Oriflame Bioclinic, Adult Skin Anti - Breakout Day/Night Krem na dzień i na noc dla skóry dojrzałej z niedoskonałościami

• 4 stycznia 2016 o 13:16
    drogi i nieskuteczny
    Wg mnie ten kosmetyk to bubel, jakich wielu, opancerzony świeżą otoczką marketingową, która skusiła mnie do zakupu. Produkt nie spełnił oczekiwań, jakie zapewnia producent. Mam cerę aktualnie dość bezproblemową, ale czasami jakaś krosta gdzieś wyskoczy na twarzy (np. najczęściej na brodzie) i niestety działanie punktowe na wypryski - okazało się nieskuteczne. Aplikacja bardzo przyjemna, taka higieniczna - ale co z tego, skoro preparat nie działa. Może dla cery takiej, jak już wspominałam, gdzie krostki zdarzają się rzadko, tak nakładany punktowo , systematycznie preparat nie działa, ale być może u kogoś by się sprawdził. Aktualnie stoi u mnie na półce 65% opakowania i nie wiem, co z tym zrobić. Żałuję wydanych pieniędzy. Nie wiem kiedy użyłam tych 35% , więc uważam że jest to preparat mało wydajny. Co ja oczywiście teraz poczytuję za zaletę, bo nie jestem zwolenniczką wyrzucania kosmetyków, więc cieszy mnie fakt, że ubywa ten kosmetyk. Gdy posmarowałam nim czoło, musiałam potem ratować cerę innym , sprawdzonym kosmetykiem, więc nigdy więcej nie posmaruję nim czoła. Aktualnie jest to dla mnie preparat , który zmuszona jestem nakładać punktowo, tylko w okolicach brody. Lipa. Używam tego produktu od: marzec 2015 Ilość zużytych opakowań: 1 sztuka
  • 5 stycznia 2015 o 16:47
    bardzo dobry
    Takiego śmierdziucha to jeszcze nie miałam. Ale mimo to, jego skuteczność rekompensuje brzydki zapach. Najpierw krem oczyszcza buzię (przez około dwa tygodnie). Oczyszczanie polega na wysypie wszystkich brzydkich niespodzianek, ale później buzia jest gładka i na długi czas można zapomnieć o wypryskach, zatkanych porach i zaskórnikach. Od kilu osób usłyszałam po kuracji, ze mam bardzo zadbaną buzię. Używam tego produktu od: kiedyś używałam Ilość zużytych opakowań: dwa
    Ulixx
    16 kwietnia 2014 o 21:06
    Widoczna poprawa cery
    Ponieważ na policzkach często po wyciskaniu lub drapaniu zostają mi plamy, postanowiłam wypróbować ten kosmetyk, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Zaznaczam, że ma cerę normalną z cykliczną skłonnościa do przesuszania w niektórych miejsach. Nie mam problemów z wypryskami ale mam zaskórniki. -od kąd mam to serum nie używam do twarzy kompletnie żadnych kosmetyków. Przecieram tylko twarz bardzo łagodnym tonikiem i jedynie używam tego kremu. Doprowadził moją twarz do tak idealnego stanu, że odstawiłam wszystkie peelingi, żele i inne specyfiki. Przestałam także używać podkładu -bardzo zwęzył mi pory na nosie i w jego okolicach, również bardzo mocno wygładził mi te newralgiczne miejsca -wysusza drobne wypryski i niedoskonałosci, przyspiesza ich gojenie i zmniejsza zaczerwienienia -ujednolicił mi cerę, delikatnie rozjaśnił przebarwienia -pokchałam go do tego stopnia, że nakładam go także na ramiona i dekold, gdzie czasami mam krostki, które wyciskam. Mocno wygładził mi te częsci skóry i zniwelował krostki. Minusem jest cena, ale jak za takie działanie mogłabym dać za niego dwa razy tyle. Tym bardziej że mając go odstawiłam wszystkie inne kosmetyki do twarzy, bo jest w tak dobrej kondycji. Używam tego produktu od: grudnia 2013 Ilość zużytych opakowań: 2 całe
    U konsultantki
    iwaosw
    22 lipca 2013 o 13:52
    Według mnie fajny
    Właśnie przeczytałam recenzje poniżej i dobrze widać że nie każdemu wszystko pasuje. Zacznę od tego że mam 22 lata i nie posiadam wielkiego trądziku po prostu od czasu do czasu wyskakują mi jakieś niedoskonałości. Początkowo zaczęłam niepewnie używać tego kremu własnie ze względu na dopisek dla cery dojrzałej ale wbrew moim obawom krem świetnie sobie daje rade +opakowanie pompka jest bardzo higieniczna +wydajny +delikatny zapach który mi nie przeszkadza +nawilża twarz +i u mnie się sprawdził jeśli chodzi o działanie Minusy tez posiada -już kończę krem a na prawie ostatek kremu zepsuła się moja pompka i muszę wydobywać krem patyczkiem - cena jest dosyć wysoka Używam tego produktu od: 2miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 prawie całe
    Dagmik
    23 kwietnia 2013 o 10:08
    autentycznie zapobiega wypryskom
    Skład: AQUA, GLYCERIN, PPG-3 MYRISTYL ETHER, OCTYLDODECANOL, PPG-5-LAURETH-5, STEARETH-2, HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE, BETAINE, BUTYLENE GLYCOL, DISTARCH PHOSPHATE, SALICYLIC ACID, CYCLOPENTASILOXANE, CALOPHYLLUM INOPHYLLUM SEED OIL, CETYL ALCOHOL, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, STEARETH-21, CYCLOHEXASILOXANE, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, ALLANTOIN, XANTHAN GUM, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, BHT, METHYLPARABEN Nie widziałam jeszcze kremu z tak skrajnymi opiniami! Być może zależy to od typu cery i stopnia trądziku, krem jest przeznaczony dla cery dojrzałej i w zamyśle nie nie jest przeznaczony dla intensywnego trądziku rzadkiego w tym wieku... Trądzik to stan zapalny a kwas salicylowy za mocno podrażnia (choć są opinie, że warto się przemęczyć i po kolejnych op skóra trądzikowa też się oczyści). W każdym bądź razie ja miałam sporadyczne wypryski i zawsze niezły wysyp przed okresem. U mnie działa fantastycznie, pierwszy krem po którym zauważyłam różnice i to bardzo szybko, bo już w pierwszym tygodniu! Do tej pory żaden krem nie robił różnicy jeśli moja dieta podupadała, ten działa w każdych warunkach ;) Stosowany 2x dziennie złuszcza skórę (kwas salicylowy). Gdybym mogła sobie pozwolić na schodzenie skóry to może i warto by było takie głębokie oczyszczenie zrobić bo ładnie schodzą przebarwienia, które mam po wypryskach... ale malując się codziennie próbowałam pozbyć się skórek peelingiem i to już było za duże podrażnienie. Dlatego zaczęłam używać " w miarę potrzeby" przeważnie 1x dziennie na noc, jak czuję dyskomfort to 1 dzień przerwy, jak mam przebarwienia to 2x dziennie. 1x w tygodniu robię delikatny peeling. Na zmianę z Bioclinic używam kremu nawilżającego o lekkim składzie. Efekt 75% niespodzianek mniej :D Po tylu latach zmagań z problematyczną cerą nie wierzyłam w coś takiego! UWAGA! Krem jest hardkorowy w składzie i dlatego nie mam zamiaru wiecznie go używać. Ma dużo PPG i kwas salicylowy bardzo wysoko na liście. Powoduje to że składniki wnikają na prawdę głęboko w naskórek ALE sprawia też, że skóra po kremie jest wrażliwsza, lekko rozpulchniona, naskórek się złuszcza i każde chemiczne paskudztwo łatwiej w nią wniknie dlatego razem z kremem lepiej stosować delikatne, hypoalergiczne, bezzapachowe i bezalkoholowe środki do pielęgnacji (żel do mycia, krem, tonik, peeling) i należy zrezygnować z wyciskania wyprysków bo łatwiej krzywdę sobie zrobić. Edit: Myślałam, że z powodu składu raczej nie zdecyduję się na ponowny zakup. Teraz stwierdzam, że po prostu nie będę miała takiej potrzeby - pod koniec opakowania używałam go coraz rzadziej a resztki, która mi została nie zużyłam do końca. Nie było powodu. Cera już się oczyściła i teraz bardzo restrykcyjnie unikam wszystkiego co ją zapychało (m. in. całkowicie zrezygnowałam z silikonów, które wg badań są komedogenne w bardzo umiarkowanym stopniu... ale żeby je skutecznie zmyć trzeba używać mocno komedogennych slsów. Dla mnie były one tak zapychające, że musiałam nawet pielęgnację włosów zmienić). Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1