Schwarzkopf Taft Liquid Keratin, Complete Hairspray Ultra Strong Supermocny lakier do włosów

Taft Keratin Complete supermocny lakier 250ml

• 20 kwietnia 2018 o 15:46
    Beznadzieja.
    Używa od:próbka
    Chyba bym się powiesiła, jakbym miała wyjść do ludzi z efektem tego lakieru. Skleja włosy, wydają się tłuste, jedna wielka pomyłka. Polecam tylko jeżeli macie jakiś konkurs na świecę, bo na pewno to będzie wyglądało jak wosk. Pozdrawiam.
    Zalety:
    • BRAK!
  • 11 października 2017 o 18:32
    Klej do włosów idealny! :)
    Jeden z najbardziej sklejających z Taftu, który miałam. Pewnie dlatego, że "supermocny". Musiałam bardzo uważać, żeby nie posklejać włosów. A działo się to w oka mgnieniu. Włosy zmieniały się w blaszkę lub hełm. Ciężko było je rozczesać. Łatwo jest z nim przesadzić i wygląda to baaardzo nieestetycznie.
    Zalety:
    • BARDZO mocny,
    Wady:
    • skleja włosy, trzeba z nim bardzo uważać, by się stworzyć nienaturalnej "blaszki",
    • ciężko jest je rozczesać,
  • 13 września 2017 o 11:47
    Przyzwoity.
    Lakier w moim przypadku sprawdził się, utrzymywał włosy w ryzach, nie sklejał ich jakoś bardzo i nie pozostawiał okropnego białego nalotu na drugi dzień. Działanie: używany na ujarzmienie tzw. baby hair, wygładzenie fryzury i utrzymanie jej w ryzach, spełnił swoje zadanie. Szczególnie gdy miałam związane włosy i nie chciałam by każdy krótki włosek odstawał w każdą inną stronę. Pomimo, że wygładzał włosy to nie sklejał ich, mogłam spokojnie wyczesać ten lakier. Nie pozostawiał też paskudnego białego nalotu. Nic mi nie wiadomo o wzmocnieniu włosów przez zawartą w tym lakierze kreatynę, ale od kiedy to lakier ma działanie wzmacniające :D Zapach: sztuczny, ale nie zapychający, nie wyczuwalny w ciągu dnia. Opakowanie: takie samo jak w przypadku innych Taft'ów, wygodne, lekkie, atomizer nie psuje się a przycisk nie wymaga siły.
    Zalety:
    • Utrzymuje fryzurę w ryzach, nie skleja przesadnie włosów, nie pozostawia białego nalotu, dość przyjemnie pachnie.
    ev6
    3 lipca 2017 o 10:50
    kiepski jak większość Taftów
    Tego lakieru używałam już dość dawno, jako zamiennik lakieru używanego na co dzień, kiedy akurat nie mogłam go kupić. I z pewnością nie kupiłabym go już nigdy ponownie. Lakiery tej serii nigdy mi się nie sprawdzały, każdy którego próbowałam był raczej ciężki i sklejający - z tym było podobnie. Niedawno miałam okazję używać go nocując poza domem, kiedy musiałam pożyczyć coś do utrwalania włosów - i przypomniałam sobie, dlaczego tak bardzo go kiedyś nie lubiłam. Otóż lakier ma ciężką, sklejającą konsystencję, która oblepia włosy, tworząc nieestetyczną powłokę. Włosy są sztywne i twarde, nie ma mowy o jakiejkolwiek naturalności, niezależnie od zaaplikowanej ilości. Nawet bardzo ostrożnie dozowany może zrobić klasyczny kask na głowie, w stylu gospodyń z amerykańskich przemieść z lat 60tych. Gdybym szukała efektu retro, to może by się nadał, ale nie, nie o taki efekt mi chodzi ;) Przy tym utrwalenie wcale nie jest mocne, lakier skleja włosy, ale mimo tego absolutnie nie trzyma kształtu fryzury - mamy potem i tak nieułożone, zlepione włosy. Zero elastyczności, nienaturalny wygląd, obciążenie fryzury, a do tego mocny, charakterystyczny dla Schwarzkopfów zapach dla mnie dyskwalifikują ten lakier. Może na krótkich włosach, takich do sztywnego postawienia do góry się sprawdzi - na długich, szczególnie delikatnych - zdecydowanie odradzam. (moje włosy: cienkie, delikatne)
  • 14 kwietnia 2017 o 14:00
    To nie jest mój faworyt Taft
    Dla mnie ten lakier jest za mocny i za ciężki. Sklejał mi włosy i cięzko mi było później je rozczesać. Zostawiał skorupę na głowie. Według mnie nie jest odpowiedni dla osób które mają dość rzadkie i słabe włosy. Zapach przyjemny ale dla moich włosów jest zdecydowanie za mocny.