa. Na sile mozna dla niego znalezc zastosowanie, ale po co sie meczyc. Jest sztywny i malutki. Pedzel do ust, spoko, jesli ktos uzywa (ja akurat nie), ale zalozmy, ze zestaw kupilismy w regularnej cenie, w ktorej go mozna dostac w necie, za jakies 120 zł (nawet wiecej, bo trzeba doliczyc przesylke), czyli za kazdy pedzel zaplacimy ok 30 zl- mysle, ze tego typu pedzel i nawet lepszy, chowany, mozna dostac za polowe tej kwoty (sama taki mam, za ktory dalam 8 zl z Beauty Crew) Czyli te dwa wyzej wymienione pedzle sa kompletnie, przynajmniej dla mnie, zbedne. Teraz przejde do pedzli, po ktore czasem siegam. Pedzel do konturowania - nic specjalnego, mozna go uzywac do wszystkiego. Ja jednak nie lubie nakladac bronzera pedzlami z wlosia sztucznego, gdyz tak dobrze nie rozcieraja, ani nie lapia produktu. Buffing brush - chyba najwieksze rozczarowanie, myslalam, ze bedzie to moj ulubieniec do podkladu, nic z tego, wlosie jest za rzadkie. Ja jednak lubie dosyc zbite pedzle, moim idealem z flat topow jest Hakuro H50, a z zaokraglona glowka, Kavai 22. Ten im do trzonkow nie dorasta ;) Ale uzywam go najczesciej - do bronzera wlasnie. Moglabym sie obyc bez tego zestawu, zaluje wydanych pieniedzy, naprawde w dobie internetu, youtuba, blogow mozna poczytac, porownac i dowiedziec sie sporo o pedzlach, a teraz marek, w tym na rodzimym rynku, jest mnostwo do wyboru. Nie widze zadnego powodu, zeby inwestowac w pedzle, ktore sa przereklamowane moim zdaniem, na dodatek jednak az tak tanio na polska kieszen nie wychodza, i mamy lepsze pedzle polskich marek - Hakuro, Kavai, Glambrush.
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu
    MarFruz
    19 sierpnia 2014 o 22:34
    Jeżeli jeszcze nie malujesz się pędzelami - musisz zacząć
    OGÓLNIE!!Wszystkim polecam malowanie się z wykorzystaniem pędzli. Myślałam że to chwyty reklamowe, namawianie do pędzli, dopóki sama nie spróbowałam. Rzeczywiście jest różnica w efekcie końcowym makijażu. Wyglada bardziej naturalnie, kosmetyki lepiej się "zachowują". Same plusy. A teraz o tym zestawie! Pedzel do podkładu jest nie wiadomo do czego, bo za mały do podkładu, ja wykorzystywalam go kilka razy do rozprowadzania bazy pod podkład, żeby miał jakiekolwiek zastosowanie. Pedzel do pudru najlepiej sprawdza się do blendowania podkładu który najpierw nakładam palcami. Pędzel równomiernie rozciera podkład, nie ma smug, wyraźnej granicy podkładu ma lini żuchwy. Wielkość pędzla jest idealna do tej czynności. Pędzel do konturowania swietnie sprawdza się do różu i bronzera. Małym pędzlem precyzyjnym nakładam korektor pod oczy lub kolor na usta. Podsumowując - dobry zestaw na początek zabawy z pędzelami, jakość dobra, cena przystępna. Sztuczne włosie łatwiej utrzymać w czystości i jest trwalsze niż naturalne. Etui tez się sprawdza. Na wyjazdach wrzucalam pędzle do dużej kosmetyczki luzem bo nie miałam co z nimi zrobić a teraz mam etui :) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 24 czerwca 2014 o 21:15
    Brawa dla Samanthy
    Długo się czaiłam na pędzle RT. Nie mogłam się zdecydować czy kupić pojedyncze, czy zestaw.. W końcu zdecydowałam się na Core Collection, gdyż bardzo mi zależało na znajdującym się w tym zestawie Buffing Brush. Chciałam również coś do korektora i do pudrowania okolic pod oczami. Bardzo cieszę się z tego wyboru! Buffing Brush - mój ulubieniec do podkładu. Pięknie nakłada podkłady płynne i kremowe. Do podkładu w kompakcie średnio się sprawdza, bo nabiera dużo produktu, ale do tego mam inny pędzel. Flat Foundation Brush - do podkładu się on nie nadaje, bo jest za mały. Chyba pół dnia bym się nim malowała. Jednak kocham go do korektora pod oczami. Na początku trochę się go bałam, gdyż jest dość sztywny, ale teraz nie wyobrażam sobie pracy bez niego. Mam kamuflaż z Catrice z którym miałam duży problem, jednak teraz nakłada się go super! Detailer Brush - Do korektora dla mnie ciut za mały, jednak daje radę i w tym przypadku. Świetny do ust i nakładania cienia na dolną powiekę. Contour Brush - chyba moje jedyne rozczarowanie. Był moim faworytem zaraz po Buffing brush. Niby jest przeznaczony do konturowania, jednak ja bronzera nie używam więc chciałam go używać do pudrowania okolic pod oczami. Nie powiem, że sprawdza się źle, ale nie sięgam po niego zbyt często. Nabiera dość dużo produktu i jakoś tak.. nie za bardzo. Pędzle są świetne, solidnie wykonane, miękkie, łatwo się je myje. Plusem jest również etui, w które możemy włożyć pędzle i zabrać na wyjazd! Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    m00ha
    6 kwietnia 2014 o 22:03
    te pędzle zmieniły moje życie
    Pędzle z RT zrewolucjonizowały mój codzienny makijaż. Mięciutkie, super rozprowadzają produkty, bez smug, plam itd. Łatwe w myciu, nie gubią włosia (mam je od roku, myłam ze 100razy i żaden malutki włosek z nich nie wypadł). Świetne! Warte swojej ceny w 100%. Pół gwiazdki odejmuję za fakt, że pędzli z zestawu Core Collection nie można kupić osobno, a szkoda... Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: ******