Delia Bio Base, Baza pod makijaż wygładzająca i przedłużająca trwałość makijażu

Kufa311
    13 października 2016 o 13:23
    Nie przedłuża trwałości makijażu, ale ją lubię :)
    Moim zdaniem baza nie do końca spełnia swoje zadanie. Trochę matuje, ale w moim przypadku nie przedłuża trwałości makijażu. Lubię ją używać po makijaż, bo podkład ładniej się nakłada. To co obiecuje producent nie do końca pokrywa się z rzeczywistością. Jednak mimo to, lubię ten produkt. Podoba mi się efekt delikatnego matowienia, ale nie używam jej codziennie. Nie wysusza. Cena jest ok. Pojemność dość duża. Jedna pompka wystarcza na całą twarz. Opakowanie również jest w porządku. Myślę, że jeszcze ją kupię. Warta przetestowania.
    Divly
    26 marca 2015 o 15:43
    Produkt odpowiedni dla lekkich makijażów
    Jest to moja pierwsza baza w życiu, ponieważ wcześniej jej po prostu nie potrzebowałam. Jednak makijaż trzyma się dłużej dzięki tej bazie, a oprócz tego łatwiej jest nakładać kosmetyki. Mój podkład jest bardzo gęsty, a dzięki tej bazie mogę go bez problemu nałożyć. Plusy: +wydajny +niska cena +łatwo się rozprowadza +utrwala makijaż Minusy: -ma specyficzny zapach Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: pół
    gumija
    13 marca 2015 o 20:40
    Produkt nie adekwatny do swojego zastosowania
    Skusiłam się na zakup tego kosmetyku przypadkowo testując firmę Delia. Oto rezultaty mojego testu. PLUSY: + wydajność + aplikacja za pomocą pompeczki przez co łatwo można dozować kosmetyk + wizualność produktu + nawilża delikatnie cerę + łatwo się wchłania + nie powoduje podrażnień oraz nie uczula MINUSY: - cena nie adekwatna co do jakości - nie utrwala na długo makijażu - dostępność - zapycha pory PODSUMOWUJĄC nie polecam tego produktu jako bazy! Używam tego produktu od: Paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno
  • 26 września 2014 o 12:38
    Warto wypróbować.
    Na bazę trafiłam przypadkiem, będąc w drogerii postanowiłam, że kupię coś, co przygotuje moją twarz do dalszej części makijażu. Mój wybór padł na bazę Delii, opakowanie z naklejką XXL. Pomyślałam, że ekstra- duży kosmetyk, w cenie 19,99- warto spróbować. I właśnie od tego punktu zacznę. OPAKOWANIE Duża buteleczka, poręczna, z cienkiego ale solidnego plastiku. I tu rozczarowanie- Dno butelki, dokąd sięga kosmetyk, kończy się mniej więcej w jej połowie, czego ja nie widziałam przy zakupie. Duża butelka to pewnie chwyt marketingowy. Druga sprawa- po pewnym czasie używania zepsuła mi się pompka. KONSYSTENCJA Baza jest \\\'gładka\\\' w dotyku, satynowa. DZIAŁANIE Po nałożeniu bazy na twarz czuć, że skóra jest gładsza, wyrównana i gotowa na aplikację kolejnych kosmetyków- podkładu, pudru, korektora. Baza nie zapycha i nie sprzyja powstanawaniu \\\'nieprzyjaciół\\\' na twarzy. Przedłuża trwałość makijażu, wytrzymuje cały dzień bez poprawek. WYDAJNOŚĆ Mimo rozczarowania, o którym pisałam na początku, baza jest wydajna. Przy codziennym stosowaniu, od 5-6 miesięcy jestem przy końcu opakowania. ZAPACH Delikatny, niedrażniący nosa. CENA Myślę, że nie jest zbyt wygórowana i warto zapłacić za ten produkt 20 zł. Jestem na etapie próbowania różnych baz, ale myślę że jeszcze do niej wrócę ;) Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę 1
  • 16 lipca 2014 o 20:54
    Warta uwagi, zwłaszcza przed wielkim wyjściem :)
    Kosmetyk ma niesamowicie lekką konsystencję, przypomina krem nawilżająco-matujący a jego nakładanie to bajka. Pachnie delikatnie i nienachalnie choć równocześnie krótkotrwale - aromat znika wraz z zakończeniem aplikacji. Nie zapycha mojej dość kapryśnej i suchej skóry. Choć skład może nie jest do końca perfekcyjny (parafina), to mnie kosmetyk krzywdy nie robi a moja skóra się z nim zaprzyjaźniła ;) Baza daje lekkie i satynowe wykończenie, przyjemnie matuje i jednocześnie nawilża skórę a także ładnie ją wygładza. Wchłania się błyskawicznie, o ile nie przesadzimy z ilością, a potrzeba jej naprawdę niewiele. Dobrze przygotowuje twarz na przyjęcie podkładu i świetnie z nim współgra - nie roluje się pod nim, ułatwia rozprowadzenie. Czy przedłuża trwałość makijażu? W zasadzie trudno mi ocenić, ale jednego jestem pewna - przez cały czas wygląda on świeżo, jakby dopiero został nałożony :) Do gustu przypadło mi opakowanie, w które bazę zamknięto. Owalna tuba ma przeźroczyste ścianki, dzięki czemu na bieżąco śledzić możemy zużycie kosmetyku. Szata graficzna oszczędna i stonowana, ładnie skomponowana kolorystycznie. Wygodny aplikator z pompką działa na zasadzie tłoczka - produkt wypychany jest od dołu, dzięki czemu jesteśmy w stanie zużyć go do samego końca. Dozownik nie zapycha się i nie zacina, precyzyjnie wydobywa bazę z wnętrza opakowania. W ofercie firmy znaleźć można także jej siostry, w wersji rozświetlającej i korygującej. Kusi mnie zwłaszcza ta druga... Używam tego produktu od: drugi miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego