Micel znałam wczesniej, choć nigdy nie kupowałam, poniewaz pierwotnie przeznaczony do pielegnacji skory dziecka. Jak sie pozniej okazalo byłam w błedzie bo bardzo dobrze oczyszcza i skóre dorosła choc wrazliwą.
+ subtelny zapach
+ świetnie czysci skorę dziecka
+ łagodny
+ zmywa równiez makijaz (niewodoodporny)
+ niezbedny w sytuacjach braku dostepu do wody a konieczne jest oczyszczenie dziecka
+ dostepne w opakowaniu 500 ml oraz 1l z pompką
+ fizjologiczne pH
+ do stosowania juz od 1 miesiaca zycia
+/- cena
AbcDerm kupilam dla swojego dziecka, gdyż zdarzaja sie sytuacje, ze konieczna jest kapiel a na pełna (wanienka, woda) nie ma na nią czasu, chusteczki zas nie zawsze są dobrym rozwiazaniem. Plyn jest rownie skuteczny co Biodermia Sensibio, choc skład ma o wiele lepszy.
Plyn jest subtelnie perfumowany, ma łagodny i minimalny skład, czysci przyzwoicie jak na micel. Swietnie sprawdza sie w sytuacjach awaryjnych, kiedy chusteczki nie wydaja nam sie tak skuteczne: do oczyszczania pupy, przemycia raczek i buzi dziecka. Zdarzało sie ze ja go równiez zastosowałam do zmycia makijazu i tu bardzo dobrze sobie radzil, choc zaznaczam ze nie uzywam kosmetykow wodoodpornych. Nie podraznia skory traktowanej kwasami czy retinolem jest zdecydowanie lagodniejszy niz micel Avene.
Atrakcyjne jest opakowanie, szczegolnie litrowe z pompką bedace jednoczesnie korzystniejsze cenowo.Obecnie w wersji z niebieska nalepka.
Warte przetestowania.Ponizej sklad oraz krotka analiza
Polecam
Skład:
Aqua, polysorbate-20, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, allantoin, disodium phosphate, disodium EDTA, citric acid, cetrimonium bromide, fragance.
Aqua - woda
polysorbate-20 - Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja bezpieczna dla środowiska - biodegradowalna. Substancja hydrofilowa (rozpuszczalna w wodzie), dobrze tolerowana przez skórę i błony śluzowe, odporna na elektrolity zawarte w wodzie, w zasadowym pH ulega rozpadowi
mannitol - cukier, wykazuje działanie nawilżające
xylitol - cukier, wykazuje działanie nawilżające
rhamnose - cukier, wykazuje działanie nawilżające
fructooligosaccharides - fruktooligosacharydy (FOS), cukry złożone stanowią specyficzną grupę prebiotyków stosowanych doustnie, są to niepodlegające trawieniu składniki pożywienia (selektywnie pobudzają wzrost lub aktywność wybranych dobroczynnych szczepów bakterii jelitowych). Stosowane na skórę, jak wszystkie cukry złożone, działają nawilżająco i filmotwórczo. Modne jest ostatnio także stosowanie prebiotyków w kosmetykach, gdzie mają one za zadanie stymulować funkcjonowanie naturalniej mikroflory saprofitycznej, ograniczając rozwój patogenów
allantoin -dzialanie kojacei lagodzace
disodium phosphate - składnik zapachowy, regulator pH
disodium EDTA - Zwiększa trwałość kosmetyku, zapobiega zmianom barwy oraz konsystencji produktu gotowego. Wspomaga działanie konserwantów poprzez destabilizację ścian komórek bakteryjnych, w których obecne są jony wapnia. Znajduje zastosowanie również jako środek zmiękczający wodę i dzięki temu pozwala na otrzymywanie klarownych roztworów.
citric acid - reg pH
cetrimonium bromide - Kationowa substancja powierzchniowo czynna, substancja konserwujaca dozwolona do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych.Dopuszczalne maksymalne stężenie w gotowym produkcie wynosi 0,1% (jeżeli skałdnik pełni rolę substancji konserwującej)
fragance - komp zapachowa
Używam tego produktu od: 4 miesiacy
Ilość zużytych opakowań: 1x500ml, 1x1000ml
_____________________________________________________________
Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi.
Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.