Yves Rocher Les Plaisirs Nature, Fraise Mara des Bois, Bain Douche Żel do kąpieli i pod prysznic `Truskawka`

Hiyori
    15 czerwca 2015 o 23:07
    Truskawki :)
    Plusy: - pachnie jak prawdziwe truskawki, cudnie, apetycznie, świeżo, nie za słodko - idealny zapach na lato, no super :) - ten zapach nie utrzymuje się jakoś długo na skórze, ale bardzo umila pluskanko - pieni się ok - nie wysusza skóry (- ładnie wygląda w łazience...) Minusy: - nie zauważyłam, no może brak pompki jak zwykle Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1-400 ml
    MdM
    25 maja 2015 o 18:39
    sztuczne truskawki
    ZAPACH Niestety nie lubie tego zapachu, gdyz jest wedlug mnie zbyt chemiczny i malo truskawkowy (tzn sztucznie-truskawkowy). DZIALANIE - dobrze sie pieni - nie podraznia - nie wysusza - myje ok - wydajny (az za wydajny) OPAKOWANIE Wizualnie jest ladne, ale zdecydowanie wole pompki. CENA W stosunku do pojemnosci nie jest wygorowana. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 1 cale
  • 4 września 2013 o 0:00
    Truskawkowy kompot
    Żel dostępny jest jedynie w ofercie wysyłkowej - więc kupiłam w ciemno, nie mając możliwości wcześniejszego przetestowania. DZIAŁANIE: Zwykły żel myjący - nie robi nic poza umyciem, tzn. nie nawilża skóry, ale również nie przesusza. WYGODA UŻYTKOWANIA: Konsystencja leista, zbyt rzadka, dodatkowo zbyt duży, niepraktyczny otwór, z którego notorycznie wylewa się zbyt duża ilość żelu. Ponadto żel "ucieka" z ręki oraz słabo się pieni. Rozwiązaniem byłaby zapewne pompka, którą niestety trzeba sobie zamówić osobno i żałuję, że tego nie zrobiłam. ZAPACH: Truskawkowy, maksymalnie przesłodzony kompot. Jest słodki aż do bólu - 400 ml tego specyfiku potrafi zamęczyć nawet największego fana słodkości. CENA: Cena umiarkowana, aczkolwiek mogliby dodawać pompkę w cenie. Więcej nie kupię, to była wyjątkowo mdła pomyłka. Używam tego produktu od: używałam rok temu Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 3 września 2013 o 18:13
    tak ;)
    Bardzo fajny żel pod prysznic ;) Plusy: - wydajny, - nawilża, - miło pachnie, - ładnie się pieni. Minusy: - cena (mogłby być troszeczkę tańszy, ale ta też jest do zniesienia ;) - dostępność - ostatnio jest z tym problem
  • 26 maja 2013 o 16:46
    poprawny żel, bez zachwytów
    Mając pozytywne doświadczenia z mydłem truskawkowym, które pachniało bardzo naturalnie i świeżo zakupiłam recenzowany żel. Niestety żel pod wględem zapachu wypada gorzej niż mydło – w tym wypadku zapach jest trochę przesłodzony, ulepkowaty, z pewnością nie przypomina truskwawki, raczej tanią oranżadę. Właściwości myjące ma dobre ale słabo się pieni (nie obniżam za to oceny). Produkt ma typowo żelową , dosyć lejącą konsystencję, nie przypomina kremowych myjadeł. Skład trochę lepszy niż większości drogeryjnych żeli ale nadal ma silne detergenty. Jako żel pod prysznic produkt jest dosyć wydajny, nie odbiega od innych żeli. Dla mnie opakowanie nie jest nieporęczne; nawet bez pompki dozuję odpowiednią ilość żelu. Jako płyn do kąpieli jest mało ekonomoczny – do jednej kąpieli zużyłam aż 1/3 opakowania by uzyskać dużą pianę. W wannie pachnie ale mało intensywnie, piana utrzymuje się nawet do godziny, ogólnie produkt umila kąpiel. Mimo pewnych zalet żel mnie nie zachwycił, znacznie przyjemniejszy w użyciu jest choćby owies. Truskawkowa wersja zapachowa jest dostępna tylko w ofercie wysyłkowej. skład: aqua; hamamelis virginiana (witch hazel) water; cocamidopropyl betaine; sodium laureth sulfate; glycerin; decyl glucoside; fragaria vesca (strawberry) fruit extract; sodium lauryl glucose carboxylate; sodium benzoate; lauryl glucoside; sodium chloride; glyceryl oleate; coco-glucoside; citric acid; tetrasodium edta; parfum; salicylic acid; polysorbate 20; sucrose; propylene glycol; denatonium benzoate; CI 14700 (red 4); CI 17200 (red 33) Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego