Nouba Professional Make - Up, Noubatik Wypiekany puder brązujący

5 na 51 opinię

• 1 maja 2012 o 11:58
    Płynne złoto latem :)
    Bronzery to chyba moje ulubione produkty do makijażu. Mam średnią karnację, ale zanim sie opalę, bywam z reguły bladawa... Nie lubię tego i wspomagam się bronzerami. Lubię, kiedy skóra jest opalona (nie na spaloną frytę oczywiście) i zanim osiągnę to słońcem, lubię sobie pomóc. Zimą używam bronzerów matowych. Ale latem, to co innego:D Nouba wypuściła coś, co od razu podbiło moje serce: wybrałam jaśniejszy (!) odcień, bo kolor, który można nim uzyskać, jest bajeczny. To jest kolor nie typowo brązowy, tylko piękna wielbłądzia wełna mieniąca się złotymi refleksami. Bronzer nie jest matowy! Daje na policzkach satynowy efekt pogłębiający się wraz z dokładanymi warstwami. Bo można nim stopniować "zbrązowienie" :) Można też przesadzić, bo oczywiście jeśli nałoży się za dużo, to mamy na policzkach latarnię. Ale uważać trzeba ze wszystkim:) Bronzer nie smuży, ładnie daje się rozcierać niemal każdym pędzlem, nie tworzy placków, nawet na gołej skórze, nie zapycha, i jest bardzo wydajny. Nie jest tępy, nie ciągnie się a nabranie go pędzlem nie graniczy z cudem. Bronzera jest 18 gram. Choć niby standardowo, to opakowanie jest bardzo duże i solidne. Na wierzchu wyłoczony jest wzorek, który bardzo powoli zanika. Efekt, jaki daje bronzer, nie jest ledwie muśnięciem. Jest taki jaki często jest na plakatach reklamowych kolekcji letnich kosmetyków Diora, Estee Lauder czy YSL: rozświetlona skóra, miejscami aż świecąca, błyszcząca, opalona słońcem, zdrowa i rzęśka. Ja lubię taki wygląd mojej skóry latem - taki bronzer podkreśla tylko opaleniznę:) Jedyny minus tego bronzera to fakt, iż jest z limitowanki, więc za kilka miesięcy go nie będzie, albo będzie w niebotycznych cenach na aukcjach. Dlatego nie wiem czy kupię ponownie - jeśli cena będzie rozsądna i będzie osiągalny, to na pewno tak:) Cena za bronzer jest stosunkowo duża, jednak jest wydajny i jest tej ceny wart:) Pokochałam... z wzajemnością:D Używam tego produktu od: trzech tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego