Douglas Collection Men`s System, Face Cleansing Gel Żel do mycia twarzy

5 na 51 opinię

m1ke
    1 czerwca 2012 o 0:06
    Wydajna świeżość wodnego bambusa
    Na początek mała dygresja : gdyby nie okoliczności w jakich trafił do mnie zestaw żelu do mycia twarzy, balsamu do ciała i żelu do golenia pewnie nigdy bym nie skusił się na kupno tego kosmetyku. I być może gdybym go nigdy nie kupił to nie wiedziałbym jak wspaniałym kosmetykiem jest żel do mycia twarzy, który widzicie na załączonym wyżej obrazku. Żeby jednak wszystko stało się jasne zacznę ab initio... W moim krótkim życiu nigdy nic nie wygrałem, jednak nie tak dawno temu do mojej partnerki uśmiechnął się los (?) i w lokalnym centrum handlowym wygrała zestaw kosmetyków z perfumerii DOUGLAS. Jak się okazało przy odbiorze nagrody, szczęście bywa przewrotne i kosmetyki były z linii dla mężczyzn. Tak trafiły do mnie. Z racji tego, że nie przepadam za otwieraniem nowego produktu, kiedy stary jest jeszcze do użytku nie zacząłem używać żelu od razu. Jednak kiedy mój leciwy już żel zakończył ze mną swoją przygodę zacząłem używać nowego i... Wow ! Jest świetny ! Pierwsze co czujemy nakładając żel na zmoczoną twarz to zapach bambusa z lekkimi akordami wody morskiej. Jest odświeżająco i jakby uspokajająco zarazem, a skóra po umyciu jest czysta, matowa i jakby napięta.Zdarzyło mnie się nawet być zapytanym (po uprzednim umyciu twarzy żelem) jakich używam perfum, co moim zdaniem jest mega komplementem dla produktu, bo umówmy się - zdecydowana większość żeli pachnie mocno syntetycznie. W tym wypadku również nie mamy 100 % naturalnego zapachu, ale ten, który jest zdecydowanie zadowala. Co trzeba również odnotować na ogromny plus żelu jest jego wydajność: Ja używam codziennie (nie trzeba aplikować go dużo bo jest mega wydajny!) od dwóch miesięcy i jestem prawie pewien, że starczy mi go na kwartał ;) Jedynym minusem tego produktu jest cena, która znacznie odbiega od podobnych specyfików, które możemy odnaleźć chociażby w ROSSMANIE. Wracając też do początku recenzji, cena produktu to jedyny powód dla, którego najprawdopodobniej nigdy bym się z nim nie zapoznał. Jednak jeśli sobie szybko przekalkulujemy to lepiej nam będzie wydać raz na 2-3 miesiące 50 złotych na ten żel, niż co chwilę kupować nowe. Na koniec chciałem przypomnieć, że skóra na twarzy to poniekąd nasza wizytówka. Warto żeby była zadbana ;) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 200 ml