Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała złuszczająco - wygładzający marcepanowy

• 15 marca 2015 o 22:02
    Marcepanowy tłuścioszek...
    Dość spore drobinki cukru zanurzone są w gęstej, woskowej masie o jasno-beżowym zabarwieniu. Czuć, że pracują na skórze, czyniąc ją aksamitnie gładką i miękką. Peeling zostawia nieprzyjemną, tłustą warstewkę, niezwykle trudną do usunięcia. Nie wysusza przy częstym stosowaniu. Jego zapach określiłabym jako słodki, nuta marcepanowa jest wyczuwalna. Niestety, z każdym kolejnym użyciem staje się on coraz bardziej mdły i mydlany. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 225 ml
    annia76
    15 lutego 2015 o 15:20
    Rewelacja najlepszy peeling
    Jeśli chodzi o peelingi cukrowe to stosuję je od kilku lat . Najlepszy produkt moim zdaniem ma Perfecta. Wypróbowałam z tej serii chyba już wszystkie zapachy i wszystkie te produkty działają podobnie. Kwestią gustu w tym przypadku jest zapach w zależności kto jaki lubi. Kosmetyk ten jest świetny, złuszcza delikatnie naskórek, nawilża tak dobrze , że po jego użyciu nie stosuje już balsamu, wygladza skóre i jest ona miekka i przyjemna w dotyku. Jest wydajny ja stosuje go 2 razy w tygodniu i starcza mi na dlugo. Nie widzę żadnych wad tylko same zalety. Używam tego produktu od: od kilku lat Ilość zużytych opakowań: wiele, stosuję go regularnie
  • 30 lipca 2014 o 10:55
    Zapach za który moge się pokroić!
    Cena/Dostępność:21-22 zł,raczej nie widuje na niego promocji.Z dostępnością jest różnie,ja akurat znalazłam go w loklanych delikatesach,ale z tego co wiem,peelingi Perfecty są też w Naturze,więc warto tam się za nim rozejrzeć,no i w marketach.W końcu Perfecta to znana marka w Polsce ;) Opakowanie:Pudełko takie jak przy większości peelingów czy też maseł do ciała.Nie wygląda może tak kusząco jak opakowanie masła muffinkowego <klik> i na dodatek napisy bardzo szybko ścierają się z wieczka,ale ogólnie ujdzie,gdyż nie zagraca mi szafki w łazience. Pojemność/Wydajność:225,opakowanie to pudełeczko z którego można wydobyc cały peeling co do ostatniego ziarnka.Jak na peeling to jest on w miarę wydajny. Konsystencja/Zapach:Typowa dla peelingu,gęsta,brązowa.Zapach jest obłędny.To prawdziwy,smakowity marcepan.Pachnie cudownie,nie jestem w stanie tego opisać.Mmmm! Działanie:Dla niektórych może to być duży problem,gdyż peeling zawiera w składzie paraffinę i pozostawia po niej charakterystycznie tłusty film-ale nie oszukujmy się w większości peelingów do ciała on się znajduje.Ja akurat lubię tą powłoczke.Fajnie peelinguje,rozpływając się na końcu na skórze.Pozostawia ją gładką,nie trzeba już stosować olejku czy też balsamu do ciała.Ale żeby nikt sie nie przyczepił,że to tylko efekt parafiny...na następny dzień po myciu skóra nadal jest fajna.Mogę powiedzieć,że peeling zdecydowanie się sprawdził.Wypróbujcie koniecznie jeśli jesteście fankami słodkich,apetycznych zapachów! Używam tego produktu od: 2,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    Odylena
    25 czerwca 2014 o 13:51
    Świetny, słodki.
    Peelingi Perfecta to jedne z moich ulubionych, zawsze stają na wysokości zadania. Tak też było w przypadku wersji marcepanowej. Bardzo przyjemny i skuteczny :) <b>Konsystencja:</b> treściwa, tłustawa galareta, bardzo zbita i gęsta z ogromną ilością drobin cukru oraz z mniejszymi, brązowymi drobinkami. <b>Zalety:</b> *spełnia swoje główne zadanie - wygładza skórę, złuszcza *pozostawia na skórze tłustawy film i dogłębnie ją nawilża - nie dość, że nie potrzebuję balsamu po kąpieli to nawilżenie czuję jeszcze na skórze na drugi dzień *peeling jest dość miękki, łagodny, nie podrażni skóry, można go stosować na skórę wrażliwą na przykład po depilacji *wygodny słoik *łatwa dostępność *niska cena (ja zawsze poluję na promocje) *w składzie olejek z moreli, orzech włoski, migdały, krokosz <b>Neutralnie:</b> *zapach - tym razem mnie nie rozpieścił, ale też nie jest brzydki - bardzo, bardzo słodki, coś jak marcepan z białą czekoladą (ale niestety jest też odrobinę sztuczny, chemiczny <b>Wady:</b> *jak wiadomo produkty tego typu nie są zbyt wydajne i tak jest też w tym przypadku Pewnie ten peeling jeszcze u mnie zagości, bo robi swoje :) Polecam! Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 słoik
    Fotos
    11 czerwca 2014 o 22:30
    Yes
    Nie miałam wcześniej do czynienia z peelingami.... Ten zakupiłam po raz pierwszy i głównym kryterium wyboru był zapach. Poraził mnie totalnie. Wiedziałam, ze muszę go mieć. A do tego niska cena (promocja ok. 12 zł) Peeling bardzo dobrze spełnia swoje powinności. Skóra staje się gładka, deliktaniejsza, przyjemniejsza w dotyku. Złuszcza stary naskórek pozostawiając ciało w świetnej formie. Do tego ten zapach, który pozostaje na skórze jeszcze dość długo po kąpieli.