Marki Lavera za dobrze nie znam. Mozna wyliczyc na palcach kosmetyki tej firmy, ktorych uzywalam.
Mimo tego piekny zapach, ladne opakowanie i obiecujace wlasciwosci szamponu przekonaly mnie do zakupu.
W domu dopiero, podczas dosyc waznej czynnosci, jaka jest mycie wlosow, okazal sie naprawde kiepski. A moje wlosy myje codziennie, wiec wymagam od szamponu przede wszystkim delikatnosci.
Stwierdzam, ze po:
1. nie nadaje sie do codziennego mycia wlosow. Moje biedne kosmyki byly nim praktycznie maltretowane, po nim wygladaly jak umyte szarym mydlem, jakies takie skudlone, matowe i slabo sie ukladaly
2. skora mojej glowy zaczela sie po nim mocniej przetluszczac, co jest dziwne, bo nie mam jakiejs nadzwyczajnej zdolnosci do produkcji sebum
3. wlosy sa po nim wyjatkowo przyklapniete, zamiast ladnie odstawac od skory, wydaje sie jakby byly bez zycia
4. nie maja blasku, a zeby je doprowadzic do stanu uzywalnosci, musze nalozyc sporo odzywki, czego na codzien w ogole nie robie
5. Konsystencja jest w porzadku, nie za rzadka, nie za gesta
6. Kolor jest jak na jabluszka przystalo taki a la papierowki
7. Zapach podniebny! <3 Jablkowy, naturalny, boski! Niestety na wlosach sie za dlugo nie utrzymuje
8. Srednio sie pieni, najlepiej byloby myc nim wlosy dwukrotnie, ale ja nie mam takiej potrzeby
9. DZIALANIE:
- wlosy sa sianowate
- matowe
- ciezko je ulozyc
- ciezko splukac z nich szampon, robia sie koltuny
- sa przyklapniete przy skorze glowy
- wydaja sie obciazone, mimo ze na pewno takie nie sa, szampon ma dobry sklad, zadnej krzywdy im nie robi, a jednak zachowuja sie jakby je to bolalo
- nie podraznia skory glowy
10. z wyplukaniem kosmetykow do wlosow jak pudry zwiekszajace objetosc czy szampony suche w ogole sobie nie radzi, chyba ze bedziemy myc wlosy w nieskonczonosc.
Niestety nie polecam, nie moge stwierdzic, aby moje wlosy byly dzieki niemu nawilzone (jest wrecz odwrotnie!), pelne blasku czy zdrowsze.
Znam o wiele lepsze szampony, tez z przyjaznym ph i tez bez silikonow.
Używam tego produktu od: 1,5 miesiaca
Ilość zużytych opakowań: 1 cale