trzeba czasu i cierpliwości.
Lakier zauważyłam na mini stoisku Bell w Biedronce i tam go kupiłam za jakieś 8-9 zł. Stosuję go tak jak zaleca producent, na lakier kolorowy, czasem french manicure. Na początku stosowania był przezroczysty, później trochę zmętniał, ale w niczym to nie przeszkadza i nie pogarsza jego właściwości. Opakowanie przezroczyste, zapach typowo "lakierowy", konsystencja trochę bardziej płynna niż w większości lakierów.
Plusy:
- naprawdę świetnie nabłyszcza lakier,
- odcień każdego lakieru staje się bardziej nasycony, a lakiery z brokatem lub jakimiś błyszczącymi drobinkami mienią się jeszcze bardziej,
- wygładza płytkę paznokcia przy nierównomiernie pomalowanym lakierze kolorwym lub lakierze piaskowym (ma chropowatą strukturę),
- przedłuża trwałość lakieru, niektórych nawet dwukrotnie,
- jest niesamowicie wydajny, używałam go już kilkadziesiąt razy i zużyłam dopiero połowę,
- ciężko mi powiedzieć dokładnie, ile go mam, ale na pewno ponad pół roku i przez ten czas nie zepsuł się, nie zaczął się ciągnąć, nie zmieniła się jego konsystencja ani nic z tych rzeczy,
- praktyczne opakowanie - przezroczyste, widać, ile kosmetyku zostało w środku, pędzelek sięga prawie samego dna, więc możliwe będzie wykorzystanie kosmetyku do końca, łatwo się odkręca, jest trwałe,
- cena, ja kupiłam go w Biedronce za niecałe 10 zł,
- dostępność - stoiska Bell chyba nadal znajdują się w Bieronkach, poza tym w popularnych drogeriach (Rossman, Natura, Hebe).
Minusy:
- na pewno nie wysusza lakieru, trzeba go nakładać na całkowicie wyschnięty lakier,
- najlepiej odczekać jeszcze trochę nawet wtedy, gdy lakier kolorowy wydaje się już suchy, ponieważ ten top coat czasem go rozpuszcza i robi smugi,
- nałożony na lakier kolorowy sam nie schnie dość szybko, trwa to kilka minut,
- cena regularna - może w tej cenie warto poszukać jednak czegoś, co spełniałoby te funkcje i do tego wysuszało lakier.
Nie wiem, czy kupię ponownie, w cenie regularnej raczej nie, wolałabym poszukać czegoś lepszego, ale w Biedronce lub na jakiejś promocji sama nie wiem. Generalnie nie jest zły, tylko malowanie paznokci z nim wymaga trochę czasu i cierpliwości.
Używam tego produktu od: ponad pół roku
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego