Palmer's Palmer`s, Botanicals, Cocoa Butter Massage Lotion for Stretch Marks (Balsam przeciw rozstępom)
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
1 hit!
Organiczny balsam przeciw rozstępom.
Naturalna i unikalna formula kremu na bazie masła kakaowego wzbogacona witamina E, kolagenem, elastyna, aloesem oraz olejem sojowym i masłem shea. Specjalne połączenie aktywnych składników pomaga w zapobieganiu i eliminowaniu powstawania rozstępów skóry w okresie ciąży. Stosowanie organicznego kremu w formie masażu przywraca naturalne nawilżenie i elastyczność skóry. Eliminuje efekt suchości skóry, często występujący podczas ciąży, aktywnie wygładza ewentualnie pojawiające się rozstępy.
Produkt stworzony na bazie składników organicznych. Formuła bez parabenów, glikolu propylenowego, olejów mineralnych.
Stosować krem delikatnie wmasowując kolistymi ruchami w okolicach narażonych na powstawanie rozstępów w okresie ciąży (brzuch, pośladki, uda). Szczególnie istotny jest okres 9 miesięcy ciąży, ale i po tym okresie bardzo ważne jest utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia i natłuszczenia skóry.
Produkt nie był testowany na zwierzętach.
Skład: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Glycerin, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Isopropyl Lanolate, Isoproply Palmitate, Dimethicone, Lanolin Alcohol (Lanolin), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Stearic Acid, Bentonite, Glycine Soja (Soybean) Oil, Fragrance (Parfum), Tocopheryl Acetate, Panax Ginseng Root Extract, Chamomillia Recutita (Matricaria) Flower Extract, Soluble Collagen, Hydrolyzed Elastin, Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina), Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Disodium EDTA, pPhenoxyethanol, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Coumarin.
Cena: 36zł / 250ml
/m/
Balsam kupiłam za 22,29 zł pojemność 315ml w aptece internetowej. Cena bombowa! Wielki plus za buteleczkę -> uwielbiam pompki w balsamach. Jak dla mnie również duży plus za czekoladowy zapach- jest on dość inetensywny jeśli w ciąży macie mdłości od mocnych zapachów to nie balsam dla was. Skóra po balsamie jest świetnie nawilżona, smaruje sie nim dwa razy dziennie - czesami na zmianę z oliwką. Dosyć dobrze się wchłania. Jak zaczełam go stosować przestała swędzieć mnie skóra! jestem w 34 tygodniu ciąży i narazie uchroniłam sie od rozstępów. Dodam że balsamuje sie od początku ciąży regularnie i mam sklonności do rozstępów. Mam zamiar stosować go do końca ciąży.
Używam tego produktu od: 01.12.2014
Ilość zużytych opakowań: Do tej pory zużyłam jedno opakowanie 315ml
Nie wiem dlaczego występuje w kategorii zapomnianych kosmetyków, skoro jest dostępny w regularnej sprzedaży w aptekach....
Skład ma dość obiecujący a jeśli chodzi o działanie, to też daje radę.Zaczne od tego, że to bardzo wydajny kosmetyk i naprawde niewielka ilosć wystarczy do nawilżenia i odzywienia skóry ciała. Po zużyciu jakiejś 1/3 butli zauwważyłam, że moja skóra stała sie jakby bardziej zbita, "gęstsza" i pozbyłam się jej przesuszesznia.
Moim zdaniem na pierwszy rzut oka nawilża mniej niz podstawowa seria, natomiast przy dłuższym stosowaniu widac, że jest do działania głębsze i trwalsze.
Mały minus jest taki, że jeśli przesadzimy z ilością, to możemy nabawić się krostek - jak mam do tego skłanności na ramionach i jesli przedawkuję, to widać to jak na dłoni.
Używam tego produktu od: 1 mies
Ilość zużytych opakowań: 1/3 op