Planeta Organica Szampon do włosów na bazie olejku syberyjskiego cedru do włosów cienkich i osłabionych

Oltok
    1 marca 2019 o 10:49
    Świetny szampon!
    Moj ulubiony szampon do włosów. Nawet bez użycia odżywki moje włosy po nim wyglądają świetnie! Super je oczyszcza nawilża i wyglądają bardzo zdrowo. Do tego ten leśny zapach-mi on bardzo odpowiada. Jest w miarę wydajny, tylko gorzej z dostępnością. Dziewczyny polecam każdej wypróbować ten szampon a nóż okaże się również dla Was hitem.
    Zalety:
    • Włosy się błyszczą, są niebiańsko gładkie, wyglądają bardzo zdrowo, nie są oklapniete, szampon fajnie się pieni i co najważniejsze nie posiada SLS.
    Wady:
    • Jedyna wada to chyba dostępność szamponu z tym jest mały problem
    ashen
    15 listopada 2018 o 1:29
    spoko
    +wydajny +dobrze się pieni +nie wywołuje podrażnień +ładny zapach +nie wysusza +nie wywołuje łupieżu -nieszczelna butelka -nie zmniejsza przetlłuszczania
  • 15 sierpnia 2018 o 10:35
    Idealny na codzień
    Myję włosy codziennie, niestety moich włosów nie da się od tego już odzwyczaić. Aby nie pogarszać tym ich stanu staram się używać delikatnych szamponów lub odżywek do włosów, zamiast szamponów z agresywnymi detergentami. Ten produkt spełnił moje oczekiwania pod tym względem. Włosy są oczyszczone, ale nie wysuszone. Ładnie się później układają i dobrze się rozczesują. Nie zauważyłam żadnego złego wpływu na kondycję włosów. Jakiejś wyraźniej poprawy też nie, ale to tylko szampon, także nie wymagam zbyt wiele. Ładnie pachnie, ma fajną konsystencję i jest wydajny. Małym minusem jest to, że po tym szamponie świeżość moich włosów, przy umyciu ich rano, już wieczorem pozostawia trochę do życzenia. Oczywiście nie ma tragedii, ale w takich przypadkach jak wesele, raczej używam czegoś innego. Drugim minusem jest dozownik produktu, oprócz tego miejsca skąd powinien wypływać szampon, wylewa się on także z przeciwnej strony zakrętki. Ten szampon według mnie zasługuje na 4 z mocnym plusem. Jestem bardzo zadowolona i z pewnością kupię ponownie.
  • 5 października 2017 o 9:38
    bardzo dobry
    Szampon odpowiada mi jesli chodzi o jego skład. Nie zawiera substancji drażniących. Pieni się lepiej niż jego pomarańczowy rokitnikowy kolega, również trochę lepiej domywa i pozostawia włosy puszyste przy nasadzie (po rokitnikowym były troszkę bardziej klapnięte). Niestety ma gorszy zapach. Taki bardziej męski, ziołowy (rokitnikowy tez nie pachnie jakoś szałowo ;)). Minus za butelkę - przecieka. Broń boże położyć ją horyzontalnie... Jest całkiem wydajny. Jeśli chodzi o działanie vs cenę vs skład to jeden z lepszych delikatnych ziołowych szamponów jakie miałam, pewnie do niego wrócę.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • brak substancji drażniących
    • działanie
    • optymalne pienienie
    Wady:
    • przeciekająca butelka
    • średni zapach
  • 11 sierpnia 2017 o 10:17
    średni
    Szampon dość mocno wysuszał mi włosy. Kupiłam zachęcona opiniami oraz niezłym składem, niestety włosy były po nim sztywne, matowe. Zapach bardziej przypominał kostkę toaletową (zapach ziołowy), co nie podobało mi się. Jednak dobrze zmywał oleje oraz ładnie się pienił - to muszę przyznać. Ogólnie oceniam jako zwykły, średni produkt.
    Zalety:
    • dobrze zmywa oleje
    • ładnie się pieni
    Wady:
    • okropny zapach
    • włosy po nim suche, szorstkie, matowe