Dermedic Hydrain 3 Hialuro, Maska nawadniająca

Dermedic Hydrain 3 Hialuro maska nawadniająca 50 g

stellla
    28 listopada 2015 o 17:27
    Nie daje skórze oddychać
    Podobnie jak serum, ta maseczka mnie nie zachwyciła. Trudno mi ocenić stopień nawilżenia, bo maseczka pozostawia nieznośną wersję, nie wchłania się, nie da się też zetrzeć pozostałości. Warstwa jest lepka i mocno odczuwalna na skórze. Mam wrażenie, że dusi skórę. Z kolei po zmyciu efekt jest raczej słaby. I ponownie mogę porównać produkt do podobnego wYves Rocher - tamta maseczka jest świeższa, efekt jest lepszy i ogólnie jest bardziej przyjemna. Używam tego produktu od: kilkanaście tygodni Ilość zużytych opakowań: prawie całe
    zimnaO
    7 sierpnia 2015 o 4:27
    Wspaniała
    Pierwsza maska, która mnie autentycznie nawadnia i nawilża. Nie znałam wcześniej tej firmy, trafiłam na maskę w aptece osiedlowej w dodatku w promocji, za 15 złotych. Dzisiaj bardzo często używam produktów Dermedic i jestem bardzo zadowolona, coraz bardziej przekonuję się do dermokosmetyków. Maskę stosuję za noc, zamiast kremu 2 razy w tygodniu. Zostawiam ją do wyschnięcia, to co zostaje wycieram suchym wacikiem, spać i rano myję twarz. Jeszcze nigdy, po żadnym kremie, czy masce, nie miałam tak nawilżonej twarzy. Konsystencja jest żelowa, łatwa w aplikacji, o zapachu przypominającym kolagen (?). Przyjemnie chłodzi, koi oraz przynosi natychmiastową ulgę. Momentalnie się wchłania, moja twarz ją dosłownie pije. Po 2 latach, cera jest elastyczna, nawodniona, wciąż nie pojawiają się zmarszczki, z suchej przeszła w normalną. Mój stały bywalec półki łazienkowej. Będę jej wierna dopóki nie zniknie. Cena śmieszna za produkt tej jakości. Bardzo wydajna. Wybawienie dla suchych twarzy! Używam tego produktu od: Dwóch lat Ilość zużytych opakowań: Kilka po 50ml
  • 1 kwietnia 2015 o 12:25
    Niezła maseczka
    Opakowanie: Maskę otrzymujemy w estetycznym, kartonowym pudełku, z przyjemną szatą graficzną, typową dla linii Hydrain 3 Hialuro. Sama maska zamknięta jest tubce zamykanej na klik. Opakowanie jest bardzo poręczne. Konsystencja: Dosyć gęsta, trochę żelowa o mlecznym zabarwieniu. Zapach: Typowy dla tej linii. Świeży, jakby ogórkowy. Działanie: Maska daje naszej skórze solidną dawkę kwasu hialuronowego, który znajduje się w składzie już na trzecim miejscu. Na drugim znowu znajduje się betaina odpowiedzialna za silne nawilżanie. Dalej jest mocznik, gliceryna... Przyznam, że skład pozytywnie mnie zaskoczył. I to się czuje! Maska naprawdę dobrze nawilża skórę. W gorszych dniach mojej cery, skóra wręcz ją całą spija, nie pozostawiając nic do wytarcia. Maskę obficie nakładamy na oczyszczoną skórę na 15-20 min. Potem jedynie ściągamy chusteczką nadmiar. Przyznam, że początkowo bałam się ją tak stosować, jak zaleca producent, ponieważ po posmarowaniu jest uczucie oblepienia na twarzy. Bałam się, że jednak maska mnie zapcha, ale na szczęście nic takiego się nie stało. Maska niemalże wchłonęła się zupełnie. Widać, że mojej skórze chciało się pić. Teraz już moja cera nie jest tak potrzebująca i nakładam ją na wieczór w mniejszej ilości, traktując ją trochę jako krem na noc ;) Maska jak wspomniałam wcześniej nie zapchała porów, nie podrażniła, nie uczuliła. Jestem z niej bardzo zadowolona :) Podsumowując: Polubiłam się z tą maską, bo działa :) Moja skóra, aktualnie zmęczona trochę kwasami, ją pokochała. Przyjemny skład, stosunkowo niska cena, higieniczne i poręczne opakowanie... Gorąco polecam :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 op
    anetca
    10 stycznia 2015 o 22:00
    Świetne nawilżenie w okresie grzewczym
    Cera dojrzała, problematyczna (zanieczyszczenia, wypryski), przesuszona w okresie grzewczym- jestem strasznym zmarzluchem iw domu mam saunę ;) Maseczka jest świetna, bardzo dobrze nawilża nie obciążając skóry. Kupuję i stosuję tylko w okresie grzewczym i problem przesuszenia mam z głowy. Plusy: -silne działanie nawilzające -duża pojemność tubki -wysoka wydajność maski -niska cena jako pochodna w/w -miły zapach -niekometogenna -bardzo ważne : nie wymaga zmywania, przy aplikacji umiarkowanej ilosci produktu również nie wymaga ścierania nadmiaru z twarzy Minusy: obecność konserwantów, ale w tzw. umiarze Przy pierwszym uzyciu mozna mieć obawy: ma się wrażenie że maska ma lekko \'silikonową\' konsystencję , pod którą skóra będzie się meczyć lub przetłuszczac. Nic podobnego ! :) Używam co kika dni od 2 lat w sezonie grzewczym na noc , chwalę sobie i serdecznie polecam Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: w trakcie trzeciego opakowania
    kuki9
    18 października 2014 o 19:22
    Czy to maseczka czy to krem?
    Serię Hydrain3 darzę mieszanymi uczuciami. Bo serum jest rewelacyjne ale np. micel czy krem pod oczy już takie sobie. Korzystając z promocji -50% albo -40% dokupiłam maseczkę, i peeling enzymatyczny coby sprawdzić czy trafię na bubla czy na cudo. Cena w takiej promocji wynosiła chyba ok 13zł więc całkiem, całkiem. Maseczka zamknięta jest w niewielkiej tubce z klapką. Musze przyznać, że szata graficzna tej serii bardzo mi się podoba. Opakowania są estetyczne, kojarzą się z ukojeniem, czystością. Zapach typowy dla tej serii, delikatny, słodkawo-morski. Konsystencja - zwarta ale śliska. Dla mnie osobiście dość dziwna ale o tym za chwilę. Pierwsze kilka użyć stosowałam maseczkę według zaleceń producenta. Nakładałam sobie na twarz hojną warstwę a potem resztki próbowałam zetrzeć. Dla mnie taki sposób aplikacji to masakra. Zbyt duża warstwa maseczki na twarzy powodowała dziwne uczucie zaklejenia skóry. Jakbym nałożyła na twarz plastikową torebkę, niemal czułam jak skóra się pod spodem poci. Starcie resztek też nie było łatwe bo maseczka, jak pisałam, jest bardzo śliska więc wszystko się mazało, ślizgało a najchętniej w ogóle zmyłabym ją wodą ale niestety to by raczej zniszczyło efekty jej działania. Pomyślałam - bubel. Trudno. Potem jednak zaczęłam maseczkę traktować jak zwykły krem. Kilka razy w tygodniu, na noc nakładam niewielką ilość maseczki. Nie ścieram jej potem, zostawiam i tyle. Tak jest zdecydowanie lepiej. Nie odczuwam już uczucia zaklejenia, skóra się nie dusi. A maseczka działa. Faktycznie mocno nawilża skórę, zmiękcza ją i sprawia, że cera robi się gładka. Po jej użyciu czuję, że skóra na twarzy jest wręcz "napompowana" od środka co fajnie wygładza np delikatne zmarszczki powstałe z braku odpowiedniego nawilżenia. Maska sprawia wrażenie treściwej ale nie jest tłusta. Zostawia na skórze delikatny, nietłusty film. Musze przyznać, że czekam na zimę w jej towarzystwie. Bo wiosną i latem nie mam aż takich problemów z ewentualną suchością skóry. Ale zima i kaloryfery to będzie dla niej prawdziwy egzamin. Przy moim sposobie używania, czyli traktując maseczkę jak krem i nie nakładając ją zbyt dużo, produkt jest bardzo wydajny. Używam tego produktu od: ok 4-5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: pół opakowania