Vichy Capital Soleil, Kompakt poprawiający koloryt skóry SPF 30

• 6 sierpnia 2014 o 14:17
    Ideał
    Długo szukałam produktu o właśnie takich właściwościach: kryjący niedoskonałości, zapewniający średnią ochronę przed promieniami UV i jednocześnie nadający się do użytku poza domową toaletką. Po licznych wątpliwościach postanowiłam kupić ten (niestety) nietani kompakt Vichy i nie zawiodłam się, a nawet muszę przyznać, że przerósł moje oczekiwania. Tym razem obietnice producenta nie były tylko marketingową podpuchą. Ma doskonałą (dla mojej mieszanej skóry) kremową konsystencję, nie wysusza i nie podkreśla skórek. Jednocześnie maskuje niedoskonałości, matuje, ale twarz, nie wygląda trupio. Nie zatyka też moich łatwo zatykalnych porów i nie powoduje powstawania nowych wyprysków. Sprawia, że skóra wygląda na zdrową i promienną. Efekt utrzymuje się mniej więcej kilka godzin. Pudełeczko jest całkiem wygodne, doskonałe do używania, lekkich poprawek "na mieście", choć w domu zdecydowanie wolę używać do jego aplikacji pędzla, zamiast dołączonej gąbeczki. Używam tego produktu od: 2 miesiący Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    gabri80
    17 lipca 2014 o 15:21
    kosmetyk wszechczasòw
    mam skòre mieszanà z niedoskonalosciami,w lecie kazdy kontakt ze sloncem powoduje u mnie zaczerwienienia plamy i efekt swiecàcej twarzy,w letnie sam krem z fitrem mi nie wystarczal musialam zamaskowac twarz jeszcze fluidem nawet bedeac na plazyi w tedy to wlasnie odkrylam to cudenko..krem ochronny i fluid w jednym. _swietnie sie rozprowadza _maskuje wszelkie niedoskonalosci przy tym jest lekki i nie pozostawia efektu maski na twarzy,bardzo naturalny,prawie niezauwarzaly ,doskonale komponuje sie w twarz .skòra twarzy sie nie blyszczy i utrzymuje sie prawie przez caly dzien .chociaz jest troszke drogi mysle ze wart swojej ceny.jestem zadowolona w 100% Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 11 kwietnia 2014 o 21:03
    Podziałało porównanie do bazy Chanel:)
    Męczyłam Scrabble o opis koloru.Zamawianie w ciemno-nie raz wyszło mi bokiem..Golden beige brzmiał ciemno,ale koleżanka przekonała mnie własnie do tego koloru.No i to porównanie z bazą brązującą Chanel:):). Kolor jest piękny.Twarz wygląda jak smagnięta promieniami słońca.Nie jest ani ciemny,ani trupio jasny.Nadaje skórze zdrowy odcień -patrząc na polską karnację.Nie wpada w pomarańcz:)Skład z ochroną przeciwsłoneczną tez mu na plus.Tylko ja dojrzała baba,nie umiem się nim malować:(Ma kremową konsystencję-czyli gąbeczka lub pedzel..A mnie to nie wychodzi.Przyzwyczajona jestem do fluidu,pudru prasowanego..Konturowanie za to-boskie..Mozna nim wyszczuplic twarz,zbrązowić kości policzkowe..To umiałam:):)Dla pań które z gąbką radzą sobie doskonale będzie absolutnym hitem na lato..Dla tych gamoniowatych:)patrz i czytaj-Michell..pozostanie miłym wspomnieniem świetnego kosmetyku..
  • 13 września 2013 o 16:17
    Mój KWC, lepszy od bazy Chanel Bronze Universal
    W recenzji Chanel, Bronze Universel de Chanel (Brązująca upiększająca baza pod podkład), opisałam moją przygodę z produktami typu bazy czy kompakty brązujące. Tym razem dodam, że posiadam trzy takie kosmetyki, używam ich bezpośrednio na podkład do konturowania twarzy lub ogólnego nadania jej efektu opalonej cery. Vichy Capital Soleil jest moim absolutnym faworytem ! Ważne jest dla mnie, że posiada filtr SPF30, zawsze staram się wybierać podkłady do twarzy zawierające filtry, jednak są one niskie, bo do SPF20. Filtr zawarty w kompakcie Vichy jest dla mnie dodatkowym bonusem :) Nakładanie kompaktu jest bardzo proste i przyjemne. Używam do tego celu pędzla EDM Angled Flat Top Brush kiedy zależy mi na precyzyjnym umiejscowieniu produktu, lub pędzla E.L.F. do pudru, który jest idealny do ogólnego nadania twarzy efektu opalonej skóry (pędzle typu Hakuro H 50 lub H 51 do podkładu też świetnie nadają się do tego celu). Produkt nie tworzy plam na skórze, nigdy nie zauważyłam tego problemu. Wtapia się w podkład idealnie. Konsystencja kompaktu jest kremowo - pudrowa, potrzeba na prawdę niewielkich ilości aby ładnie zaakcentować wybrane partie twarzy. Czasem nakładam jedynie krem z filtrem na dzień i całość wykańczam kompaktem Vichy. Efekt jest naturalny i bardzo ładny. Moja cera jest mieszana jednak produkt trzyma się na niej bardzo dobrze, skóra nie świeci się nadmiernie co bardzo mnie cieszy zważywszy na tak wysoki filtr. Zwykłe użycie chusteczki matującej załatwia sprawę (chusteczki używam bez względu na użycie Vichy czy jego brak, taka już natura mojej cery). Odcień jest po prostu stworzony dla mnie :) Wiem, że są dwie wersje , moja to Gold Beige odcień złoty, nie ma w nim jednak świecących drobin, nie tworzy efektu disco na twarzy. Jest to po prostu zdrowy odcień opalonej skóry. Zamówiłam już w odcieniu Piaskowym i czekam na dostawę, na pewno dorzucę fotki dla porównania kolorów :) Na koniec zostawiłam najlepsze ! Nie wiem jak on to robi, ale sprawia, że buzia wygląda po prostu promiennie i młodzieńczo :) Niesamowicie wyrównuje jej koloryt i strukturę, mam wrażenie, że niweluje wszelkie niedoskonałości i pozostawia zdrową cerę. Vichy Capital Soleil to moje odkrycie roku i KWC w jednym. Nie wyobrażam sobie życia bez niego, używam praktycznie codziennie, nie zapycha mi skóry, nie powoduje podrażnień czy uczuleń. Kosmetyk idealny ! :) Często można go kupić za ok. 55 zł w promocji. PS: na wstępie porównałam go z bazą Chanel Bronze Universal. Długo się do niej przymierzałam aż w końcu kupiłam. Przyznam, że baza jest dobrym kosmetykiem jednak nie daje tego efektu WOW, nie sprawia, że moja cera jest promienna i wygląda młodzieńczo . Dziwne, bo właśnie spodziewałam się odwrotnych efektów w stosunku do tych kosmetyków. Miło jednak, że się pomyliłam i to Vichy jest moim faworytem :) Dla porównania 1,2,3 fotka to kolejno : - Vichy Capital Soleil kompakt poprawiający koloryt SPF 30 - Chanel Bronze Universel de Chanel (Brązująca upiększająca baza pod podkład) - Kobo Professional, Ideal Cover Make Up (Podkład w kompakcie) 4,6 fotka (sorry, po edycyj zdjęć wizaż wstawia nowe na miejsca poprzednich ;) ) to kolejno odcienie bazy Chanel, Vichy Golden Beige, Vichy Sand Beige. 5 fotka to odcień Golden Beige po lewej, Sand Beige po prawej. Zapomniałam wspomnieć,że w opakowaniu dołączone jest spore lusterko i gąbeczka do nakładania kosmetyku. W razie potrzeby można nią robić poprawki w ciągu dnia, ja jednak wolę malować się pędzelkami. Używam tego produktu od: Około 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: oba odcienie