Eveline Cosmetics Tusz 3D Glam Effect (Tusz wodoodporny pogrubiający, podkręcający i wydłużający)

• 15 sierpnia 2015 o 20:09
    Wszystko super, ale...
    Wyjechałam sobie na wakacje z opcją codziennych kąpieli w jeziorze i już na miejscu przypomniałam sobie, że zapomniałam o kupieniu wodoodpornego tuszu. Przy najbliższej okazji wpadłam więc do Rossmanna, żeby uzupełnić brak. Wcześniej słyszałam dużo dobrego o tuszach Eveline, a nie chciałam na szybko kupować czegoś przekraczającego 15 zł, więc poleciałam od razu na półkę z tą marką. Z racji, że wizyta w tym sklepie była po drodze dokądś tam, to miałam dosłownie 1,5 minuty na zastanowienie się, który tusz wybrać. Wolę tradycyjne szczoteczki, a nie te silikonowe, więc dużego wyboru nie było - ten jeden był wodoodporny, tradycyjny, a do tego najtańszy ze wszystkich (mam wrażenie, że im węższe opakowanie, tym niższa cena). Zaraz po powrocie do samochodu zajrzałam tutaj i się trochę przestraszyłam, bo ocena niziutka... Ale czytając recenzje upewniłam się przynajmniej, że jest wodoodporny, a na tym mi najbardziej zależało. Przetestowałam od razu po powrocie, żeby nie zaskoczyć się nad jeziorem. Trzeba przyznać, że efekt jest zadowalający - wydłuża, pogrubia (choć trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością, wtedy trochę skleja rzęsy), podkręca, wszystko zgodnie z planem. Bez wow, ale jak na coś tak przypadkowego i taniego, a do tego z tak złymi ocenami, to jestem naprawdę usatysfakcjonowana. Trzy godziny wytrzymał całkiem przyzwoicie, trudno mi powiedzieć, czy delikatny cień pod oczami to ślad po zmazanym wcześniej tuszu, czy osypany ten. Niestety próby prysznica nie wytrzymał... Nie oszczędzałam wody do lania na twarz, a do tego parokrotnie potarłam oczy. Wyszłam spod prysznica jako panda - nie było jakoś tragicznie, ale nie tego się spodziewałam po wodoodpornym tuszu. Dzisiaj spędziłam z nim cały upalny dzień, jakieś 7 godzin. Przez cały ten czas efekt wydłużenia, podkręcenia i pogrubienia się utrzymał! Niestety trochę obsypany, ale bardzo delikatnie. Cóż, głowy w jeziorze jednak na wszelki wypadek nie zamoczyłam... Jestem naprawdę zadowolona, dałabym może nawet 4 gwiazdki, gdyby nie jedno... Tusz nie spełnia swojego podstawowego zadania! Plusy: + cena + ładne opakowanie + dobra konsystencja + wygodna szczoteczka + odpowiednia dla mnie czerń + wydłuża + pogrubia + podkręca + efekt długo się utrzymuje Minusy: - NIE JEST ZA BARDZO WODOODPORNY - trochę się obsypuje - może sklejać rzęsy Używam tego produktu od: wczoraj Ilość zużytych opakowań: jedno zaczęte
  • 24 listopada 2014 o 10:39
    Żałuję, że kupiłam
    Produkt ten kupiłam pod wpływem chwili, ponieważ potrzebowałam jakiegokolwiek tuszu do rzęs. Nie jestem fanką tuszy wodoodpornych, ale tym razem pomyślałam, że spróbuję. Zachęciła mnie niska cena, ładne opakowanie, szczoteczka i do tego uważam, że produkty Eveline są całkiem w porządku. Tusz miał intensywny kolor czerni, który ładnie wyglądał na rzęsach. Przy początkowych użyciach rzeczywiście pogrubiał, chociaż już wtedy miał problemy z dobrym rozdzieleniem rzęs oraz ich wydłużeniem (chociażby minimalnie). Trwałość również była na plus. Jednak po, dosłownie, kilku aplikacjach tusz wyglądał coraz gorzej na rzęsach. Sklejał je, nie wydłużał, kruszył się - po prostu makijaż oka wyglądał nieestetycznie. Więcej się już nie skuszę na tusz wodoodporny, ponieważ to produkt po prostu nie dla mnie. Jednak ten miał słabą jakość, dlatego nikomu go nie polecę. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno
    Anixot
    17 października 2014 o 7:57
    Bardzo dobry
    Kupiłam go niedawno i powiem szczerze - skusiła mnie cena, ładne opakowanie i wygląd szczoteczki. Do tej pory korzystałam głównie ze Scandaleyes Retro Glam Rimmela, ale cóż, wszystko, co dobre, kiedyś się kończy, a gotówki za dużo nie posiadałam. Wybrałam więc to cudo i z niepewną miną zapłaciłam w kasie Rossmana. W domu wypróbowałam i powiem szczerze, jest bardzo dobry. + Rozdziela moje krótkie, jasne, ale cholernie gęste u nasady rzęsy + Podkreśla je. + Lekko podkręca. + Wydłuża, ale nie spektakularnie, a na takim looku mi zależy. + Jest bardzo wilgotny. + Nie śmierdzi. + Popłakałam się wczoraj - tusz nie rozmazał się, a więc wodoodporny :D + Tani - niecałe 11,30 w Rossmanie bez promocji. Zamierzam korzystać z niego jako awaryjny produkt, ale zadowolenie jest. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
    Trusq85
    2 stycznia 2014 o 15:25
    nie jest tak źle...
    Tusz Eveline jest naprawdę wodoodporny. Takie jest jego główne zadanie, a wywiązuje się z niego na 5+. Na samym początku użytkowania, ciężko jest się przyzwyczaić do jego szybkiego "zastygania" na rzęsach, przez co łatwo robić nim "owadzie nóżki", a właściwie nóżkę, bo można rzęski skleić nim wszystkie rzęsy w jedną. Na szczęście, jeśli go nakładamy malując warstwa po warstwie w odstępach kilkunastu sekund, otrzymujemy piękny wachlarz długich rzęs. Jest to wachlarz czarny, mega długi, ale niestety niepogrubiony, a o to głownie miało chodzić z jego właściwościami. Za te problemy odejmuję pół gwiazdki. Za to całą gwiazdkę odejmuję za jego demakijaż. Trzeba na niego zużyć dwa razy więcej płynu dwufazowego, co w ostateczności się nie kalkuluje, bo kupując tusz za 30 zł, nie muszę zaraz dokupywać dodatkowych kosmetyków. Ogółem porządny, ale nie pożądany na przyszłość. Używam tego produktu od: używam od miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 16 sierpnia 2013 o 17:30
    Okropność
    Kupiłam, ponieważ mój ukochany tusz z Avon\'u zagubił się w akcji, a potrzebowałam na gwałt innego. Skuszona pięknym opakowaniem i niewygórowaną ceną (13 zł) zadowolona udałam się do kasy. Jak w domu się umalowałam stwierdziłam że do ideału to mu daleko, ale również nie jest najgorszy. Jednak szybko zmieniłam o nim zdanie, kiedy zaczął się kruszyć, rozmazywać i szybko po prostu znikać z oczu. Szczoteczka nie jest najgorsza opakowanie ładne. Szkoda tylko, że zawartość taka kiepska. Zdecydowanie nie polecam. Używam tego produktu od: kilku użyć Ilość zużytych opakowań: niecałe 1