Nie miałam wcześniej styczności z tuszami tej marki. Zgarnęłam go razem z gazetą, do której był dołączany i spodziewałam się w związku z tym, że nie będzie to nic specjalnego, taki raczej średniej jakości.
A tu - niespodzianka. Fajna, ładnie pogrubiająca rzęsy mascara, z której jestem naprawdę zadowolona!
Największy plus - daje wyraźne pogrubienie - efekt, na którym najbardziej zależy mi w mascarach, więc to dla mnie jej największy atut. Nie jest to pogrubienie, które nazwałabym spektakularnym, bo lubię naprawdę mocno teatralne rzęsy, z efektem sztucznych. Ale pogrubienie jest wystarczająco wyraźne, żebym była zadowolona. Myślę, że będzie to idealny tusz dla fanek widocznego, ale nie przesadzonego efektu. Na pewno nie jest to efekt naturalny, tylko na dzień, to mascara z tych, które widać.
Aplikacja - ma bardzo przyjemną, nie za suchą konsystencję, nie jest też przesadnie oblepiająca rzęsy. Dokładnie na tyle, żeby pokryć wszystkie rzęsy bez ich posklejania. Dobre stopniowanie efektu - można dokładać warstwy bez ryzyka, że dotrzemy do punktu, z którego nie będzie już odwrotu i zostaną nam zlepione smutne strąki ;)
Wyrazisty efekt czerni.
Trwałość - nie odbija się, nie osypuje, w ciągu dnia makijaż wygląda świeżo.
Wydajność - nie wypowiem się, bo używam na co dzień zbyt wielu mascar zamiennie, żeby móc powiedzieć coś miarodajnego o tej jednej konkretnej.
Działanie pielęgnacyjne - trudno ocenić, nie będę obiektywna, używam odżywek łącznie z long4lashes, więc się nie wypowiem.
Bez problemów w zmywaniu.
Zabawne, niebanalne opakowanie, dodatkowo dzięki wypukłym wzorkom mascara jest łatwiejsza w trzymaniu w ręce i manewrowaniu.
Cena - nie wiem, kupiłam z gazetą ;P jej jakość oceniłabym na półkę cenową około 50 złotych.
! To, co również bardzo w niej lubię, a mało tuszów ma tą cechę - rzęsy po wyschnięciu pozostają miękkie. Bardzo przyjemny efekt, gdy mimo kilku warstw pozostają elastyczne. Dlatego też wątpię, żeby ten tusz mógł się komuś pokruszyć.
Daję mocne 4+ !
5 gwiazdek to moja ścisła pierwsza liga, ale tej niewiele brakuje do mojego ideału - czyli ekstremalnego efektu pogrubienia. Sądzę, że dla wielu osób może to być mascara na 5 gwiazdek. Polecam, warto wypróbować.
- Trwałość