Guerlain Parure de Lumiere Creme Kremowy podkład nawilżający

• 22 czerwca 2015 o 0:17
    Dobry
    Jeżeli chodzi o podkłady od lat jestem wierna tej marce - dla mnie najlepsza. No cóż, jeżeli chodzi o ten produkt mam mieszane uczucia: piękny kolor(020), MOCNE KRYCIE, ODŻYWIENIE,ROZŚWIETLENIE, LECZ JAK DLA MNIE ZDECYDOWANIE ZA CIĘŻKI - ZBYT WIDOCZNY.Produkt typowo,, zimowy".Zdecydowanie wybieram: wiosna- lato :Lingerie De Peau, jesień- zina: Parure Gold. Warto jednak przetestować! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedna sztuka
    Loyd
    1 sierpnia 2014 o 19:18
    Dobry ale nie mój
    Dobry kremowy rozświetlajścy podkład ALE w moim odczuciu zimowy.uważam że klasyczny płynny Lumiere jest podkładem o niebo lepszym^^ Konsystencja podkładu jest sporo gęstsza, krycie silniejsze a jego widoczność niestety nieco wyższa. Niemniej w moim odczuciu nie jest to podkład widoczny moim zdaniem problem z jego widocNością leży w innym miejscu. Podkład ma faktycznie cięższą konsystencję jest gęstszy ( mniej więcej tak jak teint Joli ale nie jest matowy więc ten poślizg jest odrobinę lepszy) wz z czyn nakładamy go mimo woli trochę więcej. Gdy nakładam parure de Lumiere w wersji klasycznej lub lingere de Peau mogę bez problemu zaaplikować pól pompki a poślizg jest taki że rozprowadzę tą ilość na całej twarzy. Konsystencja sprzyja tej oszczędności i naturalności. Te płynne podklady nakładam zawsze palcami( nie zawsze ale zwykle) tu polećam pędzel, musimy się bardziej nagimnastykować żeby go rozprowadzić. Dokładamy kolejce ociupinki i w jednej chwili jesteśmy umiłowane nie tylko muśnięta. Niemniej przecież nie każdy ma ochotę , nie każdy szuka minimalnego krycia lub jego zupełnego braku.. Podkład ma krycie średnie. To taki rozświetlający DW light. Jego trwałość jest stosunkowo wysoka. Trzyma się ładnie i ma mniejszą skłonność do spływają w ciągu dnia niż jego płynny brat. Jeśli mam ochotę na coś co jest lekkie wybiorę podkład płynny... Jeśli podkład kryjący to mam DW który przetrwa wszystko. Dlatego nie kupę go ponownie ALE to dobry pdkład i zyska wiele fanek. Myślę że moźe być zimowym wyborem dziewczyn które latem kochają płynny Lumiere ale zimą szukają czegoś odrobinkę bardziej treściwego. Mogę polecić. Używam tego produktu od: 5 mieś Ilość zużytych opakowań: Jedno
    Olaukk
    25 marca 2014 o 22:08
    Bardzo dobry
    Bardzo dobry podklad, fajnie kryje ladnie wtapia sie w buzie. Jest delikatny i bardzo wydajny. I calkiem dlugo sie utrzymywal na buzce. Zdenkowalam calusi do ostatniego mazniecia:) Gwiazdke odejmuje za to ze pod sam koniec stosowania podkreslal mi suche skorki na buzi.. Używam tego produktu od: Od roku Ilość zużytych opakowań: Zuzyte cale
  • 15 lutego 2014 o 17:41
    Wspaniały
    Zaliczając po drodze różne kosmetyczne potknięcia, niestrudzenie poszukuję podkładu idealnego i myślę, że omawiany Parure de Lumiere Creme mógłby nim być. Zanim jednak wykosztuję się na takie cacko, uprzednio korzystam z dobrodziejstwa testowania próbek i tę recenzję piszę na podstawie 2 tygodniowego okresu próbnego danego marce Guerlain;) Bogata, kremowa konsystencja podkładu otula twarz satynową powłoką, jednocześnie nie powodując efektu maski, trzeba jednak (jak wg mnie przy wszystkich podkładach o tak treściwej konsystencji) zachować umiar, oj trzeba. Mnie ta sztuka przy pierwszym podejściu nie wyszła, przez co zabrakło naturalnego wykończenia, ale już przy kolejnej aplikacji, ręka mi nie drgnęła przygotowana na dobrodziejstwo zamknięte w próbce, dzięki czemu efekt był zdumiewający. Skóra idealnie pokryta i ujednolicona, stała się wypoczęta i odprężona, lekko lśniąc wewnętrznym blaskiem. I nie mówie tu o żadnych tandetnych drobinkach. Mam na myśli efekt glow w najlepszym możliwym wydaniu. Do tego ten piękny elegancki zapach! Walorem podkładu Parure de Lumiere jest również to, że nie podkreśla suchych skórek i pomimo tego, że jest podkładem nawilżającym, nie powoduje nadmiernego błyszczenia w strefie T. Wraz z upływem godzin nie ciemnieje, ani nie ściera się, pozostając niemal nieskazitelnym przez cały dzień, co również należy zaliczyć na plus. A patrząc na cudowne opakowanie w którym jest zamknięty, chciałoby się je zamknąć w dłoni i szepnąć "my precious"... Jedynym jego mankamentem jest wysoka cena i tylko ona. Polecam.Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: Próbka
  • 9 października 2013 o 9:10
    Jeden z lepszych
    Zamówiłam fluid a przysłali mi krem i dobrze że się pomylili, bo krem jest idealny dla mojej mieszanej ale często przesuszonej skóry. To co najbardziej mi się w nim podoba nie uwidacznia zadnej ale to zadnej suchej skórki idealnie wtapia się w skórę,naprawde go nie widac nie kryje mocno ale od krycia są korektory ale skóra po nim wygląda na taka zdrową jakbym spała 12 godz. Nie rozumiem osób które piszą ze on robi maske po prostu ludzie nie maja umiaru w ilosci brania podkładu i tyle. druga rzecz która najbardziej mi się podoba - nie obciąża mojej skóry nie czuje go nie świece się jak latarnia a mam do tego skłonności. Na plus również filtr dosyć duzy. Uważam że na okres jesień zima wiosna ten podkład jest idealny czyli prawie cały rok.Mały minusik- nie lubię go nakładać trochę taki tępy jest mimo kremu jak również krótki termin ważności. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego