Yves Rocher Douceur [Gentle], Shampooing Doux a l'Hamamelis [Super - Soft Shampoo with Witch Hazel] Delikatny szampon z wyciągiem z hamamelisu

• 6 lutego 2019 o 17:24
    Delikatny szampon
    Bardzo delikatny szampon o przyjemnym lekko ziołowym zapachu, doskonale oczyszcza skórę głowy jak i całe włosy pozostawiając je gładkie, sypkie i pięknie pachnące. Produkt ten nadaje się do codziennego mycia włosów więc idealnie sprawdzi się u posiadaczek włosów przetłuszczających się, wiem bo sama takie posiadam. Po jego użyciu moje włosy nie plączą się dlatego nie muszę używać żadnej odżywki czy maski a włosy z łatwością się rozczesują. Jedynym minusem jaki tutaj widzę jest dostępność tego szamponu więc trzeba na niego polować, mimo to polecam go spróbować każdemu.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę głowy
    • oczyszcza włosy
    • ładny zapach
    • włosy po umyciu są gładkie i miękkie
    • odpowiedni do codziennego stosowania
    Wady:
  • 27 grudnia 2016 o 12:50
    jestem na tak :))
    + cena + konsystencja, bardzo dobrze się pieni :) + wydajny + ładne opakowanie + dobrze myje, skalp jest oczyszczony + nie podrażnia skóry głowy + nie wysusza + nie obciąża + włosy są sypkie i lśniące i wygładzone Szampon wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie, działa lepiej niż bym się tego spodziewała:) bałam się obciążenia i podrażnienia, ale okazał się na prawdę delikatnym produktem :)
    suzeta
    27 grudnia 2016 o 11:28
    Delikatny
    Szampon jest rzeczywiście bardzo delikatny i łagodny dla skóry głowy. Ja zazwyczaj używam szamponów do włosów przetłuszczających sie, ale czasem daje odpocząć moim włosom i skórze głowy i przerzucam sie na cos delikatnego. Szampon ten bardzo dobrze sie pieni i delikatnie pachnie, niewiem czemu ale lekko obciąża moje włosy.... Po umyciu nie są tak puszyste jak zazwyczaj. Napewno wpływa kojąco na moją skóre głowy.... Nic mnie nie swędzi ani nie mam łupieżu. Minusem jest to, źe coraz trudniej mi go dostać. Polecam osobą zwłaszcza z wrażliwa skórą głowy i tym co myją głowe codziennie.
  • 10 listopada 2016 o 8:44
    Delikatny.
    Ten szampon jest wybawieniem dla skóry głowy i włosów. Plusy: - łagodzi podrażnienia - leczy łupież - niweluje uczucie suchości skalpu - delikatnie myje włosy - efekty jak po szmaponach dla dzieci, włosy są miękkie, błyszczące, puszyste - nie szczypie w oczy - nadaje się dla dzieci i alergików - przyjemny skład - dosyć wyjątkowy, nie spotkałam jeszcze szamonu z oczarem wirginijskim - wygodna miękka butelka - nada się do każdego rodzaju włosów Neutralne: - często wykupiony - zapach, świeży, lekko ziołowy, specyficzny, nie każdemu może się spodobać - nie jest mocnym oczyszczaczem, na drugi dzień konieczne jest ponowne umycie włosów. Lubię i często wracam.
    negri
    30 grudnia 2015 o 14:20
    Mój ulubiony szampon
    Od roku jest to zdecydowanie mój ulubiony szampon, który stosuję prawie codziennie (czasem używam nagietkowego, również z YR). Jest łagodny dla wrażliwej i suchej skóry głowy (jak moja), a włosy są po umyciu miękkie i nawilżone. Oczywiście wciąż dobrze jest co jakiś czas zastosować jakąś maskę/odżywkę, aby odżywić włosy :-) Używam tego produktu od: minimum roku Ilość zużytych opakowań: kilkanaście