Yves Rocher Minceur Intensive, Action Bums & Tums Żel modelujący brzuch i pośladki

• 30 kwietnia 2015 o 22:22
    Jest ok
    Dobry produkt, jednak bez zachwytów. Jak na taką pojemność, cena jest zdecydowanie zbyt wysoka, jednak w promocji można się skusić. Wiadomo, że bez diety i ćwiczeń cudów nie zdziala, jednak fajnie napina i wygładza skore. Szybko się wchłania, nie jest kleisty, nie zapewnia efektu rozgrzewa nią ani chlodzenia, których nie cierpię. Na pewno poprawia stan skóry i ja napina. W swojej kategorii warty polecenia. Używam tego produktu od: 3 miesiący Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 lipca 2014 o 16:53
    wygładzenie i ujędrnienie
    Zgadzam się z przedmówczyniami-bez dodatkowych ćwiczeń i modyfikacji dietetycznych nie zdziała cudów. Ale... dobrze ujędrnia i napina skórę, szybko się wchłania, nawet w upalne dni nie "wypływa" z potem;). Jak najbardziej można traktować go jako pełnoprawną pomoc w odchudzaniu, zmniejszaniu cellulitu lub kształtowaniu sylwetki. Plusy to: ładny zapach, szybkie whcłanianie, niekleista konsystencja. Minusy: dośc wysoka cena jak na tą pojemność. Jako minus nie traktuję tego, że nie "odwala" całej roboty za mnie (jesli chodzi o spektakularne wyszczuplanie), bo żaden specyfik tak nie działa. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 pełne
  • 14 sierpnia 2013 o 9:18
    Dobry choć produkt jakich wiele
    Ta grupa kosmetyków jest świetną bazą wygładzającą oraz ujędrniającą. Lecz głównie są czysto psychologicznym zagraniem aby zacząć ćwiczyć. Weźmy na ten przykład pozornie mało obciążający finansowo sport jak bieganie. Wystarczy wygodne obuwie i ubranie oraz własne nogi aby zacząć. Większość ludzi jednak potrzebuję zachęty w postaci specjalnych butów, koszulki, spodenek, czasomierza, przenośnej butelki i pewnie jeszcze milion rzeczy o których nie wiem. Nie neguję tej metody bo świetnie działa tutaj zasada: Kupiłam, więc ćwiczę i po jakimś czasie widzę efekty. Są jeszcze beznadziejni marzyciele, którzy liczą na zmniejszenie tkanki tłuszczowej od samego smarowania. Skoro całą otoczkę wstępu mamy już za sobą przejdźmy do konkretów. Opakowanie Kwestię opakowań oraz designu mieliśmy już wielokrotnie omówioną i wiecie, że doceniam tę stronę firmy. Natomiast bardzo spodobał mi się dozownik tego produktu gdyż pozwala na precyzyjną ilość produktu do aplikacji. Jedyne czego nie polecam to przecinania produktu w celu wykończenia. Zrezygnowałam w połowie bo paluchy cenniejsze od mojej chęci zużycia produktu do ostatniej kropli. W wolnym tłumaczeniu opakowanie jest mało elastyczne i dosyć twarde. Jego kształt jest również sugerujący: bo przypomina figurę klepsydry czyli zachowane idealne proporcję między górną a dolną częścią ciała. Do tego każda kobieta dąży w miarę swoich możliwości. Konsystencja Jest bardzo komfortowa na gorące dni gdy raczej chcemy szybko coś nałożyć na ciało i o tym zapomnieć. Szybko się wchłania, nie pozostawia żadnej warstwy. Jedyne co jesteśmy w stanie wyczuć to gładsza skóra oraz odrobinę nawilżenia. Zapach Dla mnie większość kosmetyków tego typu pachnie zielskiem lub mówiąc eufemistycznie roztaczają w trakcie aplikacji ziołową, specyficzną nutę. Na szczęście ulatnia się tak szybko jak tylko znajdzie się na ciele. Działanie Pozwolę sobie skopiować zalety produktu z strony producenta i odnieść się do każdego z nich. ● Potwierdzona skuteczność w wyszczuplaniu Wierzę w psychologiczną skuteczność takich produktów w wyszczuplaniu. Używanie takich produktów zachęca do ćwiczeń, więc owszem w tym sensie mogą one mieć skuteczność. ● Efekty widoczne już po 1 miesiącu. Może to wcale nie jest takie głupie bo kofeina działa pobudzająco na organizm. Jeśli połączymy to z ćwiczeniami efekty mogą nas pozytywnie zaskoczyć. Jednak jednorazowe zrywy nie są receptą na zauważalne efekty. Ja zauważyłam największe efekty przy robieniu regularnie brzuszków ale u mnie ta strefa nie jest problematyczna i najszybciej tam udaje mi się modelować sylwetkę. Za to nogi mam dość obfite i chociażbym stanęła na rzęsach to w życiu nie będą one nogami Anji Rubik. Bliżej im do Beyonce. Jednak wierzę, że spacery, jazda na rowerze mogą sprawić, że nawet takie nogi mogą wyglądać dla właścicielki zadowalająco. ● Skuteczna kuracja bez przemęczania się. Bez przemęczania się to jednak nie dla mnie, więc się nie wypowiem. Aczkolwiek świetny chwyt dla beznadziejnych marzycieli aby zachęcić do kupna produktu. ● Ujędrnia pośladki. To zapewni wam prawie każdy tego typu balsam. Powiedziałabym, że takie produkty mogą być dobrą bazą poprawiającą wygląd skóry jeśli zależy nam na dość szybkim efekcie. ● Pomaga osiągnąć płaski brzuch. Przez słowo "pomaga" producent sam sugeruje, że owszem osiągniesz płaski brzuch ale najpierw musisz się ruszyć z kanapy. Jak najbardziej z tą delikatną sugestią się zgadzam. ● Redukuje tkankę tłuszczową. Tak, zredukuję jeśli zaczniesz regularnie ćwiczyć. Takie produkty są głównie wspomagaczami i mają zachęcać do aktywności fizycznej. ● Konsystencja świeżego żelu natychmiast się wchłania i nie pozostawia lepkiego filmu. Zgodzę się tutaj w 100%. W ogóle nie jest uciążliwa. Powiedziałabym nawet, że produkt lekko nawilża i jeśli nie mam czasu to mogę pominąć krok smarowania się masłem lub olejem. Dlatego stosowałam ten produkt co drugi dzień aby zbalansować odpowiednie nawilżenie do wygładzenia oraz ujędrnienia. Skład Składniki aktywne  Lotos: przyspiesza pozbywanie się tkanki tłuszczowej.  Kofeina: wyszczupla poprzez redukcję tkanki tłuszczowej.  Wąkrotka: ujędrnia poprzez stymulację syntezy kolagenu. Jestem zaskoczona, że nie widzę w tym produkcie typowych silikonów. Dodatkowo produkt nie zawiera parabenów oraz składników pochodzenia zwierzęcego. Z innych ciekawych składników oprócz tych, które wymienia producent to znajduje się również gliceryna oraz olej sezamowy co przypuszczam daje odrobinę nawilżenia bez konieczności posmarowania się balsamem. Chociaż zdaję sobie sprawę, że w takich produktach o nawilżenie chodzi. Jednak miło jeśli mogę na jeden dzień ominąć smarowanie produktem typowo nawilżającym. Nie będę analizować całej formuły bo większość preparatów tego typu działa na mnie podobnie niezależnie od składu. Podsumowując polecam tego typu produkty jeśli zamierzacie regularną aktywność fizyczną. W innym przypadku według mnie jakoś nie ma sensu stosować. Również jest to dobry kosmeyk jeśli cenicie sobie wygodę, precyzyjność dozowania oraz nieuciążliwą konsystencję w postaci żelu. Zgodzę się z tym, że ujędrnia, napina, wygładza ale większość produktów tego typu działa na tej zasadzie. Myślę, że starcza standardowo na miesiąc stosowania na okolice brzucha oraz nóg. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 30 maja 2013 o 17:24
    jest ok
    produkt oceniam pod kontem działania na partię brzucha w trakcie ćwiczeń i ograniczenia kalorii. PLUSY: - ujędrnia, to jego najważniejszy plus ponieważ spełnia powierzone mu działanie, po 4 tyg (na tyle starczył) skóra jest w lepszej kondycji, podniesiona, bardziej gęsta i jędrna. - zdecydowanie wygładza, skóra jest gładka i miękka, - szybko się wchłania, nie zostawia "kleju", - fajne opakowanie, pozawala rozsądnie dozować produkt, - wydajny, - z kartą klienta można kupić za 1/2 ceny. MINUSY: - zapach jest okropny, niczym chemiczny silikon do okien XD, - za drogi jak na zaniżoną pojemność (tylko 150ml) Ogółem polecam, jeden z lepszych specyfików w swojej kategorii na jakie udało mi się trafić. Używam tego produktu od: 4 tyg. Ilość zużytych opakowań: 1 całe