Korektor kupiłam, bo był w promocji, chociaż mam kilka innych "zapoczętych". Myślę, nie będę otwierać, a do końca terminu przydatnosci to chyba zużyję. Ale tam, nie otworzę... Jasne, że musiałam sprawdzić, bo łapy mnie świeżbiły, jak tylko przyszłam ze sklepu. Taki odruch, kompulsywny chyba, że każdy nowy kosmetyk trzeba natychmiast przebadać, bo inaczej robię się niespokojna, nerwowa i napięta. Moi domownicy wiedzą, że to trudny czas i trzeba mnie omijać szerokim łukiem, zanim nie zamknę się w łazience i zrobię co trzeba. A więc odpakowałam, "zapoczęłam" i tak już zostało, że stał się moim ulubionym chłopcem od zadań specjalnych.
\\n
\\nPLUSY:
\\n- ładne, praktyczne opakowanie z idealnym dozownikiem, który jest prosty w obsłudze i nie przeszkadza, jak to czasami z takimi ustrojstwami bywa;
\\n- dobra konsystencja, nie za gęsta, ale też nie wodnista, pozwala na nakładanie warstwami, wysycha dość szybko;
\\n- korektor kryje na średnim poziomie, jest idealny do cieni pod oczami, bo nie zastyga w tynk, ani nie zbiera się w zmarszczkach, stapia się z odcieniem skóry i nie ma wrażenie nieestetycznych i sztucznych placków;
\\n- niedoskonałości kryje też, ale to zależy jakie kto ma potrzeby w tym temacie, na moje zaczerwienienia i małe niedoskonałości wystarcza, jednak myślę, że dla cery typowo trądzikowej może nie być odpowiedni;
\\n- ważne dla pań dojrzałych: nie podkreśla zmarszczek ani rozszerzonych porów, daje satynowe, ale nie rozświetlające wykończenie, co mnie osobiście bardzo odpowiada;
\\n- dobrze współpracuje z używanymi przeze mnie podkładami i pudrami, którymi utrwalony utrzymuje się w nienaruszonym stanie przez dzień pracy (ok. 7 godz.);
\\n- posiadam kolor 02, który daje naturalny efekt na mojej jasnej, ale nie porcelanowo jasnej skórze, jest to raczej lekki beż, dobrze komponuje się z piegami na nosie;)
\\n
\\nPodsumowując, bardzo dobry produkt, który spełnia obietnice producenta. Myślę, że będzie idealny dla cer dojrzałych, z zaczerwienieniami czy lekkimi niedoskonałościami. A najlepiej sprawdza się jako korektor na zmęczone zapuchnięte oczy. Kiedy zdarzy mi się ciężka noc, dzięki niemu śmiało wychodzę do ludzi. Polecam!