Achtel Simple Beauty, Utwardzacz do paznokci 3 w 1

Odylena
    13 maja 2013 o 12:05
    Nic ciekawego.
    Moje paznokcie są wyjątkowo marne, właściwie żaden lakier nie trzyma się na nich dłużej niż dwa dni dlatego też porządna baza utwardzająca jest dla mnie podstawą. Ta polska firma nie jest zbyt popularna, znam kilka innych jej produktów i godne polecenia z mojej strony są chyba tylko zmywacze do paznokci. Ten produkt trafił do mnie dość przypadkowo (wymianka), jednak postanowiłam go wypróbować. I nie jestety, efekty nie są takie jakie do końca bym chciała otrzymać. <b>Konsystencja:</b> na początku dość lekka - typowy lakier bezbarwny, w miarę użytkowania gęstnieje. <b>Zalety:</b> *<b>przedłuża trwałość</b> niektórych lakierów, ale są to naprawdę pojedyncze przypadki (np. Yves Rocher, MySecret) *<b>dobry topcoat</b> - nadaje lakierom zdrowy, nieco lustrzany blask *szybko schnie *niska cena *duża buteleczka *fajny design opakowania z miętową zakrętką *<b>pędzelek bez zarzutu</b> - mały, cienki, łatwo się nim pracuje *dość wydajny <b>Wady:</b> *stosowany jako baza przy większości lakierach <b>efekt jest żaden</b> - ani trochę nie przedłuża trwałości lakierów *<b>nie utwardza</b> płytki, czyli nie spełnia swojego głównego zadania *śmierdzi jak każdy lakier *<b>szybko gęstnieje</b> - zużyłam niecałą połowę buteleczki i już stał się niezdatny do użytku, muszę odratować go fixerem *słaba dostępność, nie widziałam go w żadnym sklepie stacjonarnym Bardziej zależało mi na jego właściwościach jako baza - tutaj totalna klapa. Jako topcoat jest ok. Jednak w pewnej części w przypadku tego kosmetyku potwierdza się zasada - <b>jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego</b>. Dziewczynom o słabych paznokciach poszukujących dobrej bazy i utwardzacza zdecydowanie odradzam. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 buteleczka
  • 9 kwietnia 2013 o 17:24
    hm.. tak ;)
    dostępność : na pewno Drogerie Stars ncena : 8,99 zł Nie używałam tego produktu na gołą płytkę - stosowałam go jedynie w roli top coatu , więc co do rozdwajania to tak naprawde nigdy nie dałam temu produktowi szansy na to by w pełni sobie podziałał :) Mimo wszystko jestem z niego zadowolona i za taką cene jeszcze go kupie :) * lakier+ utwardzacz sechł mi tyle samo ile sam lakier , więc to nie jest minus, bo producent nie mówi o formule szybkoschnącej :) * w momencie kiedy go miałam nie złamał mi się ani jeden paznokieć, płytka była wyczuwalnie twardsza wtedy kiedy go nosiłam na pazurach - pod koniec buteleczki troszkę gęstniał i nie zasychał nieco dłużej Ja jestem zadowolona ,bo to naprawde przyjemny produkt . Osobiście nie znam żadnego produktu w takiej cenie, który by działał jak ten i , który mogłabym kupić na miejscu , a nie przez internet.