Tak, po raz kolejny stwierdzam, że jestem w stanie obdarzyć miłością przedmiot materialny. Żeby nie było - rodziców, chłopaka i przyjaciół kocham bardziej, jestem normalna ;) Ale naprawdę, gdy patrzę na ten peeling na mojej półce to czuję takie kłucie w sercu i ogromną radość. A to z powodu doskonałości tego kosmetyku, która objawia się przede wszystkim w jego BOSKIM zapachu. Doprawdy, Farmona przy tym to popłuczyny po wspomnieniu.
Zapach tego peelingu jest po prostu FENOMENALNY. To połączenie cukru, miodu, migdałów, oleju kokosowego, gardenii, słodkich winogron ... Po prostu wszystkiego tego, co jest w składzie (a skład jest przebogaty: cukier i chyba z 5 olejów, gliceryna, sama dobroć ogólnie.
Po prostu rozpływam się w błogości, kiedy używam tego peelingu, mogłabym go wąchać godzinami, ba, jak dla mnie to mogłoby tak pachnieć powietrze, powiedzmy azot. Wszyscy mogliby tak pachnieć. Cały świat mógłby tak pachnieć ;)
Dodatkowo jest świetnym ścierakiem, nie żadne tam delikatne piaseczki, tylko mocne ścieradło (ok, kawa to nie jest, ale naprawdę daje radę).Ściera przede wszytskim cukier jak i malutkie winogronowe pesteczki. Po użyciu skóra jest gładka, miękka, leciuteńko (naprawdę minimalnie) natłuszczona i nie trzeba używać balsamu. No i pachnie, lekko bo lekko, ale pachnie tym cudownych zapachem.
Dodatkowo wygodny, ładny słoiczek, i niska cena.
Nobel dla osoby, która wymyśliła formułę tego kosmetyku, jeśli to czyta to z tego miejsca: DZIĘKUJĘ!
EDIT:
UWAGA! Peelingi cukrowe nakładamy na suchą lub tylko lekko mokrą skórę. Jeśli nałożymy na bardzo mokrą to peeling będzie leciał z rąk i ze skóry i bardzo szybko się rozpuszczał, a oleje nie nawilżą skóry. Także radzę przed użyciem tylko lekko się ochlapać i nakładać.
Dalej:
a) sposób na super stopy: na SUCHE stopy nakładamy solidną porcję peelingu. Masujemy, masujemy, masujemy, szczególnie pięty, palce i paznokcie. Okręcamy folią spożywczą i ręcznikiem podgrzanym przez kilkanaście sekund w mikrofalówce. Trzymamy 2o minut. Spłukujemy resztki ze stópek. Zachwycamy sie efektami.
b) sposób na piekne dłonie: j.w. tylko z łapkami,
c) sposób na najlepszą kąpiel świata: pół garści peelingu wrzucamy do wanny pełnej wody, bełtamy, żeby się rozpuściło, zachwycamy się właściwościami wody i zapachem.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 3 pudełko, bo używam maniakalnie prawie codziennie