Bioderma Sebium, AI Correcteur Korektor i krem tonujący w jednym opakowaniu

• 15 kwietnia 2020 o 18:49
    fajny krem BB
    Polecony przez dermatologa do skóry problematycznej, okazał sie celnym wyborem, wyrównuje koloryt, zwęża pory, zamiast fluidu do codziennego stosowania.
    Zalety:
    • trwałość po zastosowaniu
    Wady:
    Mikmal
    8 lipca 2018 o 13:04
    POLECIŁ MI TEN PRODUKT MÓJ DERMATOLOG- JUŻ NIEDŁUGO KOLEJNA WIZYTA KRÓTKO MÓWIĄC UDUSZĘ GOŚCIA....
    Bioderma moja ukochana marka specjalizująca się w produkcji dermokosmetyków. Dodatkowo hasłem sztandarowym jest -TRĄDZIK WYMAGA CZASU... I takie tam. Jestem tego w pełni świadoma sama walczę z nim przez długi czas raz z lepszym raz gorszym rezultatem. Będąc na ostatniej wizycie u dermatologa polecił mi abym zakupiła sobie krem tonujący 2w1 sebium. Pięknie Pan doktor napisał mi nazwę na kartce abym nic nie zapomniała, nie przekręciła. Tak zachwalał tak polecał no to kupiłam.... Dodatkowo leczę się u niego dobrych parę lat więc dodatkowo zaufanie itp.... Przechodząc do sedna. Sebium zakupiłam w aptece za kwotę dokładnie 74,90 ! Katastrofa. Za taką kwotę uważam, że czegoś można od produktu oczekiwać.... Niestety nie tym razem... Zacznę jednak może od oceny opakowanie. Standard. Plastikowa tubka z zakrętką i zatyczka. Zakrętka do kremu koloryzującego, natomiast zatyczka w zakrętce z mini zbędnym lusterkiem do korektora zielonego. Ogólnie oceniając produkt kompletna katastrofa. Zarówno opakowanie jak i sama zawartość. Jedynym pozytywnym aspektem tego produktu jest korektor. Zielony bardzo intensywnie napigmentowany, świetnie pomaga kamuflować wszelkiego rodzaju niedoskonałości, zaczerwienienia.... Jest to w zasadzie najlepszy korektor do zaczerwienień z jakim kiedykolwiek pracowałam. Jednak nie za tak horrendalną kwotę... Krem koloryzująco- matujący najkrócej mówiąc istna katastrofa. Dlaczego?... Już wyjaśniam. Zacznę od odcienia. W żadnym razie nie jest to odcień stworzony na miarę potrzeb europejek. Ciemny, opalony brąz tworzy na twarzy istną maskę. Nie ma żadnej możliwości aby przeciętna Europejka wykonała przy pomocy tego produktu makijaż... Jestem ogromnie rozczarowana tym produktem. Tym bardziej, ze każdy widzi zaraz po wyciśnięciu co to za kolor... Dodatkowo jeśli chodzi o właściwości matujące. Proszę Państwa nic podobnego. Już po niespełna dwóch godzinach skóra się świeci, formuła ścieka, zlewa się w zagłębieniach twarzy, zmarszczkach. Istna katastrofa. Nie polecam nikomu tego kosmetyku. Istna masakra. Jedna gwiazdka tylko i wyłącznie dla korektora...
    Zalety:
    • korektor
    Wady:
    • tragiczny ocień- istny braz
    • zerowa trwałość
    • ścieka
    • zlewa się
    • ciastkuje
    • nie matowi
    • skóra pon dwóch godzinach się świeci
    • tragiczne opakowanie- nie łatwo jest kontrolować ilość wydobywanego produktu.... Wyskakuje jak bąba
    • tworzy maskę
    • trudno się go nakłada
  • 7 marca 2018 o 17:07
    Warto spróbować
    Zacznę może od opakowania, które jest bardzo fajne, wygodne w wydostaniu produktu. Zakrętka ma otwarcie w którym kryje się korektor z małym lusterkiem. Byłam zachwycona jak zobaczyłam go pierwszy raz. Kolor niestety strasznie ciemny. Po pierwszym nałożeniu wyglądałam fatalnie, konsystencja mocno lejąca, trochę ciężko go nałożyć tak żeby nie przesadzić. Najlepszy efekt uzyskałam nakładając go pędzlem, wtedy możemy kontrolować ilość produktu, intensywność koloru i krycia na twarzy. Mieszałam go też po prostu z innym podkładem, żeby dopasować kolor bardziej dla mojej karnacji. Produkt jest lekki, nie zapchał mnie, przyjemny w noszeniu co jest ogromnym plusem. W okresie kiedy zaczęłam go używać miałam spory problem z cerą, niestety nie zaważyłam, żeby on przyczynił się do zmniejszenia moich niedoskonałości. Co do korektora, to fajnie tuszował moje niedoskonałości, konsystencja bardzo fajna, nie jest tępa i nie wysycha nam szybko w opakowaniu. Produkt warty przetestowania dla osób które walczą z niedoskonałościami. Jednak kolor mógłby być jaśniejszy.
    Drogeria Super-Pharm
    Ola-zz
    28 grudnia 2016 o 10:53
    Mieszane uczucia
    Produkt ten kupiłam jakiś czas, obecnie przekazałam go mamie -chyba 2 miesiące temu. Wszystko tłumaczę i po kolei. Zacznę może od korektor. Od zawsze kupuję zielone bo niby najlepiej kryją zaczerwienienia, żyłki, naczynka pękające (obecnie odeszłam od tego). Wracając to zielonego korektor zielony jest on bardzo dobry, łatwo się rozgrzewa między palcami a co za tym idzie szybko łatwo się go nakłada na wybrane miejsca na twarzy. Produkt ten nie przebija z pod podkładu. Gdyby można go było kupować osobno dała bym mu 5 gwiazdek. Krem koloryzujący. Owszem łatwo się nakłada, nie przebija z pod niego korektor. Krem nie tworzy mazi, na twarzy. Jednak jest jeden ogromy minus. Dla mnie jest za ciemny, zdecydowanie za ciemny. Dlatego korektor użyłam do końca a mamie przekazałam krem koloryzujący. Reasumując kosmetyk ten ma potencjał: ma wygodne opakowanie, funkcjonalne opakowanie, załączono lusterko ale firma powinna prowadzić więcej kolorów kremu koloryzującego, bowiem nie jest on dla jasnej karnacji. A szkoda bowiem jest to dobry produkt Ps. korektor był bardzo wydajny , jak krem to nie wiem Moim zdaniem produkt jest wart wypróbowania
  • 14 października 2016 o 12:50
    Wielkie rozczarowanie !
    Produktu na szczęście nie kupowałam, a dostałam w akcji testowania. Dlaczego na szczęście? Dlatego, że byłyby to duże pieniądze wydane na marne. Po pierwsze zielony korektor - absolutnie nie nadaje się pod makijaż, ponieważ nie zakrywa czerwonych niedoskonałości i widać go spod fluidu, co daje komiczny efekt. Po drugie absolutnie nie zauważyłam, żeby moje niedoskonałości dzięki niemu zaczęły znikać. Jeżeli chodzi o krem tonujący to również zauważyłam same minusy. Pomimo tego, że dobrze kryje, to niestety daje efekt maski, przez co wyglądam jakbym szła na jakąś maskaradę a nie np. do szkoły. do tego konsystencja jest bardzo tłusta, aż strach przyłożyć telefon do twarzy czy dać się komuś pocałować w policzek, bo obawiam się że wszystko zostanie na telefonie bądź na ustach jakiejś osoby. Ogólnie po tym produkcie spodziewałam się wiele, ze względu na to, że mam bardzo problemową cerę, ale niestety bardzo się zawiodłam i niestety leży on na dnie mojej kosmetyczki.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta