Optimum Super Antioxidant Grape, Ultra Rejuvenating Night Cream Krem na noc z antyoksydantami

1 na 51 opinię

• 8 maja 2013 o 13:58
    rozczarowujacy!
    Mialam niemale oczekiwan co do tego kremu, gdyz siec Superdrug twierdzi,ze to ich besteseller -wlasnie cala seria Optimum... A dlatego,ze ma antyoksydanty, skladniki anti ageing. Juz nie pamietam dokladnie skladnikow, ale musialy bys warte uwagi, skoro zakupolam :> Pamietam wyciag z winogron, ktory jest naturalnym antyoksydantem i dobrze wplywa na cere, pamietam shea butter i witamine E... No to zaczelo sie od wiekszych oczekiwan. Zakupiona buteleczka jest trochce bez sensu dla mnie: o ile ma wygodna pompke i nienajgorszy wyglad, tak opakowanie wydaje mi sie malo poreczne i przyciezkawe. Jak na glupie 50ml wyglada na zdecydowanie za duze! Taka jakby gra marketingowa,zeby klient uwierzyl,ze kremu wizualnie jest wiecej, niz te 50ml.. Pompka dzialala bez zarzutu i nie zacinala sie. Z niej wydobywa sie dosc lekki kremik... Co jest zaskoczeniem! Na noc, jak wiadomo, oczekuje sie czegos bardziej tresciwego, odzywczego, "naprawczego"... Krem mnie dosc powaznie rozczarowal! Konsystencja jakby rozcienczona Nivea, zapach taki sobie, ledwie wyczuwalny, dluuugie wchlanianie sie.. I uczucie,jakby wlasnie wsmarowalo sie w siebie lekkie krem na dzien! Pomyslalam sobie, trudno, przynajmniej ma dobre skladniki... Ale coz z tego, jak nic z tego! Nastepnego dnia (a robilam pare podejsc nie bedac pewna, co jest przyczyna, gdyz w tym samym czasie testowalam inne nowe kosmetyki) obudzilam sie z duzymi i meczacymi mnie (rowniez psychicznie:)) pryszczami! Mam b wypielegnowana cere i takie rzeczy mi sie nie przytafiaja! Jakkolwiek jestem w stanie przelknac raz na pol roku owa niespodzianke.. Tutaj jednak bylo ich 2 czy 3 i to pokaznych rozmiarow!! To byl absolutny koniec z mojej strony dla serii Optimum! Nie doszukalam sie zadnego podejrzanego skladnika na poczatku skladu typu fragrance, paraffinum czy linalool...Co tez mnie uczulilo? W kazdym razie krem robi malo, dlugo sie wchlania i wlasciwie jest chyba zartem. Watpliwe plusy za sklad i pompke, ale to chyba za malo.. Nie polecam. Używam tego produktu od: kwietnia Ilość zużytych opakowań: jedno 50ml