Seacret Spa Milk & Honey Salt & Oil Scrub (Peeling solno - olejkowy `Mleko i miód`)

• 25 września 2015 o 1:25
    Dobry
    Naprawdę świetny peeling. Doskonale zmiękcza, nawilża, natłuszcza, przy regularnym stosowaniu uelastycznia i regeneruje skórę. Godny polecenia, szkoda że nie jest tańszy! Można jednak przeczytać skład (który bardzo mi się podoba przy okazji!) i spróbować zrobić coś podobnego przy użyciu półproduktów z internetu i parafiny z apteki. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 3 całe opakowania
    kajot71
    29 maja 2014 o 15:07
    bardzo dobrze złuszcza, ale czy wart ceny?
    Od lat do złuszczania skóry na ciele używałam... zmielonej kawy :) To jest mój pierwszy peeling do ciała, więc nie mam porównania. Kosmetyk bardzo dobrze złuszcza. Częsteczki soli są dość duże, zalane mieszanką olejków. Peeling jest wydajny, stosuje się go tylko raz w tygodniu, ale trzeba być regularnym. Należy uważać na wszelkie zadrapania, czy otarcia naskórka, ponieważ sól podrażnia te miejsca i powoduje pieczenie. Po zastaosowaniu skóra jest naprawdę gładka. Jeszcze pod prysznicem można wyczuć na niej oleistą powłokę, ale po oszuszeniu ręcznikiem ta powłoczka znika (nie wycieram się wtedy, tylko delikatnie osuszam). Regularne stosowanie daje bardzo dobre efekty. Szczegolnie po okresie zimowym- zniwelowały się lub zniknęły drobne niedoskonałości (grudki, chropowate miejsca itp.), skóra stała się gładsza, bardziej napięta i nabrała zdrowszego kolorytu. Gwiazdkę odejmuję za cenę- całe życie stosowałam kawę za kilka groszy i skóra była porównywalnie gładka. Poza tym zierenka soli są naprawdę dość duże, więc w delikatnych miejscach trzeba uważać. Używam tego produktu od: Listopad 2013 Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 opakowania (400 gram)