Yves Rocher Culture Bio, Deodorant with Organic Aloe Vera (Dezodorant w kulce z aloesem)

juriell
    7 lutego 2017 o 0:27
    Niestety nie
    Miałam dwa z tej serii i się nie polubiliśmy (w sumie żadnego nawet nie zużyłam do końca i oba musiałam wyrzucić). Przede wszystkim dlatego, że słabo schnie i się długo lepi, co pod pachą naprawdę nie jest przyjemnym uczuciem. Do tego miałam wrażenie, że kosmetyku chyba nakłada się zbyt dużo - chyba jest bardziej wodnisty niż kosmetyki tego typu i po prostu wylatuje go jakby więcej. W tej chwili używam Vichy i do Vichy porównuję. Ochrona przed zapachem potu raczej średnia (a ja nie pocę się dużo), i trzeba przyznać, że nie pachnie długo - no ale to dlatego, że firma YR nie używa szkodliwych ftalanów, które to przedłużają znacznie życie zapachom.....w sumie tak teraz sobie myślę, że może i przez ten brak ftalanów ta gorsza wchłanialność... Z drugiej strony zawarte w kilku poniższych recenzjach sformułowania "nie chroni przed potem", "nie hamuje pocenia" świadczą tylko o niewiedzy użytkowniczek i nie rozróżnianiu dezodorantu od antyperspirantu. To jest dezodorant (YR nie ma żadnego antyperspirantu w ofercie, bo musieliby do niego nawkładać aluminium, a to nie jest eko) i on ma tylko maskować przykry zapach, a nie "chronić" lub "hamować" pocenie się. Nie można zatem mieć do niego pretensji (i z tego powodu wystawiać niższych ocen), że tego nie zrobił - nie mógł, bo nie ma takiej mocy. Eko producent zapewne uważa, że pocenie się jest zdrowe i ma rację...... Gwiazdki, które daję to jedynie za skład oraz ładny zapach, choć jak napisałam powyżej krótkotrwały.
    Seona
    6 kwietnia 2015 o 21:34
    Gaz trujący spod pachy
    Nie mam problemu z nadmierną potliwością. Pocę się wg mnie normalnie, jednak muszę używać zawsze dezodorantu. Nie musi to być jakiś mocny antyperspirant, ale cokolwiek. Zapach samego dezodorantu jest przyjemny, ale w połączeniu ze skórą, wychodzi zapach pijanego budowlańca po 12-godzinnej harówce na budowie :( Dosłownie spocony pan Staszek po piwku :( KOSZMAR!!! Pierwszego dnia byłam pewna, że zapomniałam użyć dezodorantu i stąd taki zapach spod pachy. Sama od siebie czułam!! Następnego dnia już uważałam, żeby użyć i ten smród pojawił się po nim!!! Używałam jeszcze przez kilka dni jak nie szłam do pracy, bo akurat miałam wolne i smród był nie do wytrzymania. Dałam spokój sobie i otoczeniu i poprostu go wywaliłam. To jest jakaś masakra :( Co to wogóle ma być?!? Wchłanianie ok. Tyle. Ps. Polecam paniom, które chodzą nocą przez park, np. kończą nocną zmianę. W razie napadu zamiast gazu pieprzowego - ręka do góry i gwałciciel porażony smrodem spod pachy. Używam tego produktu od: w marcu Ilość zużytych opakowań: jedno nie całe
    Korah
    3 stycznia 2015 o 22:58
    Niestety, paczula...
    Na pewno nie wrócę do tego dezodorantu, dopóki producent nie zmieni zapachu, jest ciężki do zniesienia, byłby nie do zniesienia, gdyby nie to, że nie jest zbyt mocny. Szkoda, bo deo dobrze chroni o tej porze roku, pomimo braku aluminium daje radę lepiej od niejednego drogeryjnego czy nawet aptecznego produktu. Nie miałam po nim jeszcze ani raz przykrej niespodzianki, nie pocę się z nim też nadmiernie, pacha jest lekko wilgotna, ale nie leje się strumieniami, nie wyczuwam przykrego zapachu potu przez cały dzień ( za to przykry zapach dezodorantu owszem). Dopiero wieczorem czuję się już nieświeżo. Produkt wydajny, niedrogi i nie chlapie z kulki. Nie brudzi też ubrań i w miarę dobrze się wchłania. Nie podrażnia, mam wrażenie, że wręcz pielęgnuje skórę pod pachami. Skład ma bardzo ładny. Same zalety, oprócz jednej, która go u mnie kompletnie dyskwalifikuje, a mianowicie zapach paczuli. Ohydny, mokrej ziemi i pleśni, nie cierpię! Przysłowiowy strzał w kolano zrobił sobie producent wypuszczając jedyny w swojej ofercie dezodorant "bio" i namaszczając go tak kontrowersyjnym zapachem, jakim jest woń olejku z paczuli. Zdecydowanie nie dla każdego. Nie dziwię się, że są osoby niechętne naturalnej pielęgnacji, skoro muszą trafiać na takie "spleśniałe" niespodzianki. Ten produkt to antyreklama dla rynku kosmetyków ekologicznych. Liczę, że postawią na uniwersalność w ewentualnej zmianie zapachu, na pewno wtedy się skuszę ponownie. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: Połowa pierwszego
  • 30 września 2014 o 20:31
    Nie jest to dobry produkt
    Dezodorant okazał się być nieskuteczny. Cenię go za brak aluminium i szkodliwych składników w składzie, jednak jego działanie pozostawia wiele do życzenia. Niestety nie chroni ani przed samym poceniem ani przed nieprzyjemnym zapachem. Zapach potu w połączeniu z tym dezodorantem jest mega mega mega nieprzyjemny :< Niestety nie polecam... Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 9 sierpnia 2014 o 22:49
    To nie jest antyperspirant!
    To co najważniejsze: to jest do dezodorant, a nie antyperspirant. Więc jego zadaniem nie jest zupełna ochrona przez poceniem, a jedynie przez nieprzyjemnym zapachem. I to zadanie spełnia. Lubie go za to, ze odświeża, ładnie pachnie, zapach utrzymuję się kilka godzin. Regularnie uzywam blokera, wiec wobec tego produktu nie mam duzych wymagań. Największym plusem jest to, że jest bardzo delikatny i można go uzywać zaraz po depilacji. Powiedziałabym nawet, że ma działanie łagodzące. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno