Essence Pure Skin, Anti - Spot Compact Powder Antybakteryjny puder w kompakcie

• 2 września 2015 o 17:25
    niestety jak dla mnie pomyłka
    Wybrałam odcień 01 beige, który jest niestety o wiele za ciemny. W opakowaniu wygląda okej i nawet porównując go z innymi pudrami wyglądał na jasny. Po nałożeniu, moja twarz robi się pomarańczowa. Może też przez to, moja opinia będzie zbyt negatywna, bo tak na prawdę nie dałam mu pola do popisu. Używałam go przez jakiś tydzień w lecie, gdy się bardziej opaliłam i mówiąc szczerze nie polubiliśmy się. Zacznę od tego, że wole pudry które są bardziej sypkie. Takie które można więcej nałożyć gąbeczką nie robiąc przy tym powłoki, którą trzeba zdrapywać paznokciem. Ten puder niestety taki nie jest. Nie radzi sobie z kryciem i z matowieniem. Po prostu nie robi nic. + cena - odcień 01 ciemnieje, jest pomarańczowy - nie radzi sobie z kryciem nawet najmniejszych wągrów czy pryszczy - delikatnie matuje - mam wrażenie, że trzeba go sporo nałożyć żeby było cokolwiek widać Cóż, po prostu nie jest typem pudru, który lubię. Może osoby z ciemniejszą karnacją, które nie mają większych wymagań co do pudru będą zadowolone. Używam tego produktu od: 3 miesiące z dłuższymi przerwami Ilość zużytych opakowań: ciągle jedno
  • 1 maja 2015 o 11:08
    całkiem fajny
    Ten puder kupiłam zachęcona dobrymi recenzjami na Wizażu. OPAKOWANIE Z tego, co czytałam, kilka użytkowniczek tego pudru narzeka na kiepską jakość opakowania. Ale ja nie mam się do czego przyczepić. Jasne, producent mógłby dołączyć do produktu gąbeczkę czy coś takiego, ale mi to nie przeszkadza, od tego mam pędzel. Staram się obchodzić z kosmetykami jak najostrożniej, dlatego nie mogę też do końca stwierdzić, czy opakowanie Essence\'a jest jakoś szczególnie odporne na "wstrząsy", ale trwa ze mną dzielnie i w niezmienionym stanie. APLIKACJA Puder ma przyjemną, fajną formułę. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, by pokryć całą twarz (co za tym idzie, jest wydajny). Nie pyli, nie kicham od niego, co zdarzało mi się z innymi specyfikami. Ma delikatny, przyjemny zapach (w odróżnieniu od wielu ciężkich, zapychających i - po prostu - okropnych) DZIAŁANIE Puder sprawdza się w swojej roli :) Nieźle matuje, w pewnym stopniu tuszuje drobne niedoskonałości. Nie oczekiwałam od takiego produktu magicznych sztuczek, od tego mam korektor, ale przyznam, że i tak całkiem fajne działa pod tym względem. Nie jest - niestety - zbyt trwały. ZALETY: + Przyjemny, delikatny, nie zapychający zapach + Fajna paleta kolorów, znalazłam idealny odcień dla mojej cery + Nie spowodował żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych: nie uczulił, nie zapchał, nie zatkał porów. Jest delikatny. + Nie podkreślił suchych skórek, z którymi mam mały problem + Wtapia się w skórę, wygląda naturalnie + Nieźle matuje + W pewnym stopniu zatuszował drobne niedoskonałości + Trwałe, solidne opakowanie + Cena - jak na tę jakość, wydaje mi się, że jest korzystna :) + Wydajny - starcza na długo + Przyjemna aplikacja WADY - Dość nietrwały, co stanowi główny problem. Trzyma się na skórze około 3-4 godziny, więc bez poprawek się nie obejdzie. Cóż, czy polecam ten puder? Myślę, że tak, ale raczej nie osobom, które oczekują szczególnie porządnego matu, krycia, trwałości. Nieźle matuje, nie uczula ani nie zapycha, przyzwoicie kryje, ale...to nie jest mój KWC, którego nadal szukam. Warto wypróbować, zważywszy na cenę :) Używam tego produktu od: dwóch miesiecy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 kwietnia 2015 o 18:53
    Średni
    Miałam odcień nr 1 Beige. PLUSY: - cena - dostępność - wydajność - nie jest widoczny na twarzy - nie zatyka porów, nie uczula MINUSY: - mat nie jest długotrwały - wierzchnia warstwa pudru szybko zasycha i trzeba ją zeskrobywać - kiepskie opakowanie Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    Je2bnik
    16 września 2014 o 22:59
    Dobry puder w niskiej cenie :)
    Bylam sceptycznie nastawiona do tego pudru,ale z jakiegos dziwnego powodu bardzo chcialam go kupic(kto to zrozumie :P).Puderek jest jednym z najtanszych na rynku,wiec moglabym go bez zalu wyrzucic jezeli by sie nie spisal :) Jest jednak bardzo dobry:) Dosc dobrze matuje buzie,na calkiem dlugi czas.Calkiem przyzwoicie kryje,a przy tym wyglada naturalnie :) Nie podkresla suchych skorek.Podoba mi sie opakowanie,jest dosc solidnie zrobione.Jedyne co mi sie z poczatku nie podobalo to jego dosc twarda konsystencja,jednak po kilku aplikacjach puder robi sie troszke miekszy.Ogolnie polecam! Używam tego produktu od: ok 2 mce Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    vigs
    5 lipca 2014 o 20:24
    całkiem fajny!
    jestem okropną alergiczką, więc szukałam czegoś, co ma dumnie napisane z tyłu &quot;przebadany dermatologicznie&quot;. i znalazłam! bałam się, czy mnie nie uczuli (podkład z essence robił się pomarańczowy na mojej twarzy, piekł a ja nie wyglądałam korzystnie). Jednak muszę przyznać - jest fajny! Plusem jest to, że mam odcień najjaśniejszy, więc dla mnie, jako bladziocha jest idealny. > cena, mogłabym dać jakieś 10 zł,nie 13zł, ale mimo to nie jest źle. > mogę nakładać zarówno pędzlem jak i gąbeczką - tak samo ładnie. > odcień > jest leciutki, matuje, ale nie jest widoczny. > nie uczula <3 jako minus mogę zaliczyć zapach, taki.. nijaki, dziwny, jednak nie narzekam.