Fitomed Glinka biała

• 25 marca 2017 o 18:51
    Delikatna
    Zdecydowanie lepsza dla mnie niz zielona. Bardzo delikatna w działaniu, trzeba uwazac z dodawaniem wody, poniewaz wychodzi bardziej rzadka niz glinka zielona. Nie podraznia podczas stosowania, latwo sie zmywa. Dobra dla cery naczynkowej. Troche ucieka z twarzy podczas aplikacji, zanim nie zastygnie. Buzia jest odswiezona, sciagnieta, a kolor uspokojony i unormowany.
  • 19 listopada 2015 o 13:33
    Rewelacyjna
    Glinkę tą znałam wcześniej jedynie jako dodatek innych maseczek. Najczęsciej stosowałam ją jako samodzielną maseczke, wtedy widziałam najlepsze rezultaty. Efekty po jej stosowaniu to na pewno duże uczucie oczyszczenia, odświeżenia skóry, taki efekt u mnie utrzymywał się przez kilka dni, skóra po jej zmyciu była matowa, ale nie była jakoś szczególnie przesuszona. Do cery suchej takiej jak moja super sie sprawdza. Sprawia że skóra jest odświeżona na kilka dni, delikatnie zwęża pory skóry. Nie wywołała u mnie żadnych nieprzyjaciół. jest super prosta w użyciu, w zmywaniu także nie mam osobiście problemów, zapach prawie niewyczuwalny. Bardzo ja polecam! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego 35g
    nutkowa
    27 października 2015 o 21:10
    bardzo dobra
    Cera po użyciu maseczki z białej glinki zdecydowanie została zmatowiona. Twarz nie była zaczerwieniona, podrażniona. Wszelkie drobne przebarwienia zostały delikatnie rozjaśnione, koloryt skóry wyrównany. Twarz była promienna, nie odnotowałam ściągnięcia skóry, wręcz przeciwnie skóra wydawała się nawilżona i ukojona oraz wyraźnie wygładzona. Drobne pory zostały widocznie zmniejszone i oczyszczone. Skóra po użyciu maseczki z glinki jest miła i miękka w dotyku. Zapach glinki jest minimalnie wyczuwalny, dlatego też nie przeszkadzał mi podczas noszenia glinki na twarzy.Aplikacja glinki również była szybka i przyjemna. Używam tego produktu od: ponad 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 18 lipca 2015 o 16:18
    przyjemna
    Delikatna glinka, lekko napina skórę, zwęża pory, wygładza, nie podrażnia. Stosuję ją w połączeniu z półproduktami, m.in. kwas hialuronowy, kolagen, mleczko pszczele, niacynamid, panthenol, ekstrakty owocowe (mango, papaja), oleje (makadamia, z pestek moreli, jojoba), spirulina. Można stosować wiele kombinacji, wybierając najlepszą dla swojej cery ;) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 maja 2015 o 21:08
    Choć delikatna to skuteczna.
    Nie wiem, czy to ze względu na to drobniutką, niemalże pyłkową strukturę glinki, czy z innych powodów, ale jakoś "znika" ona w kontakcie z wodą. Nie całkowicie, ale robi się jej znacznie mniej. W przypadku innych glinek używałam jednej miarki, by wystarczyło mi maseczki na całą twarz, a tu muszę użyć 1,5 takiej samej miarki i wraz nie jest jej za dużo. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ;) Glinka rozrabia się z wodą bezproblemowo. Nie tworzą się grudki, ma gładką, jednolitą konsystencję. Dość szybko zasycha na twarzy, więc często należy ją spryskiwać. Glinka jest łagodna dla skóry. Powinna przypasować nawet wrażliwym skórom, czy też "rozdrażnionym" kuracjami kwasowymi. Moja cera ostatnio należała właśnie do tej drugiej grupy i inne glinki były dla niej zbyt mocne. Glinka biała spisała się (i nadal spisuje) świetnie. Działa na skórę delikatnie, nie podrażnia jej. Jest ona jednocześnie skuteczna. Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, pomaga skórze zregenerować się. Oczyszcza pory, choć jest to działanie subtelne i myślę, że z "kraterami" na nosie, jakie miałam kiedyś, raczej byłoby trudno jej sobie poradzić. Twarz po jej użyciu prezentuje się zdrowo, jest promienna i, jak to bywa po glinkach, milutka i gładziutka ;) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno