Soraya Świat Natury, Wygładzająco - antycellulitowe mleczko do ciała z olejem jojoba

• 26 marca 2014 o 16:27
    Bardzo przeciętne.
    Właściwie tylko dla jasności napiszę (bo mam nadzieję, że nikt w to za bardzo nie uwierzył), że wypisane na czerwonym tle obietnice zwalczania celullitu nie mają pokrycia w rzeczywistości. Jednak moim znaniem od kosmetyku w tej cenie takiej magii nie mamy prawa wymagać. Samo działanie kosmetyku uważam za bardzo przeciętne, nie ma w nim niczego co by mnie zachwyciło, jak i nieczego, co mnie jakoś szczególnie zniechęciło. Na plus na pewno trzeba mu policzyć łatwość rozprowadzania, która jednak jest związana z bardzo lejącą konsystencją, co z kolei jest już dla mnie wadą. Zapach określiłabym jako taki typowo kremowo - balsamowy, myślę, że każdy kto ma do czynienia z takimi produktami wie, co mam na myśli. I to też uważam za plus, ponieważ jest bardzo delikatny. Intensywne zapachy można kochać, lub nienawidzić, w przypadku tego produktu zapach jest dla nas właściwie neutralny, przez co stanowi taki "bezpieczny" wybór. Nie drażni i nie nudzi się. Niestety neutralny i zupełnie obojętny jest mi w tej chwili również sam produkt, do którego nie wrócę, ponieważ w podobnym przedziale cenowym jest moim zdaniem wiele ciekawszych pozycji. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 24 stycznia 2014 o 13:52
    SUPER KOLEKCJA
    To ogólnie bardzo udana seria Sorayi. Mam to mleczko od kilku miesiecy i w zasadzie nie mam zadnej potrzeby, żeby uzywać i kupić sobie jakieś inne. Ma dla mnie same plusy. bardzo dobrze nawilża, pieknie pachnie, ma leciutką konsystencję i bardzi szybko się wchłania. Rano to bardzo ważne. :) Niedawno kupiłam sobie dezodorant z tej serii - jest super :) Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
    bbo
    12 stycznia 2014 o 20:43
    Po prostu mleczko do ciała!
    Soraya świat Natury to wspaniała seria mleczek do ciała, które polecam do każdego rodzaju skóry, nawet tej bardzo suche i wymagającej. Mleczko z olejem jojoba trafiło do mnie całkiem przypadkowo. Czytając etykietę nie uwierzyłam zapewnieniom producenta o likwidacji cellulitu. I słusznie, bo niczego takiego z nim nie osiągniecie. ZALETY: - wydajne, o przyjemnej konsystencji i subtelnym zapachu, - dobrze się rozprowadza i szybko wchłania nie pozostawiając tłustych śladów, - doskonale nawilża ciało. WADY: - w najmniejszym nawet stopniu nie wpływa na redukcję cellulitu. Ponieważ się tego nie spodziewałam, więc się mocno nie rozczarowałam i przyznaję zasłużone 3 gwiazdki. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Jeannee
    4 stycznia 2014 o 15:16
    Dobry!
    Kupiłam ten balsam po zastosowaniu balsamu z oleju z amarantusa i nie zawiodłam się :) Zakupiłam również w promocji za 8 zl. Opakowanie bardzo fajne, poręczne i kolorowe. Wydajny średnio, ale dobrze się rozprowadza, piękny zapach oraz nawilża tak jak balsam nawilżać powinien :) Polecam te balsamy z Sorayi! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 11 września 2013 o 8:54
    Dobrze nawilża i tyle.
    Opakowanie - wygodne, umożliwiające wykorzystanie kosmetyku do końca. Konsystencja - bardzo lejąca! Często mleczko lądowało przez przypadek na podłodze. Łatwe rozsmarowywanie, choć tak jak mówię, ta wodnista konsystencja jest dla mnie nie do przyjęcia :/ Zapach - typowy zapach mleczek do ciała. O wiele ładniejszy niż w wersji arganowej. Działanie - dobrze nawilża i tyle. Na pewno nie pomaga w ujędrnieniu, ani tym bardziej w zmniejszeniu pomarańczowej skórki. Nie oczekuję cudów, bo wiem że cellulit i tak nie zniknie, no ale jakieś wyopłycenie by się przydało ;) I co z tego, że dieta, że ćwiczenia - jakiś atak z zewnątrz też by się przydał. A to mleczko niestety w walce z cellulitem przegrało. Wydajność - lekko ponad 2 tygodnie stosowania. Używam tego produktu od: sierpień 2013 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie