Deborah Mascara Lash Creator Volume & Care Tusz wydłużający rzęsy z odżywką

Deborah Volume & Care Lash Creator Mascara Black czarny tusz do rzęs 10ml

• 6 września 2017 o 19:03
    bardzo średni
    Tusz dostałam jako gratis z jakąś gazetą, więc cenowo wypadł bardzo korzystnie, ale ceny regularnej zdecydowanie bym nie zapłaciła. Przede wszystkim nie jestem zadowolona z efektu jaki daje na rzęsach ( pogrubienie, wydłużenie itp. ). Po pierwszej warstwie jest niemal niewidoczny na rzęsach, po drugiej czy trzeciej jest trochę lepiej, ale nadal bez szału, znam tusze dużo lepsze ( i tańdze, które dają o wiele lepszy efekt ). Jeli przy trzeciej warstwie tuszu rzęsy nadal nie są mocno podkreślone, to dla mnie jest już słabo. Tak więc za właściwości stricte makijażowe dałabym 2 gwiazdki, ale dokładam trzecią - rzęsy przestały wypadać, odkąd go stosuję. Pewnosci nie mam, czy to zasługa tego tuszu, ale zakładam, że tak. Łatwo się zmywa.
    ev6
    7 kwietnia 2017 o 20:03
    mascara warta polecenia
    Nie miałam wcześniej styczności z tuszami tej marki. Zgarnęłam go razem z gazetą, do której był dołączany i spodziewałam się w związku z tym, że nie będzie to nic specjalnego, taki raczej średniej jakości. A tu - niespodzianka. Fajna, ładnie pogrubiająca rzęsy mascara, z której jestem naprawdę zadowolona! Największy plus - daje wyraźne pogrubienie - efekt, na którym najbardziej zależy mi w mascarach, więc to dla mnie jej największy atut. Nie jest to pogrubienie, które nazwałabym spektakularnym, bo lubię naprawdę mocno teatralne rzęsy, z efektem sztucznych. Ale pogrubienie jest wystarczająco wyraźne, żebym była zadowolona. Myślę, że będzie to idealny tusz dla fanek widocznego, ale nie przesadzonego efektu. Na pewno nie jest to efekt naturalny, tylko na dzień, to mascara z tych, które widać. Aplikacja - ma bardzo przyjemną, nie za suchą konsystencję, nie jest też przesadnie oblepiająca rzęsy. Dokładnie na tyle, żeby pokryć wszystkie rzęsy bez ich posklejania. Dobre stopniowanie efektu - można dokładać warstwy bez ryzyka, że dotrzemy do punktu, z którego nie będzie już odwrotu i zostaną nam zlepione smutne strąki ;) Wyrazisty efekt czerni. Trwałość - nie odbija się, nie osypuje, w ciągu dnia makijaż wygląda świeżo. Wydajność - nie wypowiem się, bo używam na co dzień zbyt wielu mascar zamiennie, żeby móc powiedzieć coś miarodajnego o tej jednej konkretnej. Działanie pielęgnacyjne - trudno ocenić, nie będę obiektywna, używam odżywek łącznie z long4lashes, więc się nie wypowiem. Bez problemów w zmywaniu. Zabawne, niebanalne opakowanie, dodatkowo dzięki wypukłym wzorkom mascara jest łatwiejsza w trzymaniu w ręce i manewrowaniu. Cena - nie wiem, kupiłam z gazetą ;P jej jakość oceniłabym na półkę cenową około 50 złotych. ! To, co również bardzo w niej lubię, a mało tuszów ma tą cechę - rzęsy po wyschnięciu pozostają miękkie. Bardzo przyjemny efekt, gdy mimo kilku warstw pozostają elastyczne. Dlatego też wątpię, żeby ten tusz mógł się komuś pokruszyć. Daję mocne 4+ ! 5 gwiazdek to moja ścisła pierwsza liga, ale tej niewiele brakuje do mojego ideału - czyli ekstremalnego efektu pogrubienia. Sądzę, że dla wielu osób może to być mascara na 5 gwiazdek. Polecam, warto wypróbować.
    iwohugo
    25 lutego 2017 o 18:45
    Wow! Niezły ten efekt :)
    Nie znałam tej firmy wcześniej. Ale efekt bardzo mi się podoba. Używam go od dobrych paru miesięcy, nie widzę godnego następcy dla tego rewelacyjnego tuszu , nie skleja rzęs, nie tworzy grudek, pięknie wydłuża, łatwo maluje dolne rzęsy .
  • 7 stycznia 2014 o 13:29
    rewelacja!
    znowu musze do niego wrocic tusz i odzywka to polaczenie ktorego nie udawalo sie polaczyc producentom tak aby sam tusz byl skuteczny a tu jest !!! naprawde fajny tusz *nie osypuje sie *nie robi grudek *dosc szybko zasycha *ladnie wydluza rzeski *ladnie wyczesuje szczoteczka *szczoteczka klasyczna dosc gesta nie silikonowa *pogrubia tak troszke trzeba go pare razy pomalowac dla efektu *ma przyjemny zapach jak na tusz *czern zwykla troszke szarawa ale to czern *latwo sie zmywa *nie kruszy sie w ciagu dnia *nie sklaja bardzo ;) *nieco pogrubia, trzeba nkladac kilka wartw dla efektu grubych rzes *fajna obudowa z gumkami stoperami bardzo lubialam ja trzymac w rece i packac :) to sama przyjemnosc *tysz zasech na rowno w maxfactor wiec dosc szybko :( za to jedyny minus rzesy po niem nie wypadaja i sa w ciut leprzej kondycji wiec warto cena wygurowana ale i tak warto !!!
    Ara008
    11 marca 2013 o 19:31
    lubię :)
    Kupiłam tą maskare za 49zł bo chciałam coś z odżywką aby tak nie niszczyło rzęsy i "podratowało" je bo na codzień używam wodoodporny z Max Factora False Lash Effect 24h.Tusz stosuje wtedy kiedy nie idę do szkoły albo na dłuższe spotkania lub wtedy kiedy nie potrzebuje odstrzałowego efektu. Aha tutaj pisze,ze tusz jest wydłużający ale na opakowaniu pisze że pogrubia i nazwa tuszu "volume" oznacza to że pogrubia a nie wydłuża! Plusy: -nadaje sie do oczu wrażliwych -łatwo sie zmywa -pogrubia -nie skleje rzęs a nawet rozdziela -nie ma grudek -lekko wydłuża -długo jest w nienaruszonym stanie na oczach Minusy: -troche za wysoka cena -mimo tego że używam zalotkę rzęsy lekko opadły Nie jestem w stanie powiedzieć czy "odżywka" zawarta w tuszu działa bo rzadko używam ten tusz,praktycznie w weekendy kiedy ide na zakupy lub na spotkania z przyjaciółkami.W szkole musze mieć rzęsy jak boginia więc wtedy daje False Lash 24h oraz wtedy kiedy jestem po za domem ponad 7-8h