Wg mnie godny polecenia do cery suchej i normalnej
Do zakupu zachęcił mnie fakt iż krem posiadam filtr i fakt, że rozświetla. Na pewno opakowanie tez zrobiło swoje :D.
Do rzeczy.
ZALETY:
-delikatny zapach
-filtr 15
-ładne rozświetlenie które powoduje, że cera wygląda zdrowiej
-higieniczne opakowanie
-dobrze nawilża
-wydajny
-nadaje się pod makijaż (podkład lądował na nim po ok.45min.)
-nie zapycha
WADY:
tu mam kłopot
Używam tego produktu od: 2-3m-cy w okresie letnim
Ilość zużytych opakowań: jedno (nawet rozciełam opakowanie by "wylizać" je :D)
Kosmetyk przechodni ;) Zakupiony przez mamę, po kilku dniach wylądował u mnie. Razem z mamą jesteśmy zgodny, to nie kosmetyk dla nas.
Krem ma przyjemną konsystencję, podoba mi się jego zapach. Opakowanie wygodne. Filtr 15 SPF, fajnie, fajnie, ale ...
Krem podkreśla błyszczenie, nie zauważyłam też, żeby moja skóra była bardziej wygładzona i nawilżona. Zostawia na skórze lekki film, czasami lekko poszczypuje no i z pewnością pod makijaż w moim przypadku się nie sprawdził. Jestem na nie.
+opakowanie
+konsystencja
+rozświetla twarz
+posiada filtr
+bardzo wydajny
-lekko zapycha
-pozostawia nieprzyjemny film na skórze
-raczej nie wygładza
-nawilża też średnio
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
Zakup eksperymentalny - mam cerę mieszaną, suchą, naczynkową, ze skłonnościami do wyprysków i zapychania. Krem jest wg mnie dosyć ciężki, chociaż możliwe, że po prostu odzwyczaiłam się od pracy z taką konsystencją. Zapach specyficzny, nie przyjemny (mi przeszkadza). Używam teraz tylko na policzki, szyję i dekolt. Pomijam nos, czoło i brodę, bo zapycha mi pory...
Na pewno nie kupię i nie wiem czy jest to w ogóle dobry pomysł dla osób z jakimiś problemami cery.
Moja skóra jest mieszana, w zimie staje się sucha, krem radzi sobie z nią świetnie cały rok.
-przyjemny zapach
-fajna konsystencja
-łatwo się rozprowadza
-nadaje skórze zdrowy blask, twarz wygląda na wypoczętą
-zauważam lekkie upiększenie za sprawą opalizującego koloru kremu (uwaga krem nie posiada żadnych drobinek!!)
-w lecie używam zamiast podkładu, jak dla mnie jest lepszy niż krem BB
-posiada filtr spf15
-dobrze sprawdza się jako baza pod podkład
-niska cena(!) dorwałam za 13,90 w Rossmanie
-dobrze nawilża, ale nie spodziewajmy się obiecanych 48h :)
Używam tego produktu od: czerwiec 2013
Ilość zużytych opakowań: 1 duże 50ml
Krem jest świetny dla cery suchej. Doskonale nawilża,nie zapycha cery,lekki przyjemny,tani(za dobry krem 15zł,czy nawet mniej to nie dużo)
Jest efekt świecącej się skóry, jak sama nazwa wskazuje GLOW-POBLASK,POŚWIATA.
Nie jest on kremem matującym, więc logiczne, że nie uzyskamy efektu matowej cery.
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: jeden
Niestety nie a szkoda bo liczyłam na MINIMALNY efekt rozświetlenia, ujednolicenia kolorytu skóry lub chociaż jak producent obiecuje "upiększenia".
Nic z tych rzeczy !
Krem słabo nawilża, pozostawia tłustą i lepką warstwę a co gorsza zapycha, przez co u mnie jest od razu skreślony.
Minus daję również za mało przyjemny zapach który jak na złość jest dość długo wyczuwalny.
Zachęcona marketingowymi obietnicami z opakowania kupiłam ten krem. Jak można sie było spodziewać rzeczywistość jest nieco inna, niż piękne hasła. Przejdźmy jednak do plusów i minusów.
Za co warto go pochwalić:
- nieżle nawilża i nie robią mi sie po nim suche placki na twarzy
- lubię kremy w tubce, gdyż są bardziej praktyczne
- ładnie pachnie
- posiada filtr SPF 15 (jak większość:P)
Miedzy plusem, a minusem
- nie ujednolica kolorytu, ale jednak skóra wyglada na nieco odświeżoną.
Minusy:
- strasznie się świeci, co jest pewnie zasługą efektu glow
- cena (nie jest porażająco wysoka, ale biorąc pod uwagę efekty jakie daje, placi sie tu głównie za markę)
Ogólnie uważam, iż słowo upiększający jest tutaj lekkim przerysowaniem rzeczywistosci. Mozna znaleźć kremy w niższej cenie dające taki sam efekt. Nie powalił mnie, więć niestety szukam nadal ideału:)
Używam tego produktu od: kilku miesiecy
Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
Mam cerę normalną/suchą. Krem Loreala kupiłam, bo potrzebowałam na lato czegoś lekkiego z filtrem. Od pierwszego użycia się nie polubiliśmy: skóra potwornie się świeci - i nie przestaje nawet po jakimś czasie - to jest ten upiększający glow effect :) Krem ma lekką konsystencję, pachnie chemicznie i jest blado brzoskwiniowego koloru z drobinkami. W tej kategorii cenowej dużo lepszym wyborem jest podstawowy Olay.
Trople Glow Loreala nie sprawdza się przy mojej skórze z tendencją do przesuszenia, nawet nie myślę co robi ze skórą mieszaną....
Daję pół gwiazdki za SPF 15.
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: zaczęłam pierwsze, ale na pewno go nie skończę
Chciałam lekki krem koloryzująco-nawilżający z filtrami UV.
Bardzo się nim rozczarowałam.
- Drobinek rozświetlających w ogóle nie widać, wręcz cera strasznie się świeci, jest jakby tłusta, uwydatniła wszystkie drobne zmarszczki i rozszerzone pory
- Krem bardzo mnie uczulił. Szczypały mnie okolice oczu, twarz stawała się czerwona i dostawałam takiego odczucia "uderzenia gorąca".
- W ogóle nie nawilżał i nie odżywiał skóry.
- Warzył się pod podkładem i sam podkład nakładał się dość "tępo".
- Nie było żadnego efektu upiększenia, przykro mi.
- Bardzo drogi jak na taki krem, dla mnie wyrzucone pieniądze.
Wiele razy do niego podchodziłam, w końcu skończył jako krem na suche pięty.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 1 nadal w użyciu
Lubię większość kremów tej marki, ten nie jest wyjątkiem, chociaż ma kilka minusów.
Plusy:
+ nawilża
+ nie zapycha
+ całkiem przyjemnie pachnie
+ posiada filtr SPF 15
Minusy:
- moim zdaniem nie poprawia kolorytu skóry. Kupiłam go licząc na ten efekt – i go nie zauważam; krem nazwałabym nawilżającym, a nie upiększającym
- opakowanie – wolę kremy w słoiczkach, bo wtedy widać ile produktu jeszcze pozostało oraz łatwiej wykorzystać kosmetyk do końca
Używam tego produktu od: kilka tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Kupiłam go ponieważ po 1. zachęciła mnie nazwa, opakowanie i obiecujące hasła ;)
Przede wszystkim mam niewielki problem z niejednolitym kolorem swojej skóry.
Ten krem nie powoduje od razu super jednolitego koloru super blasku i nie wiadomo czego ;)
ale przede wszystkim lekko rozświetla twarz, i trochę ją jakby upiększa ze względu na to że nie wygląda na taką zmęczoną.
Zawartość SPF 15 to kolejny wielki plus tego produktu.
Osobiście używam go jako bazę pod podkład. Nie mam problemów z rolowaniem się produktów mogę powiedzieć ze po kilku godzinach nadal czuje ze moja skóra jest aksamitna? :)
Zapach nie jest dla mnie problemem nawet nie powiedziałabym że jest jakiś super chemiczny.
Na pewno nie przynosi on jakiś niespotykanych rezultatów. Ja chcąc osiągnąć lekko rozświetlona,mniej zmęczoną i mniej kolorową twarz przed nałożeniem podkładu właśnie to dostaje od tego kremu.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
+ ładne opakowanie
+ wydajny
+ ładny, złotoróżowy kolor
+ lekka konsystencja
+ w miare nawilża
+ obecność filtrów
- zostawia nieestetyczną świecącą powłokę, głównie na policzkach
- zapach (przypomina kremy z filtrem do opalania tej samej firmy)
- czuć go na skórze, robi się taka ,,obciążona" po tym kremie
Generalnie nie polecam. Może sprawdziłby się do cer suchych i normalnych, ale u cer mieszanych i tłustych dodatkowo podkreśla błyszczenie.
Używam tego produktu od: 2 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
mam szczególnie mieszane uczucia...
krem nie zapycha, fajnie nawilża, ale... zamiast subtelnie rozświetlać i ujednolicać cerę, to ten krem nadaje jej nieprzyjemną bardzo nieestetycznie świecącą powłokę, a do tego strasznie nachalnie chemicznie pachnie.
Chyba na dłuższą metę się nie polubimy.
Póki co go odstawiłam, ale zrobię do niego jeszcze jedno podejście.
W najgorszej sytuacji aby się nie zmarnował zużyję go na noc.
Używam tego produktu od: kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Krem ma przyjemną konsystencję i ładny różowo-złotawy kolor. Nie zauważyłam żadnych błyszczących drobinek, natomiast rzeczywiście po nałożeniu na twarz i użyciu podkładu cera wygląda świeżo i promiennie.
Krem b. fajnie się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy.
Nawilża wystarczająco jak dla mojej mieszanej cery, jednak dla kogoś, kto ma raczej suchą skórę mógłby nie być wystarczający. Cera po użyciu pudru b. długo pozostaje matowa i nie przetłuszcza się tak szybko.
Kolejnym plusem jest cena - kupiłam go w promocji w Super Pharm za ok.19 zł.
Odejmuję pół gwiazdki za zapach, którego nawet nie potrafię opisać, jednak dla mnie jest okropny...
Używam tego produktu od: 2 tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania