Joanna Avangarde Contrast

• 11 stycznia 2010 o 13:13
    Polecam!!!
    Postanowiłam ocenić ten produkt bo uważam ze jest to jeden z najlepszych rozjaśniaczy, a używałam ich już naprawdę sporo. Nie niszczy włosów, robiłam nim pasemka dzień po dekoloryzacji z czarnego (użyłam świetlistego blondu) i nie zniszczył mi włosów, potem używałam go kilkakrotnie. Raz tylko się wystraszyłam bo po spłukaniu pasemka były błękitne, ale po dokładnym myciu szamponem, zeszło. Taka poświata zostaje chyba dlatego ze działa on podobnie do płukanki, czyli wybija poprzedni kolor. Jestem bardzo zadowolona , robię nim też odrosty mojej mamie,która ma słabe rzadkie i cienkie włosy i delikatną skórę głowy i zawsze narzekała że ją piecze i że włosy się kruszyły a po tym jest bardzo zadowolona :))) naprawdę szczerze polecam! farby faktycznie jest dość malo ale to dlatego ze jest ona przeznaczona głównie do refleksów i pasemek. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: ja 4, mama ok 10.
    szurka
    9 sierpnia 2009 o 20:23
    świetna rzecz
    Świetlisty blond. Jestem szatynką i kiedyś chciałam zrobić sobie kolorowe pasemka - białe, czerwonobrązowe i miedziane - w domu (wersja oszczędnościowa ;) - bo w salonie ok. 150 zł) i szukałam dobrego rozjaśniacza, bo wszystkie farbują na żółto, mam złe doświadczenia, już z wielu korzystałam. Jak użyłam tej to byłam zachwycona - po raz pierwszy pasemka były słomkowe, może nie aż tak jasne jak na pudełku, ale niezłe. Jak robiłam na odrosty, to na początku się trochę przestraszyłam, bo te co już wcześniej były ufarbowane zrobiły się zielonkawe... ale jak umyłam szamponem włosy i wysuszyłam, to się zrobiły platynowe - śliczny kolor. A pasemka farbowane innym kolorem - miedzianoczerwonym - zrobiły się pomarańczowe. Też ładne. Jakoś mnie się nie zmywa - przynajmniej ten blond, który stosowałam - innych kolorów nie używałam. Robię odrosty średnio co 4-6 miesięcy. Pasemka są cały czas jaśniutkie, a włosy nie są zbyt zniszczone - myję co 2 dzień i używam odżywek. Z moich doświadczeń - polecam :) Jedna wada - mało wydajne opakowanie, mam długie włosy, farbuję tylko odrosty, więc jedno starcza, ale gdybym chciała zrobić pasemka na nowo, to chyba potrzebne byłyby dwa.Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 4
  • 21 lipca 2009 o 15:15
    radykalnie
    01 Intensywna czerwień. I Pasemka na ciemnych, czekoladowo-czarnych włosach. Efekt był nieziemski! Długo szukałam farby o tak intensywnym kolorze. Trwałość koloru to ok. 2 miesiące, później przechodzi on w intensywny róż, co też ciekawie wygląda, ale do czasu. II 3/4 włosów na blondzie złamanym jakąś świetlistą miedzią. Efekt kolorystyczny był zabawny, moje włosy stały się różowe, ale takie pussy-różowe. Ale przynajmniej mojemu facetowi się podobały, powiedział, że wyglądam jak dziewczynka z anime ;) Po kilku dniach nałożyłam na ten kolor śliwkową oberżynę, a jeszcze później użyłam rewitalizera koloru z tej farby i efekt był zachwycający: ciemno-fioletowe włosy o różowych refleksach. Radzę więc poeksperymentować :) Używam tego produktu od: 2x Ilość zużytych opakowań: 3
    aniia89
    15 lipca 2009 o 11:25
    Nie na dlugo,ale intensywnie
    Farbe kupilam, zeby troche zmienic(rozswietlic)kolor mojej mamie. Bylam zaskoczona intensywnym, czerwonym efektem na wlosach ktore byly przez wiele lat pokrywane ciemna farba. Niestety kolor wyplowial po ok 3tyg(mama myje wlosy codziennie) Za to polecam czerwien blondynkom o jasnych wlosach,bo moja przyjaciolka dzieki tej farbie uzyskala ROZOWE pasemka, naprawde swietne. Używam tego produktu od:nie wiem Ilość zużytych opakowań:1
    fryz5
    6 marca 2009 o 23:20
    inny kolor ale to dobrze :)
    chciałem szybkiej zmiany ...nie wielkiej ale takiego kontrastu właśnie. kupiłem ognisty pomarańcz, bo nie było czerwieni którą chciałem... ale może to i dobrze bo pomarańcz wyszedł jak czerwień na opakowaniu (włosy farbowane palette granatowa czerń kilkakrotnie) za jednym razem sie rozjasniło po ok 40 min nie wiem czasu nie licze nigdy tylko patrze jak to wygląda. przez czepek powyciągałem pasemka szydełkiem i nałożyłem preparat który zakryłem reklamówką i co jakiś czas suszyłem. nie są spalone jakoś bardzo....tylko po prostu suche i zniszczone ale ja i tak miałem zniszczone końce to tylko je troszke wysuszyło ogólnie jak ktoś chce czerwień na farbowanych czarnych polecam pomarańcz, na naturalnych (u koleżanki) wyszedł jak na opakowaniu, jeśli ktoś chce pomarańcz to niech kupi blond a z czerwieni pewnie bordo by wyszło edit: świetlisty blond wyszedł rudy z białymi spalonymi końcówkami....jest ok jak sie da coś mocno nawilżającego np olej kokosowy Używam tego produktu od:jeden dzień Ilość zużytych opakowań:1