Super produkt, który moim zdaniem nie jest niezbędny dla kogoś, kto nie lubi bawić się makijażem i nie zna podstawowych zasad użytku tego produktu.
Produkt zakupiłam jakiś miesiąc temu, troszkę się przeraziłam czytając niektóre opinie, ale postanowiłam zaryzykować i było warto.
Przede wszystkim puder wtapia się w skórę jeśli oczywiście odpowiednio i umiejętnie go aplikujemy ! - śmieszą mnie niektóre komentarze, jak dziewczyny piszą, że aplikują produkt dołączonym puszkiem... produkt jest tak miałki, że aplikując go puszkiem pozostawimy dużo produktu, co za tym idzie ... kiepski efekt- natomiast jeśli zaaplikujemy go pędzlem i będziemy nim omiatać twarz- to możemy liczyć na efekt zdrowej i pięknie wyglądającej cery, a do tego makijaż zostanie utrwalony na wiele godzin, jeśli będziemy używać odpowiedniego podkładu! w odpowiednim kolorze ( mówię tu o kolorze dobranym do odcienia cery, gdyż mamy tendencję do używania za ciemnych podkładów). Śmieszy mnie także mowa o opakowaniu... jest być może duże, ale nie tak wielkie jak puder sypki chanel który jest całkiem nieporęczny, a nie wyobrażam już sobie żeby opakowanie miało by być szklane i metalowe ... to moja torebka czy kosmetyczka by chyba ważyła 15 kg :), poza tym jeśli chcecie dziewczyny aby podczas transportu nie wypadała za duża ilość produktu i wchodziła w puszek (który uważam jest dla ozdoby i każdy producent musi czymś uzupełnić i zabezpieczyć miejsce pomiędzy wieczkiem a dozownikiem) wystarczy troszkę pomyśleć, ja zabezpieczam to zwykłą wyciętą kartką i na to puszek i wszystko jest czyściutkie!.
Nakładałam produkt bezpośrednio na podkład w okolicy policzków i następnie róż i mogę śmiało powiedzieć, że efekt jest jeszcze lepszy, róż się lepiej nakłada i rozprowadza. Robiłam też odwrotnie, gdy nałożyłam za dużo różu, wtedy na to delikatnie puder i od razu uzyskujemy jaśniejszy efekt, powiedziałabym że bardziej naturalny glow. Omiatałam nim całą twarz, żeby utrwalić makijaż i tak też było ! Używałam go także aby rozświetlić i utrwalić okolice oczu brody szczytu nosa i miejsca pomiędzy brwiami - efekt super! Używałam go do tzw. make up nude i wyglądałam tak naturalnie i świeżo , jakbym na twarzy nie miała podkładu. Także fajnie...
Rozświetlenie może być niewidoczne z bliska ! Chodzi tu bardziej o odbijanie światła, trzeba patrzeć na twarz z pewnej odległości... nie wiem czego niektóre osoby się spodziewały ... nie ma produktu idealnego, który czyni cuda, a po aplikacji nasza twarz wyglądałaby jak z okładek gazet :)
Produkt będzie jak najbardziej się sprawdzał, jeśli będziemy go UMIEJĘTNIE APLIKOWAĆ i trzymać się podstawowych zasad! Ja aplikuję go na revlona CS albo na diora nude i jest ok, najlepiej sprawdza się jak zmieszam oba podklady, revlon-trwałość, dior- nawilżenie rozświetlenie, bo składa się gł. z wody.
Produktu nie ubywa, będę go miała chyba na rok ! :)
Jedyny minus , to oczywiście cena, bo płacimy głównie za markę, a nie za to z czego produkt jest zrobiony. Skład nie powala mnie na kolana- ale jest ok :) także śliczny produkt, spełniający swoje zadanie. - chciałabym wiedzieć jaka jest jego prawdziwa wartość ;). I dziewczyny nie kupujcie produktu tylko dlatego, że to C Dior. Ja miałam dobrą okazję cenową, więc się skusiłam. Bo na pewno nikt do was nie podbiegnie i nie powie, o masz puder diora na twarzy, albo podkład chanel :) ... Uczcie się sztuki makijażu, dobierania odpowiednich produktów do rodzaju swojej cery , przed zakupem sprawdźcie tester, no chyba że macie tyle kasy, że wam to nie robi różnicy :) wtedy też bym korzystała!. Miejcie na uwadze, że każdy ma inny rodzaj cery i dla jednego może się on sprawdzać super, a dla drugiego tragicznie, dlatego zachęcam do TESTOWANIA PRODUKTÓW. pozdrawiam ;)
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego