L'biotica Dermokrem InnovAge, Krem matująco - regulujący do cery tłustej i mieszanej
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
3 hity!
Matująco - regulujący krem dermatologiczny z serii Dermokrem InnovAge został przygotowany dla cery tłustej i mieszanej w celu zapewnienia jej odpowiedniej równowagi i redukcji niedoskonałości.
Dermokrem InnovAge to seria kremów dermatologicznych opracowanych w oparciu o specjalistyczną wiedzę i znajomość naturalnych potrzeb skóry. Rezultatem pracy naszych specjalistów jest innowacyjna, immunostymulująca Phytobaza podtrzymująca aż 8 fizjologicznych procesów zachodzących w skórze.
Phytobaza skomponowana ze starannie wyselekcjonowanych składników aktywnych naturalnego pochodzenia oraz witamin, utrzymuje skórę w stanie ciągłej równowagi. Zapewnia jej idealny wygląd, doskonałą kondycję oraz zdolność do samoregeneracji, tworząc prawdziwą prewencję przeciwstarzeniową.
Działanie Phytobazy w Dermokremie matująco - regulującym wzmocnione zostało o Sepicontrol A5, wielofunkcyjny składnik aktywny otrzymany z połączenia pochodnej glicyny, sarkozyny i wyciągu z kory cynamonowca. Synergiczne działanie tych wysoce aktywnych komponentów wyraźnie ogranicza wydzielanie sebum, zapewniając efekt matujący. Ściąga pory, likwiduje zaskórniki, zapobiega rozwojowi mikroorganizmów przyczyniających się do powstawania niedoskonałości. Utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia.
Krem zawiera wyciąg z owsa, olej z pestek czarnej porzeczki, papainę, witaminę c, witaminę E.
Lekka, kremowa konsystencja daje uczucie długotrwałego nawilżenia i komfortu. Nie pozostawia tłustego filmu. Nie lepi się. Pozwala skórze oddychać, nie zatyka porów. Krem jest idealną bazą pod makijaż.
Efekt:
- zwężone pory, matowa cera, zredukowana aktywność gruczołów łojowych,
- redukcja niedoskonałości i równomierny koloryt,
- działanie złuszczające i wygładzające,
- optymalny poziom nawilżenia,
- wzmocnienie układu odpornościowego skóry,
- neutralizacja wolnych rodników.
Skład: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Didecene, Isododecane (and) Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene, Isod,decane (and) Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Isostearyl Isostearate, Ribes Nigrum (Black Currant) Oil*, Avena Sativa Bran Extract*, Magnesium Ascorbyl Phosphate (and) EDTA*, Tocopheryl Acetate*, Papain (and) Glucose*, Capryloyl Glycine (and) Sarcosine (and) Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Allantoin, Tetrasodium EDTA, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol (and) Methylisothiazolinone, Parfum, CI 77891 (and) Mica (and) Tin Oxide, Sodium Hydroxide.
Cena: ok. 25zł / 50ml
/m/
Posiadam cere mieszana, normalna na policzkach i mocno przetluszczajaca sie w strefie T.
Ten kremik ladnie ja matuje, choc nie jest to tepy mat , powiedzialabym, ze efekt jest naturalny.
Dodatkowo nawilza buzia, nie sciaga jej, nie powoduje efektu suchych skorek.
Ma lekka konsystencje, szybko sie wchlnia.
Po prostu idealny krem pod makijaz (makijaz nie roluje sie, co ma miejsce np w przypadku niektorych kremow Loreal), jak i na codzien!
Nie zauwazylam dzialania redukujacego niedoskonalosci i za to odejmuje pol gwiazdki.
Używam tego produktu od: kilku miesiecy
Ilość zużytych opakowań: jedno
Jestem posiadaczką cery problemowej, tłustej, ze skłonnością do wyprysków, zapychania się i zaczerwienień. Krem wpadł mi w ręce przypadkiem.
Zalety:
+idealna konsystencja
+daje kilka godzin komfortowego matu ( skóra nie jest ściągnięta i napięta)
+ ładnie wygładza skórę i pozostawia ją miękką i nawilżoną
+ cena
Wady:
+ opakowanie, a w zasadzie fakt, że krem zamknięty jest w słoiczku i aby go użyć musimy w nim babrać palcami przez co jest to niehigieniczne. Lepszym rozwiązaniem byłaby pompka.
Używam tego produktu od: 4 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
Skusiłam się na ten krem, ponieważ jestem posiadaczką cery mieszanej, a jednak obok płatków nosa pojawiają się suche skórki. Dlatego też w aptece skusiłam się na ten krem. Po nałożeniu go na swoją skórę poczułam, jaki jest lekki - ani trochę nie obciążał mojej cery, a doskonale nadawał się jako baza pod makijaż. Ma delikatny zapach, co uprzyjemnia aplikację. Moja cera nie świeci się, stała się matowa, ale i nawilżona. Suche skórki zniknęły.
Używam tego produktu od: września do listopada
Ilość zużytych opakowań: 1 duże opakowanie pełnowartościowego produktu.