Fitomed Maseczka - peeling K+K

Fitomed Maseczka Peeling Korund I Kwas Mlekowy 4% 50ml

Korah
    18 października 2020 o 16:07
    Byle jaka
    O tym produkcie czytam od paru lat same rewelacje, wręcz obrosła w legendę i to dosłownie, bo czar prysł, jak tylko zaczęłam jej używać. Nie zauważam żadnego korzystnego działania tej maseczki na skórze i po dłuższym stosowaniu mam o niej wręcz coraz gorsze zdanie. Powiem wprost, opinie na jej temat uważam za mocno przesadzone. Maseczka w przypadku mojej cery nie robi kompletnie nic dobrego, nie oczyszcza porów, nie wygładza, nie złuszcza, ani nie rozjaśnia, jedyne co robi, to drapie dość ostrymi drobinkami korundu i matowi skórę w bardzo inwazyjny sposób, przesusza ją, bardzo ściąga. Po spłukaniu cera jest sucha i wygląda bardzo źle, niezdrowo, a w porach np. na nosie wciąż widać ciemne wągry, a na pozostałych partiach twarzy jakieś nierówności, kompletnie nie oczyszcza nawet w minimalnym stopniu nie pomaga się ich pozbyć. Nie zauważyłam również, żeby miała wpływ na zmniejszenie ilości pojawiających się wyprysków, wręcz przeciwnie, skóra po niej wariuje i z przesuszenia wypryski się mnożą. Nie wiem, skąd się wzięły te zachwyty, ale stanowczo się z nimi nie zgadzam, w tej cenie można znaleźć skuteczne maseczki, mało tego, zanim kupiłam tę maseczkę, to wykonywałam kilka razy samodzielnie maseczki na jej wzór, które działały o wiele lepiej. Nie widzę zalet, może jedną, taką, że maseczka ma lekką, żelową konsystencję takiego glutka, która nie zapycha porów i dobrze się spłukuje, nie jest tłusta. Z ww. powodów nie polecam jej nikomu.
    Zalety:
    • Prosty skład i lekka, żelowa konsystencja.
    Wady:
    • Brak działania zgodnego z deklaracją producenta, działanie wręcz szkodliwe.
  • 1 kwietnia 2020 o 9:19
    Prawdziwa perełka do walki z trądzikiem!
    2 lata temu znienacka pojawił się u mnie trądzik. Okropnie mnie wysypało na brodzie i w jej okolicach. Miałam wstrętne, wielkie ropne bąble, które przybrały krwistego koloru, a na dodatek pełno grudek, które dało się wyczuć pod palcami - istny koszmar! Próbowałam przeróżniastych sposobów by pozbyć się tego dokuczliwego problemu - niestety bez skutku. Zdesperowana do granic możliwości oraz tracąc już nadzieję (i pieniądze) przeszukując internet natrafiłam na produkt marki Fitomed. Opinie na jego temat skłoniły mnie do kolejnego zaryzykowania - obiecałam sobie ostatniego. Największy problem był z kupnem. Nigdzie nie mogłam go znaleźć, a w internecie był czasowo niedostępny. Jednak któregoś dnia, gdy odwiedzałam swoją ulubioną mydlarnię zauważyłam owy peeling-maseczkę i bez zastanowienia go kupiłam. To była najlepsza decyzja jaką podjęłam! Postąpiłam wg instrukcji na stronie producenta i zostawiłam maseczkę na 2 minuty na twarzy, następnie delikatnie wykonując ruchy kuliste wykonałam peeling i dokładnie zmyłam wodą. Skóra po zabiegu jest niesamowicie oczyszczona, a na drugi dzień - wow! Takich czarów po pierwszej aplikacji się nie spodziewałam. Zmiany wyraźnie zaczęły się zmniejszać i blednąć, a gdy skończyłam pudełeczko zostało ich już niewiele. Kocham ten produkt, bo tak wiele mu zawdzięczam. Nie jestem w stanie policzyć ile pieniędzy wydałam na inne specyfiki zanim udało mi się na niego trafić. Jedno jest pewne - zdecydowanie za dużo. W dalszym ciągu po niego sięgam gdy tylko na mojej twarzy pojawiają się niedoskonałości. Zwłaszcza, że można już go znaleźć w niektórych drogeriach :)
  • 2 lutego 2020 o 13:05
    Odkrycie życia!
    Ten peeling to REWELACJA! Dobrze ściera, rozjaśnia, wygładza i dodatkowo pielegnuje cerę. Zawsze nakładam go najpierw pod oczy ( bez pocierania) a po 2 minutach rozprowadzam pocierajac po całej twarzy. Efekt jak po wizycie w salonie kosmetycznym. Cera wyraźnie gładsza, rozjaśniona, miękka i bez zaskórników. Później już tylko tonik i ulubiony krem z tej samej firmy i tak wypielęgnowa twarz zawsze idealnie przyjmie każdy makijaż, nawet najmocniejszy. Nie ma suchych skórek, niedoskonałości więc wszystko wygląda nienagannie.
  • 26 stycznia 2020 o 23:08
    Świetny w walce z zaskórnikami
    Peeling ten kupiłam z ciekawości w jednej z internetowych drogerii. Przez pierwszy tydzień peelingu używałam zawsze wieczorem. Teraz stosuje go 1-2 razy w tygodniu. Jeśli chodzi o aplikacje nie jest ona za przyjemna. Peeling bardzo dobrze "zdziera". U mnie skóra była trochę zaczerwieniona. Ważne jest, żeby po tym zabiegu zaaplikować skórze krem odżywczy. Po miesiącu stosowania zauważyłam, że moja skóra jest rozjaśniona, pory są zwężone i oczyszczone. W końcu znalazłam swój peeling, który dobrze oczyszcza twarz!
  • 19 listopada 2019 o 18:28
    hit alert ! hit alert !
    Fantastyczny produkt będący jednocześnie peelingiem i maseczką, pochodzący od mojego kochanego Fitomedu! Początkowo bardzo zachęciła mnie zawartość w składzie i korundu, i 4-procentowego kwasu mlekowego ! Taka mieszanka w kosmetyku nieprofesjonalnym, przeznaczonym do użytku domowego, to prawdziwa gratka ! Wiedziałam, że efekt będzie. Bałam się tylko, że może być zbyt intensywny i nieumyślnie mogę spowodować podrażnienie skóry twarzy ( takie ryzyko istnieje zawsze przy stosowaniu jakichkolwiek kwasów). Przed pierwszym zastosowaniem czytałam instrukcję podaną na opakowaniu kilkakrotnie w obawie popełnienia błędu i ewentualnych późniejszych cierpień. Postąpiłam zgodnie z zaleceniami dla cery trądzikowej, tłustej/ mieszanej z obecnością niedoskonałości- nałożyłam produkt na twarz i delikatnie wmasowałam (naprawdę delikatnie !). Trwało to niezbyt długo, gdyż kolejnym zaleceniem po wmasowaniu jest dokładne umycie twarzy letnią wodą. Stosowanie w moim odczuciu nie należy do przyjemności- ziarna peelingujące są dość dużej wielkości (produkt zdecydowanie nie przeznaczony dla skóry wrażliwej!), a działanie kwasu powoduje delikatne uczucie podrażnienia i zaczerwienienie skóry. Dodatkowo dochodzi kwasowy zapach (naturalny, bo produkt nie zawiera substancji zapachowych!), co też nie umila sytuacji. Jednak dla efektu naprawdę warto się poświęcić, a z biegiem czasu zwraca się mniejszą uwagę na te negatywy. Bezpośrednio po spłukaniu maseczki-peelingu skóra jest delikatnie zaróżowiona, na linii włosów nawet delikatnie czerwona, ale jednocześnie odczuwalnie czysta i rozjaśniona. Rozjaśnione również przebarwienia ! Pory zdecydowanie mniejsze! Cera jest promienna, błyszcząca naturalnym blaskiem. Uwaga ! Producent zaleca zastosowanie po użyciu maseczki kremu odżywczego i o tym należy pamiętać. Skóra naprawdę potrzebuje odżywienia lub nawilżenia z racji rozluźnienia połączeń międzykomórkowych. To też dobry moment ma jej dokładne nawilżenie. W ciągu kolejnych dni po zastosowaniu (najlepszy efekt oczywiście następnego dnia!) zauważałam zdecydowanie zmniejszone wydzielanie sebum, cera nie przetłuszczała się zbyt szybko, a kosmetyki makijażowe (podkład+puder) przyjmowały się o wiele lepiej. Pory były mniej widoczne, zmniejszone. przebarwienia rozjaśnione. Cera prezentowała się zdrowiej :) Ba ! Nie prezentowała! Ona była autentycznie zdrowsza, poprzez efektywne usunięcie warstwy martwych komórek naskórka ! Wspomniałam, że maseczka nie zawiera substancji zapachowych. Nie zawiera również barwników i parabenów. Ten produkt to mój hit. Cenię Fitomed, że jest marką wypuszczającą do sprzedaży naprawdę przemyślane produkty, które faktycznie przynoszą korzyści skórze. Maseczkę- Peeling K+K stosuję raz w tygodniu od roku i każdorazowo zauważam poprawę stanu cery:)