Garnier Natural Beauty, Vanille - Milch und Papayamark Shampoo Szampon do włosów długich i zniszczonych

• 24 lutego 2015 o 20:55
    Koszmar
    Ten szampon był zakupem w ciemno, co nieczęsto mi się zdarza. Za (prawie) każdym kolejnym razem przekonuję się, że takie spontaniczne zakupy to zły pomysł. Zapach pewnie miał być waniliowy, jak dla mnie jest mdły i słodkawy, ale to pewnie kwestia indywidualna. Produkt jest gęsty, wydajny i jest go bardzo dużo, także zła wiadomość, jeśli u kogoś się nie sprawdził. Jak np... u mnie. Na początku działał bardzo nawilżająco, aż obciążał włosy. Po pewnym czasie nawilżenie zmieniło się w nienaturalne zmiękczenie z gatunku tych, jakby włosy przestały móc samodzielnie egzystować. Do tego doszło przesuszenie, mimo, że zawsze używam odżywki (która też była dziadowska btw, ale to materiał na inną recenzję). Wiem, że dziwne połączenie, ale tak właśnie moje włosy po tym szamponie wyglądały - miękkie jak u dziecka, matowe, suche, wyblakłe. Teraz po innym szamponie i odżywce zaczynają wracać do siebie. No nie polecam, absolutnie. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 28 grudnia 2014 o 16:33
    Nie polubiliśmy się
    Ładny zapach i myje jak to szampon. To jedyne dobre rzeczy, które mogę powiedzieć o tym produkcie. Mam włosy do pasa, suche na końcach i tłuste u nasady. Nic się nie zmienilo w moim rytuale mycia włosów za sprawa tego szamponu. Ba! nawet mam wrażenie, że szybciej się przetłuszczały, przynajmniej przy skórze. Reszta wlosów niesamowicie sucha, strasznie się plątały, bez odżywki ani rusz. Po jakimś czasie również dokupiłam odżywkę z serii (żeby nie bylo że nie dałam szansy), ale żadnej różnicy po występach w duecie. Odżywka równie dla mnie bezwartościowa jak szampon. Używam tego produktu od: używałam z półtorej miesiąca Ilość zużytych opakowań: pierwsze
  • 19 stycznia 2014 o 13:48
    powrót do dzieciństwa
    Miałam okazje odwiedzić DE i jak tylko zobaczyłam ten szampon to trafił do mojego koszyka. Miałam kiedyś wersję bez papai. Zapach nie jest kwintesencją wanilii. To coś jakby budyń waniliowy z nutką cytryny (coś świeżego czuję w tym zapachu). Zapach taki sam jak jego poprzednika (ta wersja z papają ma na butelce napis "nowość"). Papai nie czuje wcale. Dodatkowo na butelce jest dopisek-bez parabenów i naturalne ekstrakty. Szampon ma konsystencję balsamu, świetnie się pieni i niesamowicie pachnie. Cena ok 1,5e Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania
  • 6 października 2012 o 10:47
    Odżywka? Jest tu zbędna :)
    Zawsze strasznie żałuję, że gama szamponów Garnier jest u nas (w porównaniu z zachodnimi sąsiadami) tak ograniczona. Gdy więc nadarzyła się okazja kupić szampon niedostępny u nas nie mogłam jej przegapić :) Moje włosy są długie, przetłuszczające się, często myte - równie często narażone na suszarkę przez co bywają przesuszone, łatwo o zniszczenie końcówek, złamania. Szampon-balsam brzmiał jak wybawienie. Ma przyjemną, kremową konsystencję – tak, jak lubię :) Tworzy bardzo dużą, gęstą pianę, dzięki czemu jest niesamowicie wydajny. Dobrze myje, oczyszcza skórę głowy. Pozostawia włosy miękkie, lekkie, a do tego mocno błyszczące. Nie plącze włosów, nie tworzą się kołtuny, włosy łatwo można rozczesać (są jakby pokryte ochronną warstwą) – szampon pod tym względem zachowuje się jak odżywka, więc „balsam” w nazwie to nie tylko chwyt marketingowy. Jeśli sięgam po ten szampon, to mogę zupełnie pominąć odżywkę, a włosy i tak będą wyglądać jak po jej użyciu. Doskonałe rozwiązanie dla osób mających mało czasu lub chcących go sobie zaoszczędzić. Posiada piękny, naturalny, ciepły zapach wanilii z odrobiną papai (spodziewałam się, że będzie bardziej wyczuwalna). Włosy po użyciu tego Garniera są miękkie, aksamitne w dotyku, są bardziej sprężyste, zyskują więcej blasku. Zdecydowanie lepiej się układają i odbijają światło. Zapach czuję nie tylko podczas mycia, unosi się wokół włosów jeszcze kilka godzin po. Zauważyłam wyraźną poprawę wyglądu końcówek, są zmiękczone. Włosy stają się po nim puchate (nie mylić z puszące się :D), leciutkie. Najważniejsze dla mnie, że przy tak częstym stosowaniu nie podrażnia skóry głowy, nie wysusza jej. Ale jak to kosmetyk odżywiający potrafi obciążyć włosy, zabrać wymarzoną objętość. Najczęściej ten efekt uboczny pojawia się pod koniec dnia, ale też nie zawsze (szczerze? nie mam pojęcia od czego to zależy). Butelka jest wygodna, wykonana z miękkiego plastiku, łatwo wydobyć zawartość bez mocowania się z opakowaniem. Otwór jest duży, trzeba uważać, żeby nie wylać za dużo szamponu. Miałam dużo szamponów, przy których można było darować sobie odżywkę, ale ten jest pod tym względem najlepszy. Nie mam pojęcia na jaką skalę dodaje się parabeny do szamponów, ale tutaj pochwalę, że ich nie ma. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości doczekamy się tej i innych wersji na polskim rynku. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze