Wszystko super, ale...
Wyjechałam sobie na wakacje z opcją codziennych kąpieli w jeziorze i już na miejscu przypomniałam sobie, że zapomniałam o kupieniu wodoodpornego tuszu. Przy najbliższej okazji wpadłam więc do Rossmanna, żeby uzupełnić brak. Wcześniej słyszałam dużo dobrego o tuszach Eveline, a nie chciałam na szybko kupować czegoś przekraczającego 15 zł, więc poleciałam od razu na półkę z tą marką. Z racji, że wizyta w tym sklepie była po drodze dokądś tam, to miałam dosłownie 1,5 minuty na zastanowienie się, który tusz wybrać. Wolę tradycyjne szczoteczki, a nie te silikonowe, więc dużego wyboru nie było - ten jeden był wodoodporny, tradycyjny, a do tego najtańszy ze wszystkich (mam wrażenie, że im węższe opakowanie, tym niższa cena).
Zaraz po powrocie do samochodu zajrzałam tutaj i się trochę przestraszyłam, bo ocena niziutka... Ale czytając recenzje upewniłam się przynajmniej, że jest wodoodporny, a na tym mi najbardziej zależało.
Przetestowałam od razu po powrocie, żeby nie zaskoczyć się nad jeziorem. Trzeba przyznać, że efekt jest zadowalający - wydłuża, pogrubia (choć trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością, wtedy trochę skleja rzęsy), podkręca, wszystko zgodnie z planem. Bez wow, ale jak na coś tak przypadkowego i taniego, a do tego z tak złymi ocenami, to jestem naprawdę usatysfakcjonowana. Trzy godziny wytrzymał całkiem przyzwoicie, trudno mi powiedzieć, czy delikatny cień pod oczami to ślad po zmazanym wcześniej tuszu, czy osypany ten. Niestety próby prysznica nie wytrzymał... Nie oszczędzałam wody do lania na twarz, a do tego parokrotnie potarłam oczy. Wyszłam spod prysznica jako panda - nie było jakoś tragicznie, ale nie tego się spodziewałam po wodoodpornym tuszu.
Dzisiaj spędziłam z nim cały upalny dzień, jakieś 7 godzin. Przez cały ten czas efekt wydłużenia, podkręcenia i pogrubienia się utrzymał! Niestety trochę obsypany, ale bardzo delikatnie. Cóż, głowy w jeziorze jednak na wszelki wypadek nie zamoczyłam...
Jestem naprawdę zadowolona, dałabym może nawet 4 gwiazdki, gdyby nie jedno... Tusz nie spełnia swojego podstawowego zadania!
Plusy:
+ cena
+ ładne opakowanie
+ dobra konsystencja
+ wygodna szczoteczka
+ odpowiednia dla mnie czerń
+ wydłuża
+ pogrubia
+ podkręca
+ efekt długo się utrzymuje
Minusy:
- NIE JEST ZA BARDZO WODOODPORNY
- trochę się obsypuje
- może sklejać rzęsy
Używam tego produktu od: wczoraj
Ilość zużytych opakowań: jedno zaczęte