Natura Siberica Krem do twarzy na noc `Odżywienie i regeneracja`
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
Delikatny krem na noc składa się w 99% z naturalnych składników. Organiczne oleje i wyciągi doskonale zmiękczają skórę i wzbogacają ją w składniki odżywcze, chronią przed odwodnieniem, uzupełniając deficyt wilgoci i normalizując procesy metaboliczne.
Formuła kremu wspomaga wiązanie wolnych rodników i wzmacnia naturalną odporność komórek, stymulując procesy regeneracyjne w skórze podczas nocnego odpoczynku.
Organiczna woda lawendowa - zmiękcza, wygładza i przywraca równowagę skóry.
Organiczne oleje shea i jojoba - intensywnie odżywiają i nawilżają skórę, pozostawiając ją miękką i delikatną, dostarczają skórze lipidów, przy jednoczesnym zachowaniu jej naturalnej warstwy ochronnej.
Organiczne olejki alpejskiego rumianku i bodziszka - stymulują odnowę komórkową, mają delikatne działanie tonizujące, korzystne w procesie odmładzania skóry, dodatkowo regulują proces wytwarzania łoju (tak dla potrzeb skóry bardzo suchej jak i tłustej), wspomagają regenerację naskórka.
Organiczny ekstrakt bzu alpejskiego jest idealny dla skóry delikatnej i wrażliwej. Działa przeciwzapalnie i skutecznie wygładza skórę.
Proteiny pszenicy - zwiększają napięcie i wygładzenie skóry. Wywołują natychmiastowy i długotrwały efekt liftingu.
Linia certyfikowanych kosmetyków do twarzy (ECOCERT) została opracowana specjalnie dla Natura Siberica przez szwajcarskich naukowców z laboratorium COSMOTEC.
Ich podstawowym założeniem było stworzenie na wskroś nowoczesnych kosmetyków na bazie wyłącznie naturalnych i organicznych składników pozyskiwanych z alpejskich ziół.
Unikalne alpejskie rośliny i zioła rosną w surowym klimacie dziewiczych Alp Północnych porównywalnym jedynie do klimatu regionu Syberii. Ich siła i potęga w połączeniu z najnowszymi osiągnięciami naukowymi zaowocowały powstaniem wyjątkowych kosmetyków.
Skład: Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/capric Triglyceride, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Squalane, Stearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Butter, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Benzyl Alcohol/ Sodium Dehydroacetate/ Dehydroacetic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Xanthan Gum, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sambucus Nigra (Eldberry) Flower Extract, Tocopherol, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Anthemis Nobilis (Camomile) Flower Oil, Cananga Odorata (Ylang-Ylang) Flower Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate/Potassium Sorbate, Limonene, Linalool, Citronellol.
99% Naturalnych składników.
11% Składników organicznych.
Cena: 64,90zł / 50ml
/m/
Szkoda, ze ten krem tak ciezko dostac w Anglii.. Uzywalam go ok. pol roku, bo raz serum klade na noc raz ten krem - twarz rano jest ladnie napieta, bardzo nawilzona, jestem mega zadowolona! Nic nie zapycha, fajnie lagodzi po solarium. Polecam !
Nigdy wcześniej nie stosowałam regularnie kremu na noc. Kojarzyły mi się z twarzą, włosami i pościelą w kremie. Siberica z wielu względów sprawiła, że moje nawyki się zmieniły.
Ładny zapach, czuć zioła, ale subtelnie, delikatnie. Aksamitna, lekka konsystencja, która łatwo się rozprowadza. Bardzo szybko się wchłania - zdarzyło mi się zapominać, że ten krem już wklepywałam w twarz, bo nie było po nim śladu. Po zastosowaniu skóra się nie błyszczy, jest matowa. Widocznym śladem jest za to uczucie dogłębnego nawilżenia. Cera jest wypoczęta, promienna gładka, promienna.
Opakowanie jest bardzo ładne i praktyczne - jedno dozowanie wystarcza idealnie na jedno użycie na całej twarzy.
Krem kupiłam na allegro za 35 zł za 50 ml co jest niebywale atrakcyjną ceną - kremu jeszcze nie zużyłam, a stosuję go codziennie (no, prawie:)) od czterech miesięcy. Skład, działanie i to co w moim przypadku najważniejsze, czyli błyskawiczne wchłanianie czynią krem firmy Natura Siberica moim kosmetycznym ideałem.
Używam tego produktu od: jakiś czas
Ilość zużytych opakowań: 2 pełnowymiarowe
Jestem zachwycona tym kremem. Właściwie mogłabym nie kupować już żadnych innych, bo ten jest tak wszechstronny. Moja wrażliwa skóra 35+ dostaje wszystko, czego potrzebuje. Krem przynosi ukojenie, kiedy borykam się z suchymi plamami spowodowanymi uczuleniem pokarmowym. Łagodzi swędzenie i stopniowo redukuje zaczerwienienia. Krem ma również znakomite działanie regenerujące i wygładzające. Rozluźnia zmarszczki mimiczne i ujędrnia skórę. Sprawia, że cera jest gładka i promienna. Używam go na dzień i od czasu do czasu na noc, jeśli nie nakładam serum Avy z marchewką i groszkiem. To teraz mój ulubiony duet do pielęgnacji twarzy.
Krem ma aksamitną konsystencję. Nie jest ciężki i łatwo się rozprowadza. Wchłania się dość szybko do całkowitego matu. Można go śmiało stosować pod makijaż. Nie roluje się.
Naturalny skład z certyfikatem ECOCERT. Wygodne i higieniczne opakowanie z pompką.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego