Bourjois Queen Attitude (Tusz do rzęs)

Ockja
    29 stycznia 2015 o 21:31
    Jeden z moich ulubionych tuszy do rzęs
    Jestem wierną klientką marki Bourjois, przetestowałam znakomitą większość ich produktów. Jeśli chodzi o tusze, Queen Attitude jest jedną z moich ulubionych mascar, so któej powracam co jakiś czas, gdy nie mam ochoty na dalsze poszukiwania. Mam dość gęste, średniej długości rzęsy. Maluję je tylko jedną warstwą tuszu bo lubię naturalny efekt. Przy zastosowaniu Queen Attitude wszyscy dookoła zwacają uwagę, że wyglądam inaczej. Podkreśla oko, wydłuża rzęsy, nie skleja, podkręca i "otwiera" oko. Lubię. Minusy: pod koniec dnia zaczyna się kruszyć. Używam tego produktu od: od 2012 r. Ilość zużytych opakowań: cztery pełne opakowania
    a88k
    6 września 2014 o 11:03
    Dobry
    Mam proste, stosunkowo krótkie i średnio gęste, więc szukam takiego tuszu, który przede wszystkim je wydłuży i podkręci. Kiedyś często kupowałam typowe tusze porubiające, ale w końcu dotarło do mnie, że niekoniecznie zapewnią mi to, czego oczekuję. Niemniej jednak, lubię, gdy tusz także trochę pogrubia. I ten właśnie taki jest. Na początku byłam średnio zadowolona. Nie jest to tusz najłatwiejszy w użyciu, trzeba się przyzwyczaić do szczoteczki. Przez dłuższy czas po otwarciu opakowania bardzo oblepiał i sklejał rzęsy. Chociaż najlepiej używa mi się świeżego tuszu, to jednak w tym przypadku byłam o wiele bardziej zadowolona dopiero po pewnym czasie. Wtedy efekt był taki, jakiego oczekiwałam, czyli żadnego sklejania, za to niezłe wydłużenie i podkręcenie, a do tego lekkie pogrubienie, czyli tak, jak lubię. Do szczoteczki można się przyzwyczaić. Malowałam się głównie płaską stroną, która rozdzielała rzęsy wsytarczająca dobrze. Przy malowaniu dolnych rzęs jest nieco trudniej, ale też nie najgorzej. Tusz dość łatwo się zmywa. Nie podrażnia moich oczu, ale nie przypomina mi się, by jakikolwiek tusz je podrażnił, ogólnie nie mam z tym problemów. Jest trwały, nie rozmazuje się, co najwyżej pod koniec dnia minimalnie kruszy. Efekt lekkiego podkręcenia utrzymuje się dzięki temu, że tusz lekko usztywnia rzęsy, ale też na szczęście nie przesadnie. Jestem zadowolona z tego tuszu, jednak cały czas szukam swojego ideału, więc podnownie go nie kupię. Przede wszystkim ze względu na to, że sprawia kłopoty tuż po otwarciu. Muszę jednak przyznać, że to jeden z lepszych, jakich używałam, a ostatnio nie miałam szczęścia pod tym względem. Swoje opakowanie właśnie wyrzuciłam po 3,5 miesiąca, gdyż był już suchy i zaczął sklejać. Używam tego produktu od: 3,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    cora
    31 maja 2014 o 21:27
    Rzęsy Królowej;)
    Moje rzęsy są delikatne, niedługie, proste, robię więc co mogę aby były chociaż trochę bardziej widoczne. Ten tusz działa dosyć dobrze, pięknie rozczesuje rzęsy. Dodaje objętości i przyjemnie wydłuża te moje rzęski, dzięki temu jestem zadowolna z makijażu moich oczu. Szczoteczka jest miękka i komfortowa w użyciu. Zauważyłam, że tusze tej marki są dosyć dobre, nie uczulają, dają głęboki kolor, czegóż chcieć więcej:) Kiedy mam więcej czasu, np. na wieczorne wyjście, potrafię tym tuszem świetnie podkręcić moje rzęsy, co daje fantastyczny efekt. Zaznaczam, że wszystko jest w granicach rozsądku i nie ma tu żadnej wulgarności, makijaż oczu wygląda elegancko. Chciałam tu przy okazji podziękować recenzentce wizażowej Pintalabios, po przeczytaniu Jej recenzji zdecydowałam się kupić ten tusz, z którego jestem tak bardzo zadowolona, dziękuję za inspirację:) *Edit: dodaję pół gwiazdki, ponieważ ta maskara coraz bardziej mi się podoba, coraz lepiej wygląda na rzęsach, w dodatku mimo upływu czasu ciągle jest taka sama świeża jak na początku, kiedy kupiłam ją i otwierałam pierwszy raz.
  • 11 marca 2014 o 1:05
    raczej naturalny efekt wyczesanych rzęs
    Mam jasne rzęsy, ale mówią że długie. Może chcę dłuższe i gęściejsze, ale są tańsze tusze, które dają leprze efekty na mych rzęsach .Liczyłam na inny efekt, bo szczoteczka ciekawa, ale z czasem stwierdziłam, że upierdliwa ta cholernie. Nie da się ukryć,że pośpieszne malowanie lub poprawianie może być kłopotliwe z tą szczotką. Ogólnie wiem jak używać tej szczotki dla pożądanego efektu, rzęsy są ładnie rozdzielone, czarne i plusem jest, że wygląda naturalnie. Mam go od ok połowy stycznia i zaczyna sie coś z nim robić bo w żaden sposób nie mogę wyczesać a co gorsze poczernić dolnych rzęs lewego oka. Jestem prawo ręczna, nie wiem z czym problem... sięgam po inny starszy tusz i jest super. Opakowanie ładne, ale napisów już nie widać.
    Zei
    9 grudnia 2013 o 10:03
    Dobry
    Bardzo lubię tusze Bourjois, dlatego też z chęcią kupiłam Queen Attitude i nie zawiodłam się.Bardzo dobrze poradził sobie z moimi cienkimi i rzadkimi rzęsami. +Tusz ślicznie rozdziela rzęsy rozczesując je. +Ma bardzo fajna elastyczną szczoteczkę, która ułatwia malowanie(gęstsze szczoteczki robią mi "krzywdę":( ) +Nie kruszy się. +Nie skleja. +Delikatnie wydłuża i dzięki temu rzęsy wyglądają bardzo naturalnie. +Lekko pogrubia. +Ma piękny, głęboki czarny kolor. +Jest bardzo wydajny i nie wysycha. +Cena też jest na plus. -Brzydko wygląda przy nałożeniu dodatkowej warstwy(choć nie jest ona konieczna). -Ma brzydkie opakowanie. Na pewno będę go używać na zmianę z innymi tuszami lub wracać do niego, tak jak to robiłam do tej pory.Na chwile obecna kończę drugie opakowanie i mogę powiedzieć, że tusz ten jest dobry choć są lepsze :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: dwa