Oriflame Giordani Gold, Mineral Therapy Foundation (Podkład mineralny) (nowa wersja)

cerona
    31 lipca 2015 o 14:09
    Może być
    Dostałam ten podkład i jestem z niego średnio zadowolona. Bo jak prawie każdy podkład, podkreśla mi skórki! Nie wiem co się dzieje ale jest kilka takich podkładów, które tego nie robią a ten niestety do nich nie należy a szkoda bo miałam nadzieję... Jednak osoby, które nie mają takiego problemu będą zadowolone (przynajmniej tak mi się nie wydaje) +/-w miarę dobrze kryje (mógłby mieć lepsze) +dobrze współpracuje z podkładem +ma naturalny wygląd na twarzy +jest dość trwały +wydajny Używam tego produktu od: zaledwie z 3 razy Ilość zużytych opakowań: prawie całe 1
  • 8 lipca 2015 o 16:40
    Satysfakcjonujący
    Największym plusem tego podkładu jest samo to, że mogę go używać. Jestem bardzo blada, nie toleruję opalania się, a mój wymarzony podkład powinien jeszcze bardziej rozjaśnić moją skórę. Najjaśniejszy odcień jest dla mnie tylko trochę za ciemny, ale kiedy pomaluję nim także szyję, mogę pokazać się ludziom. Podkład jest świetny dla osób z suchą skórą. Nie ma tendencji do podkreślania suchych skórek i można mówić w jego przypadku o nawilżaniu. Z drugiej strony, nawet mnie, sucharkowki, czasami świeci się po nim buzia. Z całą pewnością nie nadaje się dla osób z cerą przetłuszczającą się. Zapewnia krycie od lekkiego do średniego. Chciałabym, żeby krył mocniej. Mam sporo popękanych naczynek i nawet w parze z korektorem nie potrafię ich zakryć. Sprawy nie rozwiązuje nałożenie większej ilości podkładu bo wystarczy z nim tylko odrobinę przedobrzyć i staje się bardzo widoczny na twarzy. Podoba mi się opakowanie z pompką, jest ładne, porządne i higieniczne. Obawiam się tylko, że żeby dojść do resztek podkładu, będę musiała je rozwalić. Brakuje mi też jakiejś pokrywki na dzióbek, bez niej fluid wygląda na tester, ale to już takie czepianie się. Fluid sprawia, że twarz wygląda całkiem przyjemnie. Wyrównuje koloryt, nie ciemnieje, jeśli nie przesadzi się z ilością, buzia wygląda całkiem naturalnie. Jak już wcześniej pisałam, krycie mogłoby być trochę lepsze. Po kilku godzinach buzia się po nim świeci. Nie stworzymy z nim makijażu, który miałby wytrzymać cały dzień, cieplejszą pogodę lub imprezę. Myślę, że cena jest rozsądna. Dostępność kuleje. W moim otoczeniu łatwo o konsultantkę Avonu, jednak tych z Oriflame ani słychu ani widu. Do tego podkład dużo lepiej kupować na allegro (jes taniej), ale nawet tam trudno o "mój" odcień. Mam bardzo duże wymagania od fluidów i spodziewam się, że zapewnią mi efekt twarzy z okładki magazynu, chociaż wiem, że to głupie. Ten podkład nie spełnia nawet części moich wymagań, ale jest chyba najlepszy z tych, z którymi miałam do czynienia. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 15 czerwca 2015 o 12:19
    Nie dla cery mieszanej
    Podkład nie nadaje się do cery mieszanej, po jego użyciu trzeba dodatkowo matowić pudrem. Mam jasny odcień twarzy i kolor najjaśniejszy był ok. Minus za brak zakrętki, bo brudzi wszystko w kosmetyczce. Starczył mi na dość dlugo, około 3 miesięcy. Dla osoby o suchej skórze będzie dobry, bo dobrze nawilża, nie zatyka porów. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
    kasicka
    7 stycznia 2015 o 11:58
    świetny podkład!
    Świetny podkład dla osób z suchą cerą bez problemów skórnych. Dlaczego? Ponieważ dobrze nawilża - nakładając go mam uczucie jakby to było serum nawilżające; kryje w sam raz (dla osób z wypryskami czy przebarwieniami nie będzie się jednak nadawał), nadaje skórze aksamitny, nienachalny look. Mam kolor porcelain czyli najjaśniejszy ale rozrabiam go w razie potrzeby z bronzerem Rimmela. Muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych podkładów mineralnych jakie używałam. Na allegro dałam za niego 27 zł. Jeden mały minus - brak nakrętki na "dziubek" podkładu. Kosmetyk wręczany zatem jako prezent może budzić podejrzenia, że jest używany. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 12 listopada 2014 o 19:50
    bardzo dobry
    Podkład mineralny z Oriflame kupiłam ze względu na atrakcyjną cenę , od tak , impuls, czemu nie spróbować. I jestem bardzo zadowolona :) Zalety: +łatwa i przyjemna aplikacja +brak zapachu +świetna wydajność +natychmiastowy efekt nawilżenia +równomierne krycie +kilkugodzinny efekt ładnej cery +świetnie współpracuje z pudrem +nie ma konieczności robienia większych poprawek do samego wieczora +cudownie naturalny efekt z jednoczesnym , wystarczającym dla mnie maskowaniem niedoskonałości Wady? -brak nakładki na dozownik? chyba tylko to. Podsumowując -warto na niego zapolować, może być świetną alternatywą dla kremów BB-CC latem ze względu na swoją lekkość. Polecam Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego