Program dla kobiet w ciąży i matek karmiących.
Żel pod prysznic:
- zwiększa elastyczność skóry,
- niweluje problemy skórne,
- nawilża.
Naturalna i bezpieczna formuła.
Produkt posiada pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka.
Specjalistyczny, wyjątkowo delikatny żel do mycia ciała polecany szczególnie dla kobiet ciężarnych (od 4. miesiąca ciąży), w okresie poporodowym oraz matek karmiących.
Zaawansowana technologia i starannie dobrane, naturalne składniki gwarantują skuteczne, a zarazem całkowicie bezpieczne dla dziecka działanie. Aloes i wyciąg z siemienia lnianego poprawiają elastyczność skóry, a także ją nawilżają i zabezpieczają przed utratą wilgoci. Ponadto, normalizując procesy zachodzące w skórze, redukują nadmierną suchość oraz nadaktywność gruczołów łojowych. Alantoina koi i łagodzi podrażnienia oraz stymuluje naprawę mikrouskodzeń naskórka. Aksamitna konsystencja, delikatny zapach i wyjątkowo łagodna formuła myjąca sprawiają, że stosowanie preparatu jest prawdziwą przyjemnością.
Nie zakłóca badań USG. Produkt bez parabenów, SLS i barwników.
Kompozycja zapachowa bez alergenów.
Stosowanie: niewielką ilość żelu nanieść na wilgotną dłoń lub gąbkę i dokładnie umyć ciało. Dokładnie spłukać wodą.
Skład: Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Glucose, Carboxylate, Lauryl Glucoside, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Linum Usitatissimum Seed Extract, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Styrene / Acrylater Copolymer, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Allantoin, Xanthan Gum, Acrylates / C10-C30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Disodium EDTA, Methylisothiazolinone, Phenylpropanol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum.
Cena: ok. 12zł / 250ml
/m/
Nie jestem osobą w ciąży. Produkt trafił do mojego domu, więc zaczęłam używać.
Plusy:
+ dobry skład,
+ rzeczywiście jest bardzo łagodny, nie ma mowy o podrażnieniach czy przesuszonej skórze po wzięciu prysznica; nie czuć swędzenia na skórze, co czasem mi się zdarza.
Minusy:
- zapach jest słodki, duszący, męczący (charakterystyczny dla kosmetyków DAX Perfecta Mama i o ile np. w maseczce-saszetce mi nie przeszkadzał, to w produkcie do mycia całego ciała już tak); nie daje poczucia świeżości - nie czuję, że się myję, za to czuję się, jakbym smarowała się jakimś słodko pachnącym mazidłem,
- raczej słabo się pieni i niedokładnie myje - czasem sięgam po mydło, żeby w niektórych miejscach dokładnie się umyć, bo żel okazuje się nie dość wystarczający.
Ogólnie polecam osobom, którym rzeczywiście zależy na łagodnym produkcie i dobrym składzie (przede wszystkim ciężarnym i karmiącym), inne osoby mogą być z niego niezadowolone.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego