Profis Cosmetics Scandic Line, Organic Banana Mask Maska bananowa do włosów

• 9 listopada 2015 o 13:12
    nic specjalnego
    Maska niby do zniszczonych i przesuszonych włosów ( czyli niby do moich, 5 lat rozjaśniania robi swoje), ale zupełnie nie działa na moje włosy, ani nie poprawiła ich jakości, ani też nie ułatwia rozczesywania :( Oprócz w miarę przyjemnego zapachu kompletnie nie widzę plusów tej maseczki, efekt taki sam jak bym włosy posmarowała sobie masłem-tłuste, nie odżywione, nadal ciężkie w rozczesywaniu Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego ( 1l)
    Ell_1
    21 sierpnia 2015 o 11:14
    Ach ten zapach!
    Pierwsze opakowanie zamówiłam dawno temu przy okazji zakupu maski latte. Wzięłam małe opakowanie, by w razie klapy nie było żal wyrzucić. Jednak ten zapach oczarował mnie od pierwszego otwarcia! Ta mała pojemność znikła piorunem, efekty były całkiem fajne, więc w styczniu 2015, przy okazji dużych zakupów włosowych na allegro do koszyka wpadła między innymi litrowa Bananowa. Moje włosy: farbowane, długość za łopatkę, wysokoporowate, cienkie, ale gęste, podatne na wszelkie fryzjerskie zabiegi, falowane w kierunku loczków, skóra głowy skłonna do atopowego zapalenia. Plusy: + zapach, dla mnie cudowny, na włosach utrzymuje się dość długo, + wygładzenie, + stosunek pojemności do ceny, + moje włosy lepiej się po niej rozczesują, + łagodna dla mojej skóry, nie wywołuje zmian zapalnych ani łupieżu, + dobrze się wypłukuje, Plusominusy: +/- nie dociąża włosów tak jak bym chciała, ale dodatek olejku załatwia sprawę, +/- wydajność - nie spodziewałam się, że taka pojemność skończy się tak szybko, jednak wiem że dla niektórych może to być plusem (szybciej można wymienić na coś innego), ale przy tej cenie można to wybaczyć, Minusy: - konsystencja jest trochę za rzadka jak na moje upodobania, - sama w sobie nie daje długotrwałego odżywienia i nawilżenia włosów (dodanie olejku to zmienia, jednak wiem, że to on odwala robotę), - dostępność (uznaję za minus, u fryzjerów kosztuje dwa razy tyle co na allegro, osobiście korzystam z internetu, ale jednak wolę kupować kosmetyki stacjonarnie). Podczas ostatniego uzupełniania maskowych zapasów zdecydowałam się na bananową wersję z Kallos. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 (jedno litrowe i jedno 250 ml)
  • 18 sierpnia 2015 o 15:19
    Nie
    PLUSY - cena - duże i solidne opakowanie - dosyć wydajny produkt MINUSY - chemiczny zapach bananów - dostępność (upolowałam w sklepie fryzjerskim) - stan moich włosów się nie poprawił, a nawet zaczęło ich więcej wypadać - produkt jest nieco za rzadki Używam tego produktu od: Miesiąc Ilość zużytych opakowań: Jedno
    Dusia06
    4 kwietnia 2015 o 15:45
    Polecam
    Bananowy mus :). Maseczka słodko pachnie takimi bananowymi słodkościami.... mmm, aż chce się zjeść :). Maskę kupiłam na allegro w wersji 250 ml przy okazji innych zakupów i nie żałuję. Za cenę powyżej 5 zł otrzymałam świetną proteinową maskę do stosowania raz w tygodniu (żeby włosków nie przeproteinować). Na moich loczkach spisuje się bardzo fajnie, jednak lubię dodać do niej 3-5 kropelek oleju - wtedy dociąża idealnie. Niweluje puszek, nic wokół głowy nie fruwa ;), fajnie wygładza i poprawia skręt. Plus należy się jeszcze za to, że maska ma ładny skład - nie zawiera żadnego silikonowego śmiecia. Moje włoski się z nią polubiły i na pewno sprawię im kiedyś litrowe opakowanie. Szkoda, że maski te są tak słabo dostępne. Lubię czasami mieszać ją z inną proteinową maską np. kallosem keratin. Widziałam ją ostatnio w salonie kosmetyków fryzjerskich, ale jej cena wynosiła więcej niż z przesyłką na allegro. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 100 ml
  • 23 stycznia 2015 o 23:13
    nie lubię, nie polecam
    Nie polubiłam się z tą maseczką. Używałam naprzemiennie dwoch innych i ta wypadała najsłabiej z zespołu. Jedynym plusem jest fajny zapach, może nie do końca jest to wierne nawiazanie do zapachu banana, ale przyjemna woń dla nosa. Może kiedys natknę się na podobnie pachnące perfumy? Samo dzialanie maski mnie nie zadowala. Włosy po niej są matowe, ciężko je rozczesać i łamią się po myciu. Przy myciu dobrym szamponem uzyskuję lepszy efekt bez tej maski. Nigdy wiecej nie kupię Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno