Kiko Milano Ultra Glossy Stylo SPF 15 (Nabłyszczająca szminka do ust)

peszy
    7 listopada 2017 o 21:12
    lekka i przyjemna
    Kupiłam na lato, ponieważ miałam przesyt matowych produktów. Pomadka bardzo lekka, mocno odbijająca światło, nadająca ustom blasku. Przyjemna w użytkowaniu, w sam raz na letnie wieczory. Używałam w odcieniu malinowym z drobinkami. Nie jest to super trwały produkt, ale nie taka też jego rola, więc nie uznaje tego za minus. Ładne i zgrabne opakowanie. Duży plusem jest też SPF 15.
    Zalety:
    • ładny blask na ustach
    • lekka, kremowa konsystencja
    • wygodne, zgrabne opakowanie
    • SPF
    Wady:
    • nie ma
    W strefie wolnocłowej
  • 5 września 2017 o 18:43
    Efekt wilgotnych, apetycznych ust
    Posiadam 3 kolory tej pomadki 805 truskawkowa czerwień, półtransparentna, bez drobinek, bardzo twarzowa, 818 praktycznie transparentny róż z dosyć duzymi srebrnymi drobinkami i chociaż na nimi nie przepadam efekt jest super i 820 transparentny seledyn z mini drobinkami dający efekt świetlistych, opalizujących ust. . Wszystkie 3 są super, dobrze natłuszczają, idealne na krótkie wyjście. Trwałość nie jest powalająca, ale nikt nie mówił, że taka ma być. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • Szeroki wybór kolorów
    • Efekt wilgotnych, apetycznych ust
    • Łatwość aplikacji
    • SPF 15
    Wady:
    • Ograniczona dostępność
    • Mała gramatura (2g)
  • 22 sierpnia 2017 o 19:28
    Niebanalna
    Świetna propozycja na lato i odmiana wśród królujących, ciężkich matów. Szeroki i ciekawy wachlarz kolorów. Podoba mi się w niej szczególnie to, że jest raczej intensywnie koloryzującym balsamem do ust. Nawilża je, pomaga zapobiec utracie wilgoci, nie podkreśla skórek,a pomaga ukoić spierzchnięty naskórek, posiada filtr przeciwsłoneczny. Usta wyglądają apetycznie. Konsystencja jest nieco żelowa, co sprawia, że szminka dłużej pozostaje na swoim miejscu.
    carol81
    16 kwietnia 2016 o 0:16
    jedna z lepszych jakie miałam
    Szminkę kupiłam podczas pobytu we Włoszech i było to moje pierwsze spotkanie z tą marką. Odniosłam wrażenie, że tam Kiko to trochę jak nasz rodzimy Inglot. Ponieważ lubię nowości, zwłaszcza wszelkie specyfiki do ust, skusiłam się na tą szminkę i na puder mozaikowy, korygujący. Spodobał mi się kolor nr 800 - złoty, stwierdziłam że będzie fajny na wiosnę i lato. Szminko-błyszczyk okazał się być strzałem w 10 (puder zresztą też, ale o tym w innym miejscu). Po pierwsze konsystencja - jak masełko, jak pielęgnujący balsam z wyższej półki. Po drugie - śliczny efekt tafli na ustach, bardzo subtelny i elegancki, pomimo dużej ilości drobinek, na ustach nie są widoczne. Po trzecie zadziwiająca trwałość! Zapach jest ledwo wyczuwalny, słodkawy. Opakowanie bardzo proste, lekkie i dość delikatne, obawiam się o żywotność plastiku przy kontakcie z podłogą. O dziwo, na tym czarnym gładkim plastiku nie odbijają się w ogóle palce, co strasznie mnie razi np. w bareMinerals, a przy niektórych produktach nawet w Smashbox. Ogólnie ten kosmetyk mnie zachwycił i będę próbować kolejnych kolorów.
  • 3 grudnia 2015 o 22:18
    Przyjemny zakup
    Kupiłam zachęcona niską ceną, a Kiko dotąd mnie nie zawodziło. Spodziewałam się czegoś innego, dającego lepszy kolor, ale ostatecznie wyszło inaczej, co nie oznacza, że źle. Zalety: - fajne opakowanie, dobrze wykonane, można nosić w torebce, - ładne kolory, - mocno nawilża, - SPF15, - niska cena Wady: - słabe krycie, - bardziej funkcja pomadki nawilżającej, która daje delikatny kolor (mam róż z drobinkami, o którym pisały poprzedniczki). Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie