ZAPACH
Ślicznie pachnie, owocowo, kwaśno, bardzo ożeźwiająco :) Na skórze faktycznie bardziej jak cytryna / granat, a w samym opakowaniu jak porzeczka. Nie da się jednak ukryć, że jest to zapach mocno chemiczny, podobny do cytrynowego płynu do mycia naczyń...
Zapach utrzymuje mi się na skórze przez 1-2 godziny po aplikacji, i to mi w zupełności wystarcza, by czuć się świeżo i nie żałować zakupu produktu.
Kupiłam go dla zapachu, zaznaczam.
KOLOR, KONSYSTENCJA, WCHŁANIANIE
Kolor też jest bardzo ladny: lekko różowy, lekko fioletowy. konsystencja delikatna, bardzo lekka, szybko się wchłania, na lato i późną wiosnę w sam raz.
Opakowanie poręczne, w ogóle lubię masła, balsamy i musy w słoiczkach. Przynajmniej nic się nie marnuje i nie trzeba na koniec rozcinać tuby czy butelki.
WYSZCZUPLANIE
Co do działania, zaskoczył mnie, bo faktycznie odrobinę rozgrzewa jak balsamy wyszczuplające innych firm. Stąd plus, bo nie spodziewałam się po tym produkcie jakiegokolwiek działania "wyszczuplającego", a jednak ono jest wyczuwalne.
Nie chodzi o to, że chudnę (sorry), ale po prostu czuję, że produkt zachowuje się podobnie do innych tego typu. Rozgrzewa i ujędrnia. Przy czym zaznaczam, że używam go po bieganiu, dlatego pewien efekt, który daje ten mus, raczej wspomaga efekty, jakie dają mi ćwiczenia.
NAWILŻANIE/ODŻYWIANIE
Mus nie nawilża i nie natłuszcza ciała, przez co mogę go stosować tylko raz dziennie lub raz na kilka dni. I muszę się wspomagać masłami do ciała, które typowo odżywiają i nawilżają skórę.
ŁAGODNOŚĆ DLA SKÓRY
Lubię go za to, że nie zostawia tłustej warstwy (można używac rano), nie brudzi ubrań (można ubrać się w białą koszulę). Nie podrażnia, nie powoduje wyprysków itp.
MARKA, CENA, WYDAJNOŚĆ
Doceniam też, że to polski produkt, do tego bardzo wydajny i wart swojej ceny.
OCENA OGÓLNA
Daję mu cztery gwiazdki za:
- ożeźwiający zapach
- cenę
- działanie ujędrniające.
Na pewno wypróbuję inne z tej serii.
Gwiazdkę odejmuję za:
- zbyt sztuczny, chemiczny zapach i działanie wysuszające skórę
Używam tego produktu od: Parę miesięcy
Ilość zużytych opakowań: Jedno, w trakcie