Essence Ready for Boarding, Peel Off Base Coat (Lakier bazowy)

• 26 grudnia 2013 o 0:37
    TRAGEDIA, w ogóle nie da się jej zdrapać!!!
    Lubię malować paznokcie często, zwłaszcza brokatami, więc marzyłam o tej bazie. Nigdzie jej w Warszawie nie da się dostać, więc kupiłam na Allegro (była tylko jedna!). A tu - TOTALNA PORAŻKA. Uwaga! Tę bazę trzeba zdrapywać rozdzierakiem do papieru, inaczej nie schodzi!! Jest jeszcze gorzej niż bez niej Moja buteleczka wygląda inaczej niż na zdjęciu powyżej. + była tania - niedostępna - pędzelek jest za wąski i zbyt giętki - baza spływa i zostawia nierównomierne maziaje A najgorsze: NIE DZIAŁA! Kompletnie nie da się jej podważyć i zdjąć z paznokcia, przywiera jak normalna baza, a tarcie wacikiem ze zmywaczem jest jeszcze trudniejsze niż na normalnej bazie. Przy próbach jej zdzierania poodrywałam kawałki żelu, a baza została (zdjęcie). Nie chce zejść, a jak się już wreszcie zmyje lakier, to część bazy zostaje na paznokciach. Jest gumiasta, rwie się i roluje jak maseczki peel off na twarz. Klei się do palców. To zwyczajne nabieranie ludzi. Ta baza koło peel off nawet nie stała. Skoro po tygodniu nie da się jej zedrzeć, to chyba ktoś się pomylił - to jest baza do przedłużania trwałości lakieru, pewnie by się trzymał parę miesięcy! W każdym razie stanowczo odradzam. Bez porównania łatwiej jest zmywać lakier, zawijając paznokcie w sreberka albo mocząc w zmywaczu. Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: jedno, nie zużyłam w całości
  • 18 września 2013 o 15:51
    Niepraktyczna beznadzieja
    Przeżyłam wielki zawód:( Jestem obsesyjną miłośniczą brokatowych lakierów do paznokci, na codzień, czy od święta, właściwie zawsze mam brokatowe paznokcie... Najwięcej lakierów kupuję z Korei i właśnie w ofercie tamtejszych marek zetknęłam się pierwszy raz z bazami stworzonymi właśnie dla pod takie lakiery. Ale tak jakoś się niestety złożyło, że trafiłam na odpowiednik w Polsce, w drogerii Natura i postanowiłam go wypróbować. Żałuję, że poprostu wrzuciłam do koszyka zamiast przeczytać najpierw opis z opakowania:( A więc... MINUSY - straaaasznie dłuuuugo schnie i nawet gdyby schła tylko te 10 minut, jak piszą na opakowaniu, to i tak dla mnie było by to upierdliwe długo - bardzo słabo się trzyma:(, rozumiem ideę "peel off", ale nie spodziewałam się, że lakier się zerwie choćby od dotknięcia paznokciem ubrania:( - ma dziwny zapach, pachnie jak wikol, albo silikon sanitarny - nie zauważyłam żadnego wpływu pielęgnacyjnego, czy choćby ochronnego na płytkę paznokcia - jest tak beznadziejna i niepraktyczna, że naprawdę już wolę mechaniczne zdzieranie tego brokatu - jak kolwiek niska nie była by cena, to i tak za dużo za takiego gniota Używam tego produktu od: posiadam go od kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno do wyrzucenia
    Saber
    27 lipca 2013 o 21:51
    D N O
    Był w promocji a ja byłam ciekawa... +szybko schnie -bez top coatu złazi płatami z całym lakier w kilka godzin lub po dotknieciu czegoś - po nałożeniu lakieru nawierzchniowego i usunieciu go efekt peel nie działa -nie chroni płytki paznokcia przed przebarwieniami itp. Używam tego produktu od: 2 miesiec Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
    adzia_p
    17 listopada 2012 o 10:42
    beznadzieja
    Kupilam go z czystej ciekawosci i to byl blad. Pomalowalam paznokcie baza, poczekalam az wyschnie (schnie dosc szybko) i wymalowalam paznokcie (2 wartswy lakieru). Bardzo wolno lakier schnal i byl ciagle plastyczny ale w koncu po 30min byl juz ok. I co z tego? na drugi dzien koncowki byly juz starte, a pod prysznicem trzymalam sluchawke i jeden element dotykal paznokcia i "wyskrobal" lakier, zostala dziura. Pomyslalam "no fajnie"... A sam efekt sciagania, zalosny. Liczylam na to, ze lekko gdzies tam podwaze i samo ladnie zejdzie jednym platem, a to trzeba skrobac i skrobac. I tak nie obejdzie sie bez poprawek zmywaczem. A paznokcie po takim skrobaniu wygladaja odstraszajaco. W skrocie: - skraca trwalosc lakieru do 2dni max. - wydluzsza czas schniecia lakieru - cena (ja dalam 4,30 na promocji, ale zeby 7zl...) - trzeba niezle sie namachac zeby zmyc lakier w sposob "peel off" - paznokcie i tak wymagaja poprawek zmywaczem - paznokcie po takim zmywaniu wygladaja okropnie Używam tego produktu od: tydzien Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 26 sierpnia 2012 o 13:35
    PORAŻKA
    Maluję paznokcie średnio co 2 dni ,więc bardzo ucieszył mnie ten produkt. Niestety,tylko na sklepowej wystawie. Lakier jest okropny,niszczy paznokcie niesamowicie.Podobny efekt peel off uzyskamy dzięki nałożeniu 3 warstw- bazy,lakieru i top coat\'u. Na pewno nie tego lakieru. Paznokcie są przeciążone,zaklejone do granic możliwości. Nie da się pazkudztwa zmyć nawet zmywaczem do zdobień. Moje paznokcie po 2 użyciach wymagały 2 - tygodniowej kuracji odżywkami. Naprawdę -nie warto niszczyć sobie tak paznokci. Największa porażka essence. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: wyrzuciłam pierwsze